چگونه یک نمونه پروپوزال روانشناسی بنویسیم؟
قبل از آنکه قلم به دست بگیرید و بخواهید یک نمونه پروپوزال روانشناسی بنویسید باید به این بیاندیشید که چگونه به سوالات مطرح شده در تحقیقات خود پاسخ می دهید. طوفان ذهنی که به تخیلات شما وارد می شود در حقیقت به شما کمک خواهد کرد که تصمیم بگیرید چگونه سوالات تحقیقات خود را بدون محدودیت مکانی بررسی کنید.
محدودیت های تدوین و نگارش نمونه پروپوزال روانشناسی صرفاً شامل مکان نیستند؛ این محدودیت ها، زمان، بودجه مالی، تجهیزاتی که برای تحقیقات نیاز دارید، نرم افزارهای آنالیز آماری، شرایط جامعه و … را نیز در بر می گیرند. بر همین اساس، مهم ترین اقدام برای نگارش یک نمونه پروپوزال روانشناسی این است که ابتدا با استاد راهنما و اعضای هیئت علمی در این زمینه صحبت شود.
مؤسسه ها و اساتید زیادی در حوزه علوم روانشناسی و نگارش پروپوزال و پایان نامه در حال فعالیت هستند. مشورت با این گونه افراد می تواند به طرز مؤثری، دانشجویان را در نگارش نمونه پروپوزال روانشناسی یاری کند. این اعضای با تجربه و کارشناس به خوبی می دانند محدودیت های اصلی یک تحقیق چه مواردی است و راهکارهای رویارویی با آن ها را نیز دقیقاً می دانند.
تهیه نمونه پروپوزال روانشناسی تحقیقاتی
برای آماده سازی و تهیه نمونه پروپوزال روانشناسی به صورت انفرادی، هر دانشجو باید طرح اولیه خود را بر اساس استراتژی ها و بر مبنای تفکرات اساسی ارائه دهد. این استراتژی ها در چند مرحله در ذهن دانشجو نقش بسته اند و اکنون قرار است بر روی کاغذ جاری شوند. طرح اولیه ای که هر دانشجو به عنوان نمونه پروپوزال روانشناسی ارائه می دهد، در حقیقت به منزله یک طرح آزمایشی تلقی می گردد.
ارائه نمونه پروپوزال روانشناسی تحقیقاتی، گام بعدی پروپوزال اولیه آزمایشی محسوب می شود. اصول اولیه، استراتژی های تحقیق، روش های تجزیه و تحلیل آمار، روش تحقیق، منابع، روش گردآوری اطلاعات، اعضای گروه، بودجه مورد نیاز، محدودیت های زمانی و مکانی، نمونه پرسشنامه ها، نحوه بررسی جامعه آماری و …، همه از قسمت های مختلف یک نمونه پروپوزال روانشناسی اصولی و تحقیقاتی است.
این قسمت ها باید با دقت، رعایت اصول علمی و نگارشی تکمیل شوند. اهداف پروپوزال باید به دقت در فرم مورد نظر درج شوند. یک پروپوزال کامل شده و منطقی با احتمال موفقیت بیشتری رو به رو است.