باید و نبایدهای پایان نامه آماده روانشناسی (psychology) و معماری (Architecture) و مدیریت (management) و طرح پیشنهادیه یا پروپوزال(Proposal)!
باید و نبایدهای پایان نامه آماده روانشناسی (psychology) و معماری (Architecture) و مدیریت (management) و طرح پیشنهادیه یا پروپوزال(Proposal)!
پایان نامه طرحی است که دغدغه خیلی از دانشجویان در رشته های مختلف در کشور می باشد. در این بین روابط استاد با دانشجو و راهنمایی های مشاوران می تواند نقش تعیین کننده در ارائه طرحی با کیفیت داشته باشد. هر چه نمره کسب شده برای پایان نامه و تعداد مقالاتی که از آن استخراج می گردد بیشتر باشد، می توان امیدوار بود که برای ادامه تحصیل راه ها باز خواهد بود، زیرا این نمره نقش تعیین کننده دارد. برای برخی رشته ها که آماده کردن طرح و انتخاب موضوع و دادن پروپوزال حساس تر است، قضیه جدی تر هم می شود. دانشجوی روانشناسی، مدیریت و معماری از آن جمله می باشد.
شاید به جرأت بتوان گفت که کمتر شاگردی می تواند راهنمایی گسترده و خوبی از استاد راهنمای خود در مورد پروژه های تحصیلات تکمیلی بگیرد. چرایی آن هنوز معلوم نشده است. گرفتن اشکال خیلی معمول می باشد ولی راهنمایی و نشان دادن راه کمی برای راهنماها سخت است و نباید انتظار زیاد داشت و خود باید دنبال کار رفت. کمی سخت به نظر می رسد ولی با اراده شدنی است. اولین قدم خواستن است. انتخاب موضوع می تواند کمی خیال دانشجو را راحت کند. کاری به ظاهر ساده ولی در عین حال بسیار مهم و تأثیرگذار می باشد. انتخاب غلط می تواند تا پایان کار شما را اذیت کند. بنابراین در همین اول کار سعی کنید درست و با دقت انتخاب کنید.
در بسیاری از دانشگاه های ایران و کشورهای مختلف تعامل بسیار خوبی بین دانشگاه و صنعت های مختلف برقرار می باشد و موضوعات معمولا از گپ ها و مشکلات آن صنعت بیرون کشیده می شود و با توجه به موضوع در رشته های مختلف کار تحقیقاتی بر روی آن انجام می گیرد و به این ترتیب پروژه های کارشناسی ارشد و دکتری کاملا کاربردی می شود. دیدن چند نمونه پروپوزال و آماده کردن بخشی از آن برای دروس روش تحقیق در رشته ای مانند روانشناسی یا مدیریت یا معماری هم می تواند مفید باشد.