جستجو حرفه ای پروپوزال آماده ، پرسشنامه و تمامی مطالب سایت



بررسي رابطه سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران

  • پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
  • ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
  • در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
  • براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
  • راهنماي پرداخت آنلاين
افزودن به سبد خرید

دانلود پروپوزال آماده:  بررسي رابطه سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت مدیران

قسمت هایی از پروپوزال:

بیان مسأله:

نظريه هاي سازمان يادگيرنده و يادگيري سازماني از جمله رهيافت هاي سيستمي و اقتضايي به مديريت محسوب مي گردند و سازمان را به مثابه يك سيستم باز صاحب انديشه و زنده در نظر مي گيرند. سازمان ها نيز مانند ذهن انسان ها براي تطبيق با شرايط محيطي متحول، متكي به دريافت بازخورند؛ از تجربه درس مي گيرند و درگير فراگردهاي ذهني پيچيد هاي مانند پيش بيني، شناسايي، تعريف، طراحي و حل مسأله مي شوند(معنوی پور و همکاران، ۱۳۸۹).

صاحبنظران بسياري در زمينه مفهوم سازمان يادگيرنده و يادگيري سازماني بحث كرده اند كه از جمله اين افراد مي توان به آرگريس[۱]، شون[۲]، مارسيك[۳]، ماركوارت[۴]، گاروين[۵] و … اشاره كرد. اما به اعتقاد بسياري نظريه پرداز اصلي سازمان يادگيرنده پيترسنگه[۶] مي باشد كه مفهوم سازمان يادگيرنده را در سال ۱۹۹۰ مطرح نمود. او معتقد است سازمان يادگيرنده به سازماني اطلاق مي شود كه به طور مستمردر پي افزايش قابليت هاي خود براي خلق چيزهاي تازه است و دائماً در حال يادگيري مي باشد. امروزه سازمان ها با تغيير و تحولات سريع و شگرفي در همة زمينه ها روبرو هستند و براي بقاي خود بايد همزمان با اين تغيير و تحولات تغيير كنند. براي همراه شدن با اين تحولات، مديران و كاركنان سازمان ها بايد دانش و آمادگي هاي لازم را كسب كنند (ملکی آوارسین و قلنچی تبریزی، ۱۳۸۹).

آموزش و پرورش نيز به عنوان يك سازمان گسترده، يكي از مراكزي است كه مسئولين و سياست گذاران آن همگام شدن با پيشرفت هاي سريع عصر جديد را وجهه همت خود قرار داده اند و به نظر مي رسد موضوع سازمان هاي يادگيرنده در ارتباط با سازمان هاي آموزشي از اهميت بيشتري برخوردار باشد. اين سازمان ها بايد بتوانند خود را با پيشرفت هاي سريع تكنولوژي و فن آوري همگام سازند تا نيروهايي را تربيت كرده و تحويل جامعه بدهند كه كارآمد بوده و از عهده حل مسائل جامعه برآيند. در حال حاضر نياز به مديراني كه داراي شايستگي هاي فردي و اجتماعي و تخصص و علم و دانش لازم در زمينه آموزش و پرورش باشند و همچنين كاركناني كه آگاهي هاي لازم را در رشته هاي تخصصي خود دارا بوده و دانش خود را به طور مرتب به روز كرده و آخرين اطلاعات را در زمينه رشتة تخصصي خود داشته باشند كاملاً محسوس مي باشد و در صورت عدم توجه به اين نياز، جامعه در آينده با معضلاتي مواجه خواهد شد كه مقابله با آنها بسيار مشكل خواهد بود. با وجود عوامل متغير امروزي بقاء و رشد و پيشرفت سازمان ها منوط به آگاهي گسترده از عوامل محيطي است. فقدان اطمينان محيطي به دليل تغييرات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و … و نيازهاي روز افزون جوامع موجب پيدايش سازمان هاي يادگيرنده شده است. در اين نوع سازمان ها يادگيري مهمترين عنصري است كه موجب ماندگاري آنها مي شود(زارع، ۱۳۹۲).

از طرف دیگر يكي از وجوه قدرت و مميزه سازمان، برخورداري از فرهنگ سازماني مطلوب است. فرهنگ سازماني هر مجموعه كه آيينه تمام­نماي ويژگي­ها، خصلت­ها، قوت ها و ضعف هاي آن محسوب مي­شود، مي­تواند چهره درون و برون آن را از نظر پايبندي كاركنان به ارزش­ها، اصول، باورها، نگرش­ها و ساير اعتقادات مرتبط نشان دهد. از طريق مطالعه فرهنگ سازماني يك تشكل، مي توان به انسجام ارزشي و تعهد كاركنانش، پي برد(آدلر[۷]، ۱۹۹۶).

