دانلود پروپوزال آماده: تعيين برنامه زمان¬بندي و توالي عمليات در مسائل برنامه ريزي توليد به عنوان يكي از عوامل كليدي موفقيت در هر سازمان توليدي
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: تعيين برنامه زمان¬بندي و توالي عمليات در مسائل برنامه ريزي توليد به عنوان يكي از عوامل كليدي موفقيت در هر سازمان توليدي
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
مساله زمانبندی ماشینهای موازی، یکی از پر کاربردترین مسائل زمانبندی در سیستمهای تولیدی و خدماتی میباشد و در سه گروه ماشینهای موازی یکسان، ماشینهای موازی یکنواخت و ماشینهای موازی نامرتبط دستهبندی میشود. در یک تعریف ساده، مساله زمانبندی ماشینهای موازی بدین صورت بیان میشود که یک مجموعه از n کار متمایز، بر روی مجموعه از m ماشین موجود و در دسترس، که بصورت موازی نسبت به هم قرار گرفتهاند پردازش میشوند. هر کار تنها بروی یک ماشین پردازش میشود و هر ماشین در هر لحظه قادر به انجام یک کار میباشد.
در سالهای اخیر، مطالعه جامع و کاملی بروی مسائل زمانبندی توسط الله وردی و همکارانش ]۵ [صورت پذیرفت. آنها یک مرور کامل بروی مسائل تک ماشینه، ماشینهای موازی، جریان کارگاهی، جریان کارگاهی بدون تاخیر[۱]، جریان کارگاهی منعطف، کار کارگاهی وسیستم کارگاهی باز انجام دادند و آنها را در دوقالب پردازش دستهای و غیر دستهای[۲] و زمان نصب وابسته به توالی و زمان نصب مستقل از توالی[۳] بررسی نمودند.
از جمله اولین تحقیقاتی که در زمینه ماشینهای موازی صورت گرفت میتوان به تحقیقات مک ناتن ]۷ [ در اواخر دهه ۵۰ میلادی و همچنین موکوتوف ]۸[، لام و ژینگ ]۹[، چنگ و سین ]۱۰[ اشاره نمود که اکثر آنها در حوزه ماشینهای موازی یکسان بوده و ماشینهای موازی نامرتبط سهم کمتری در تحقیقات داشته است.
زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط با هدف حداقل سازی یکی از موضوعات مورد توجه در تحقیقات بوده است. گلس و همکاران ]۱۱[ مساله را بررسی نمودند و از سه الگوریتم فرا ابتکاری ژنتیک، شبیهسازی تبریید و جستجوی ممنوع به منظور یافتن تخصیص بهینه کارها به ماشینها و توالی بین کارها روی هر ماشین استفاده نمودند و در نهایت الگوریتم ها را از نظر کیفیت تولید جواب مورد مقایسه قرار دادند. سریواستاوا ]۱۲[ مساله مشابهی را مورد بررسی قرار داد و برای حل آن از الگوریتم جستجوی ممنوع استفاده نمود و ادعا نمود الگوریتم مورد نظر قادر است برای مسائلی در مقیاسهای کاربردی، جوابهای با کیفیت خوب در یک مدت زمان قابل قبول محاسبه نماید.
قیرادی و پاتز ]۱۳[ برای حل مساله از یک روش ابتکاری استفاده نمودند و نشان دادند که الگوریتم ابتکاری مورد استفاده آنها قادر است برای مسائل با اندازه بزرگ (بیش از ۵۰ ماشین و بیش از ۱۰۰۰ کار) نتایج خوبی بدست آورد. هاروویتز و ساهنی ]۱۴[ از رویکرد برنامه ریزی پویا برای مساله زمانبندی دو ماشین موازی نامرتبط با هدف کمینهسازی زمان تکمیل کارها استفاده نمودند. لانکیا ]۱۵[ مساله زمانبندی دو ماشین موازی نامرتبط را با فرض اینکه تمام کارها در لحظه صفر دردسترس نیستند را با هدف حداقل سازی بررسی نمود و برای دستیابی به جواب بهینه از روش شاخه و حد بهره برد.
فانجول پیرو و روئیز ]۱۶[ مساله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط با هدف حداقل سازی را با تکیه بر نظریه کاهش تعداد مسائل اصلی تخصیص کارها[۴] به ماشینها مطالعه نموده و بر همین اساس چند روش فرا ابتکاری برای حل مساله ارائه نمودند. ایده اصلی این نظریه مبتنی بر در نظر گرفتن تنها تعدادی از بهترین تخصیصهای ممکن بجای تمام حالات ممکن از تخصیص کارها به ماشینها است که منجر به کوچک شدن فضای جواب و در نتیجه کاهش زمان محاسباتی الگوریتمهای حل میشود. آنها به منظور اطمینان از کیفیت جوابهایی که توسط الگوریتم پیشنهادی تولید شده، خروجی الگوریتم را با تعداد زیادی از مسائل موجود در ادبیات مقایسه کردند که مشخص شد نتایج بهتری از نتایج موجود بدست آوردند.
