پرسشنامه فراشناختی ولز ۱۹۹۷
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
نام پرسشنامه : پرسشنامه فراشناختی ولز ۱۹۹۷
روایی و پایایی: دارد
طریقه نمره دهی: دارد
منبع: دارد
توضیحات:
ویژگی های روانسنجی
فرم اولیه این پرسشنامه شامل ۶۵ ماده بوده است که به وسیله کارت رایت هاتون و ولز (۱۹۹۷) ، طرح شده است تا نگرانی ها و افکار مزاحم را بررسی کند . فرم پذیرفته شده این مقیاس (۳۰- MCQ)،شامل ۳۰ سوال است که بعدها توسط کارت رایت هاتون و ولز(۲۰۰۴)، شبیه به فرم اولیه ایجاد و گسترش داده شده است (ولز ، ۱۹۹۷،۱۹۹۵؛به نقل از کارت رایت هاتون و ولز،۲۰۰۴ ). این مقیاس براساس مدل کنش اجرایی خود تنظیمی ((SREF ولز و ماتیوس ساخته شده است (علیزاده، ۱۳۸۷؛ به نقل از تیموری، ۱۳۸۸).
شیوه نمره گذاری و تفسیر
این پرسشنامه توسط ولز در سال ۱۹۹۷تدوین شده است و از یک مقیاس خودگزارشی ۳۰ ماده ای که باورهای افراد در باره ی تفکراتشان را مورد سنجش قرارمی دهد.پاسخ به سوالات آن درقالب یک مقیاس چهار درجه لیکرت۱-موافق نیستم الی٤-کاملا موافقم محاسبه می شود. این مقیاس دارای پنج خرده مقیاس می باشد شامل:۱-باورهای نگرانی مثبت ۲–باورهای غیرقابل کنترل ۳–باورهای صلاحیت شناختی ٤– باورهای منفی عمومی ۵– خودهشیاری شناختی می باشد.
سوالات مربوط به هر بعد
باورهای نگرانی مثبت | ۱، ۷، ۱۰، ۱۹، ۲۳، ۲۸ |
باورهای فراشناختی منفی | ۲، ۴، ۹، ۱۱، ۱۵، ۲۱ |
کارآمدی شناختی پایین | ۸، ۱۴، ۱۷، ۲۴، ۲۶، ۲۹ |
باورهای فراشناخت منفی در مورد افکار | ۶، ۱۳، ۲۰، ۲۲، ۲۵، ۲۷ |
خودآگاهی شناختی | ۳، ۵، ۱۰، ۱۲، ۱۶، ۱۸، ۳۰ |
برای محاسبه امتیاز مربوط به هر بعد، امتیاز مربوط به تک تک سوالات آن بعد را باهم جمع نمائید.
روایی و پایایی
شیرین زاده این پرسشنامه را برای جمعیت ایران ترجمه و آماده نموده است ضریب الفای کرونباخ کل مقیاس در نمونه ایرانی ۹۱/۰گزارش شذه است و برای خرده مقیاس های کنترل ناپذیری، باورهای مثبت، خود هشیاری شناختی، اطمینان شناختی، و نیاز به کنترل افکار منفی به ترتیب در نمونه ایرانی ۸۷/۰ و ۸۶/۰و ۸۱/۰و ۸۰/۰و ۷۱/۰گزارش شده است. (شیرین زاده، ۱۳۸۵).
در بررسی روایی سازهای ضريب همبستگي پرسشنامه فراشناخت با پرسشنامه اضطراب صفت حالت اسبيل برگر (۵۳/۰) و پرسشنامه نگراني حالت بين (۵۴/۰) پرسشنامه اختلال وسواس فكري عملي پادوا (۴۹/۰) معنادار است. (ولز و پاپو جورجيو، ۱۹۹۸).
منبع
شيرين زاده، ص. (۱۳۸۵). مقايسه باورهاي فراشناختي و مسؤوليت پذيري در بين بيماران دچار اختلال وسواس اجباري، اضطراب منتشر و افراد نرمال. روا نپزشكي و روا نشناسي باليني ايران. سال چهاردهم، شماره ۱، صص ۴۶-۵۴٫
Wells, A., & Papageorgiou, C. (1998). Social phobia: Effects of external attention focus on anxiety, negative beliefs and perspective taking. Behavior Therapy, 29, 357–۳۷۰٫
Wells A: Emotional disorders and metacognition: Innovative cognitive therapy. Chichester, UK: Wiley; 2000.
Wells, A. Caertwright-Hatton, S. (2004). A short form of meta-cognitions questionnaire: properties of the MCQ-30. Behavior and Research and Therapy, 32(4), 867- 870.
قیمت: ۴۵۰۰ تومان