رابینز معتقد است که سازمان ها هم مانند افراد دارای شخصیتند و می توان آنها را با صفات ویژه ای مشخص کرد. همانطور که فرهنگ قبیله ای تعیین کننده رفتار افراد قبیله در مقابل همدیگر و در مقابل بیگانه است، سازمانها هم فرهنگ هایی دارند که بر نوع رفتار اعضا حاکمند(رابینز[۸]، ۱۳۸۰). فرهنگ سازمانی نظامی از معانی مشترک است که به وسیله اعضای سازمان حفظ و به تمایز سازمانی از سازمانهای دیگر منجر می شود (کاظمی، ۱۳۷۳). اهمیت فرهنگ و شرایط مناسب حاکم بر جو سازمانی در بکارگیری توانائی های افراد در سازمان غیر قابل انکار است. فرهنگ سازمانی نیرویی است که باعث حرکت افراد در سازمان می شود و تاثیر شگرفی بر اجزای مختلف سازمان می گذارد. از آنجایی که فرهنگ بر رفتار کارکنان تاثیرگذار است با مطالعه فرهنگ سازمان می توان به علل کامیابی و یا شکست سازمان پی برد. تاثیر فرهنگ سازمانی بر کارکنان و اعضای سازمان به حدی است که با بررسی زوایای آن نسبت به چگونگی رفتار، احساسات، دیدگاه ها و نگرش های اعضای آن پی برد و واکنش احتمالی آنان را در قبال تحولات مورد نظر پیش بینی و ارزیابی کرد(سید نقوی و عباس پور، ۱۳۸۹).

موضوع فرهنگ سازمانی را از آن جهت مهم می دانند که شکست یا موفقیت سازمان را به حساب فرهنگ حاکم بر آن می گذارند. بر این اساس امروزه هر سازمانی دارای فرهنگی است که با گذشت زمان شکل می گیرد و به آسانی از بین نمی رود و تأثیر بسزایی در رفتار سازمانی خواهد داشت. سازمانها نیز مانند افراد شخصیت هایی دارند که این شخصیت ها همان فرهنگ سازمان است. فرهنگ سازمانی مجموعه ای از ارزش ها، اعتقادات، آداب و رسوم و عاداتی که بطور ضمنی و غیر مدون رفتار مشترک فردی، گروهی و سازمانی را پی ریزی می کند، اطلاق می شود(دباغی غلام نژاد، ۱۳۹۱).

از طرف دیگر سازمان ها و شركت ها ناگزير هستند تا جهت حفظ بقاء و داشتن مزيت رقابتي، سازماني خلاق و نوآور شوند؛ به گونه اي كه خود را در جهت مديريت تغييرات شتابان و دگرگوني هاي ژرف جهاني آماده سازند(نیر و جوکار، ۱۳۹۱). ادبيات خلاقيت نشان مي دهد كه بررسي عملي خلاقيت به قرن بيستم مربوط مي شود. در آن زمان به دليل رشد و تحول علوم ديگر و ترقي ابزار سنجش، گام هاي مهمي در شناخت اين موضوع سؤال برانگيز برداشته شده است كه مهمترين آنها خلق نظريه هاي متفاوت درباره خلاقيت است. اين نظريه ها امكان كاربردي شدن خلاقيت را فراهم آوردند. مي توان گفت بسياري از نظريه ها در خصوص خلاقيت تمايل داشتند به تبيين عوامل دخيل در خلاقيت بپردازند. در اين خصوص عده اي از صاحب نظران معتقدند كه خلاقيت كنش انتزاعي تخيل آفريننده است(اسبورن[۹]، ۱۹۹۲؛ ترجمه قسم زاده، ۱۳۷۱). تورنس[۱۰] در تعريف خلاقيت اظهار مي دارد، خلاقيت فرايندي است كه شامل حساسيت نسبت به مسائل، كمبودها، تنگناها و ناهماهنگي ها مي شود. حساسيتي كه به دنبال آن جستجو براي يافتن راه حل هاي مشكلات و طرح فرضيه هايي براي اين منظور آغاز مي گردد. سپس فرضيه ها آزمايش و تعديل مي شود و نتايج نهايي بدست مي آيد. وي عنصر تازگي را با اصل مفيد بودن تركيب كرده و معتقد است خلاقيت يك فرايند حل مسئله است كه مراحل شناسايي مشكل، جستجوي راه حل، فرضيه سازي درباره نقصانها باز آزمايي فرضيات و ارتباط دادن نتايج را در برمي گيرد. در ادبيات موضوعي خلاقيت به ملاك هاي تعالي به معناي يك ايده خام كه بايد سير تكاملي و متعالي داشته و به نحوي مبدل گردد تا به شكل يك تجربه قابل پذيرش درآيد. ابتكاري بودن به معناي يك فكر يا توليد كه بديع بوده و يا از نظر آماري نادر است. انطباق پذيري به معناي فكر يا توليد كه بايد با تقاضاهاي محيطي و با واقعيت منطبق باشد. شك گرايي به معناي فكر يا توليدي كه خلاقانه بوده و معمولاً بايد واكنشي را در برابر خود بيافريند(پيرخائفي، ۱۳۸۲).

همچنين گيلفورد[۱۱] براي تفكر خلاق ويژگي هايي به شرح ذيل قائل است و آزمون هاي خويش را بر اساس آنها تنظيم مي كند: سيالي يا رواني كه توانايي برقراري رابطه معني دار بين فكر، انديشه و بيان است. اين توانايي افراد را قادر مي سازد تا راه حل هاي متعددي در حل مسئله ارائه دهند. اين ويژگي مبتني بر اين عقيده است كه كميت موجب كيفيت مي شود. اصالت يا ابتكار كه آن را به صورت توانايي تفكر به شيوه غيرمتعارف و خلاف عادت رايج تعريف مي كنند. اصالت يا ابتكار مبتني بر ارائه جواب هاي غير معمول و عجيب و زيركانه به مسائل است. انعطاف پذيري توانايي تفكر به راه هاي مختلف براي حل مسئله جديد است. تفكر قابل انعطاف، الگوهايي جديد براي انديشيدن طراحي مي كند. بسط توانايي توجه به جزئيات در حين انجام يك فعاليت است. انديشه بسط يافته به كليه جزئيات لازم براي طرح مي پردازد و چيزي را از قلم نمي اندازد(معنوی پور و همکاران، ۱۳۸۹).

با عنایت به مقدمه ذکر شده و علیرغم سابقه طولانی خلاقیت در حیات بشري مشخص گردید که سازمان ها اخیراً به واسطه سرعت شگرف تغییرات تکنولوژیکی، رقابت جهانی و عدم اطمینان اقتصادي کشف کرده اند که یکی از منابع کلیدي و مستمر مزیت رقابتی و بقاء، خلاقیت سازمانی می باشد. خلاقیت کارکنان سازمان به این صورت به بقاء سازمان کمک می کند که وقتی کارکنان در کارهایشان خلاق باشند، قادر خواهند بود ایده هاي تازه و مفیدي در مورد محصولات، عملکرد، خدمات یا رویه هاي سازمان ارائه داده و بکار گیرند. تبدیل شدن به یک سازمان خلاق وسیله اي جهت رقابتی شدن در محیط تجاري پویا و تغییر پذیر امروز شده است. محوریت پارادایم هاي جدید، یادگیري است و بنابراین، سازمان هایی موفقتر هستند که زودتر، سریعتر و بهتر از رقبا یاد بگیرند و این یادگیري و آموخته ها را در فرایندهاي کاري خود نشان دهند. دقیقاً به همین دلیل است که مفهوم سازمان یادگیرنده و یادگیري سازمانی در سال هاي اخیر مطرح شده و رشد قابل توجهی داشته است. با توجه به وضعیت عدم اطمینان محیطی که سازمانها در حال حاضر با آن روبرو هستند، جهت کسب و کار و تجارت بهتر، شرکت ها باید در وضعیت یادگیري قرار گیرند تا مزیت رقابتی خود را حفظ کنند. یادگیري سازمانی پایه هاي مناسبی را براي دانش ساختار یافته فراهم می کند تا در سازمان ها توسعه یابد. به منظور توسعه قابلیت هاي یادگیري، سازمان باید فرایندهاي مدیریت دانش را بخوبی تکمیل کند. بدون مدیریت دانش یک سازمان نمی تواند قابلیت هاي یادگیري گروهی یا شخصی را گسترش دهد. سازمان ها و اعضاي سازمانی باید از طریق روش هاي جدید و پویا یاد بگیرند، به جاي آنکه از روش هاي قدیمی و ساکن یادگیري استفاده کنند. بنابراین جهت افزایش خلاقیت سازمانی، دانش باید از طریق یادگیري سازمانی اجرا شود. با توجه به چنين واقعيت هايي و همچنين اهميت حياتي بحث خلاقيت براي سازمانها و از سوي ديگر نقش بسيار مؤثر فرهنگ سازمان در بروز و گسترش نوآوري سازماني و نیز با مطالعه ای که صورت گرفت و بر اساس گزارش ها و آمار کسب شده، مشخص گردید که در کشور ما مساله سازمان یادگیرنده، فرهنگ سازمانی، خلاقیت و جوانب دیگر وابسته به آنها به صورت کارشناسانه و حرفه ای کمتر مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. همین گزارش ها حاکی از این واقعیت است که در این خصوص در قلمرو آموزش و پرورش و به ویژه در حوزه آموزش متوسطه و هنرستان ها و در بین مدیران آن هیچ مطالعه و تحقیق مدون و جامعی صورت نگرفته است. بنابراین محقق به دنبال آن است که با سنجش میزان سازمان یادگیرنده و فرهنگ سازمانی با خلاقیت و بررسی آن در بین مدیران هنرستان ها به نتایج مفید و ارزشمندی دست یابد و تا از آن طریق کیفیت کار و سطح آموزش مدیران مدارس را ارتقاء بخشیده و با ارائه راهکارهای صحیح موجبات برخورداری مدارس از جوی خلاق و دانش محور را فراهم نماید.