لیا و همکاران ]۱۷[ مساله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط با هدف کمینه سازی مجموع وزنی زمان دیرکرد کارها را مورد بررسی قرار دادند وبرای حل آن از یک روش حل دقیق به نام روش شاخه و حد استفاده نمودند. رودریگز و همکاران ]۱۸ [مساله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط با هدف کمینه سازی مجموع وزنی زمان تکمیل کارها را مورد مطالعه قرار داده و برای حل آن در ابعاد بزرگ از الگوریتم جستجوی مکرر حریصانه[۵] استفاده نمودند. آنها به دلایلی از جمله اصول ساده الگوریتم، سهولت در پیادهسازی آن و کارایی مناسب الگوریتم در بدست آوردن جواب بهینه به عنوان معیارهای انتخاب این الگوریتم اشاره کردند.
لین و همکاران ]۱۹[ چند روش ابتکاری به همراه روش ژنتیک را برای حل مساله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط به منظور حداقل سازی ، مجموع وزنی زمان تکمیل کارها و مجموع وزنی زمان دیرکرد کارها در قالب مسائل جداگانه مورد بررسی قرار دادند. نتایح محاسباتی حاکی از آن بود که در صورت تنظیم بودن پارامترهای الگوریتم، در هر سه مساله مورد مطالعه، ژنتیک عملکرد بهتری نسبت به روشهای ابتکاری دارد. لین و همکاران ]۲۰[ مساله مشابهی را بصورت مساله زمانبندی چند هدفه با توابع هدف مذکور بررسی نموده و از دو روش ابتکاری و یک روش فرا ابتکاری در قالب الگوریتم ژنتیک پیشنهادی خود برای یافتن جوابهای نامغلوب مساله بهره بردند.
یانگ و همکاران ]۲۱[ یک مدل ریاضی برای مساله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط ارائه نمودند که در آن تاثیر گذشت زمان بر عملکرد ماشینها و فعالیتهای نگهداری و تعمیرات را لحاظ کردند. آنها فرض نمودند که هر ماشین ممکن است در طول افق زمانبندی، تحت تعمیرات و یا فرایندهای مربوط به نگهداری قرار بگیرد و پس از هر مرحله از فعالیتهای نگهداری و تعمیرات، ماشین به مثابه یک ماشین نو میماند. هدف آن تحقیق تعیین بهترین زمان نگهداری و تعمیرات، تعیین بهترین موقیعت آن و تعیین بهترین توالی کارها به نحوی که مجموع حجم کاری که روی هر ماشین پردازش میشود حداقل شود، بوده است.
رمضانیان و سعیدی ]۲۲[ برای مسله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط چندمحصولی با فرض امکان دوبارهکاری اقلام معیوب و با هدف حداقلسازی بیشترین زمان تکمیل کارها، یک مدل برنامهریزی غیرخطی عدد صحیح آمیخته[۶] ارائه نمودند.آنها برای حل مساله در ابعاد متوسط و بزرگ از پنج روش که مبتنی بر قوانین توزیع میباشد استفاده کردند. این روشها عبارتند از: روش تصادفی، قاعده کوتاهترین زمان پردازش، قاعده طولانیترین زمان پردازش، قاعده کوتاهترین زمان پردازش اصلاح شده[۷]، قاعده طولانیترین زمان پردازش اصلاح شده[۸]. در نهایت نتایج نشان داد روش کوتاهترین زمان پردازش اصلاح شده هم از لحاظ زمان محاسباتی و هم از لحاظ کیفیت جواب نسبت به سایر روشها کارایی بیشتری داشته است.
از آنجا که همواره نمیتوان راهكار پاسخ يابی مطلقی را در مدل ماشينهای موازی يافت و برای بسياری از معيارهای عملكرد، بويژه معيارهای مبتنی بر ديرکرد که با زمان تكميل رابطه خطی ندارند مساله از نوع غيرچندجمله ای (NP) می باشد. لنتسرا[۹] و همكاران]۲۳[ بر مبنای مساله تقسيم ثابت نمودند که مساله زمانبندی ماشين های موازی با هدف کمينه نمودن ديرکرد کل حتی برای دو ماشين نيز يک غير چند جمله ای دودويی می باشد.