[۱] Argyris

[۲] Schon

[۳] Marsick

[۴] Marquardt

[۵] Garvin

[۶] Peter Senge

[۷] Adler

[۸] Robbins

[۹] Osbourne

[۱۰] Torrens

[۱۱] Guilford

……………………………

۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:

……………………………

۳- پیشینه تحقیق:

……………………………

۴- اهداف تحقیق:

…………………………………….

۵- فرضيه ‏هاي تحقیق:

…………………………………….

۶- مدل تحقیق

…………………………

۷- سوالات تحقیق:

…………………………………….

۸- تعريف واژه‏ها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):

…………………………………….

۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:

………………………….

۱۰- روش شناسی تحقیق:

الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):

………………………….

ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

…………………………………….

ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانه‏اي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيش‏برداري و غيره) گردآوري داده‏ها :

…………………………………….

د – جامعه آماري، روش نمونه‏گيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):

…………………………………….

ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:

…………………………………….

ز- ابزار تحقیق:

…………………………………….

هـ – روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها:

…………………………………….

منابع :

…………………………………….

آسان داک: www.Asandoc.com

دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده

2019-01-23
كد : 108777
وضعيت :‌موجود
دسته بندی :
مرکز پژوهش های دانشگاهی ایران (آسان داک) مرکز پژوهش های دانشگاهی ایران (www.Asandoc.com) تنها مرکز دانشگاهی در ایران است که خدمات جامع برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ارائه می دهد . این مرکز با بکار گرفتن اساتید خبره و نام آشنا در ایران در همه رشته های دانشگاهی سعی در ارائه خدمات علمی برتر در حوزه های پروپوزال آماده، مقاله بیس پایان نامه، پرسشنامه و ترجمه آماده و همچنین تحقیقات آماده برای متغیرهای فصل دوم پایان نامه کرده است . بدین جهت سایت آسان داک توانسته است یکی از پر بازدیدترین سایت های کشور برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری شود و امروزه بیشتر دانشگاه های کشور به این مرکز جامع دانشگاهی دسترسی دارند . کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری می توانند نمونه پروپوزال آماده خود برای درس روش تحقیق در رشته مدیریت ، حسابداری ، روانشناسی ، علوم تربیتی و سایر رشته ها را به راحتی از سایت خریداری و دانلود کنند . همه نمونه پروپوزال های ارشد و دکتری که به صورت تکمیل شده و فرم پر شده در سایت قرار گرفته مورد تأیید می باشد . حتی برای پروپوزال آماده و نمونه پروپوزال مطالبی رایگان برای دانلود در سایت قرار گرفته که دانشجو می تواند آنها را مطالعه کند .
© تمامی حقوق برای سایت آسان داک ( پروپوزال آماده - تحقیقات آماده - مقاله بیس پایان نامه - مقاله با ترجمه ) محفوظ است .
Site Map - Facebook - Rss