رنه سيترس][۱۰] ۲۴[ نشان داد مساله حداقلسازی زمان تكميل کل و تعداد کارهای دارای ديرکرد بروی ماشينهای موازی غيرمرتبط وقتی قطع کار مجاز باشد نيز از نوع NP-hard است. مارتين گيرينگ[۱۱] و همكاران]۲۵[ الگوريتم تقريبی ترکيبی را برای مساله زمانبندی ماشينهای موازی غيرمرتبط بدون قابليت قطع کار را با هدف کمینه سازی ارائه کردند. بطور کلی الگوریتم تقریبی ترکیبی را جایگزین مناسبی برای تکنیکهای کلاسیک حل مسائل برنامهریزی خطی میدانستند. نتایج محاسباتی نشان داد این الگوریتم بسیار سادهتر و دارای زمان محاسباتی بهتر بوده است.
توکلی مقدم و همكاران]۲۶[ یک مدل ریاضی چندهدفه جدید برای مساله زمانبندی ماشینهای موازی ارائه کردند به نحوی که تعداد کارهای دارای دیرکرد و مجموع زمان تکمیل کارها کمینه گردد. در مساله مورد بررسی آنها کارها در لحظه صفر دردسترس نبوده و دارای موعد تحویل متفاوتی بودهاند. آنها یک مدل برنامهریزی دو سطحی برای مساله مورد نظر ارائه نمودند و نتایج نشان داد که مدل آنها برای مسائل با اندازه متوسط و کوچک کارایی مناسبی دارد.
در نظر گرفتن شرايط واقعی و پيچيدگی های آن نيز مورد توجه محققان بوده است بطوريكه لی و همکاران[۱۲] ]۲۷[ با در نظر گرفتن شرایطی چون لحظه در دسترس قرار گرفتن کارها، موعد تحويل و زمان آماده سازی در فضای ماشين های موازی مشابه از يک رويكرد بهينه سازی چند هدفه برای حل زمانبندی استفاده کرده است.
عبادی و مصلحی]۲۸[ در مساله Job shop با در نظر گرفتن قطع کار از مدلسازی رياضی ILP[13] برای بدست آوردن جواب دقيق استفاده کردند.
جفری کوچران و همکاران[۱۴] ]۲۹[ برای حل مساله زمانبندی چند هدفه در ماشینهای موازی از الگوریتم ژنتیک چندجمعیتی در دو مرحله کمک گرفتند. بطوریکه در گام اول اهداف با در نظر گرفتن ضریب وزنی مرتبط به هر هدف با هم ترکیب شدند. جوابهای مرحله اول به عنوان جمعیت ابتدایی مرحله دوم انخاب شد.
فریبرز جولای و همکاران]۱[ در پژوهش خود به مساله زمانبندی کارهای قابل تقسیم بر روی ماشینهای موازی یکسان با هدف کمینهسازی دیرکرد کل پرداختند. بطوریکه در آن مساله هر یک از ماشینها برای قبول کار جدید نیاز به راه اندازی دارد که زمان آن وابسته به توالی کارها است.
برش کارهای مستقل و توانایی انتقال آنها از روی ماشینی به ماشین دیگر توسط آمینا هاند و همکاران[۱۵] ]۲۹[ بروی ماشینهای موازی مشابه مورد بررسی قرار گرفت. انتقال کارهای برش خورده نیازمند زمانی بوده است که وقفه انتقال[۱۶] نامیده میشود.
زمانبندی منقطع بروی ماشینهای موازی یکسان با زمانهای پردازش قابل کنترل در پژوهش ناتالیا و ویتالی[۱۷] مورد بررسی واقع شد که در آن رویکردی یکپارچه برای حل این موضوع ارائه گشت]۳۰[. آنها نشان دادند که مساله تک معیاره با هدف حداقلسازی هزینه کل با این شرط که همه موعدهای تحویل باید ارضا شوند میتواند در قالب حداکثرسازی یک تابع خطی تعمیم یابد.
هانس کلرر[۱۸] و همکاران ]۳۱[ زمانبندی منقطع بروی ماشینهای موازی مشابه با یک ناقل (منتقل کننده) بطوریکه کارها میتوانستند بین ماشینها جابجا شوند را بررسی کردند. آنها الگوییهایی ساختاری برای زمانبندی بهینه یافتند و الگوریتمی برای رسیدن به جواب بهینه طراحی نمودند.
[۱] No-Wait Flow Shop
[۲] Non-Batching
[۳] Sequence Independent Setup Time
[۴] Size reduaction of the original assessment problem
[۵] Iterated Greedy Search Algorithm
[۶] Mixed Integer Non Linear Programming Model
[۷] Modified Shortest Processing Time
[۸] Modified longest Processing Time
[۹] Lenstra
[۱۰] Ren’e Sitters
[۱۱] Martin Gairing
[۱۲] Xiaohui Li
[۱۳] Integer Linear Programming (ILP)
[۱۴] Jeffery K. Cochran
[۱۵] Amina Haned
[۱۶] Transportation Delay
[۱۷] Natalia and Vitaly
[۱۸] Hans Kellerer
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده