حقوق مالکيت¬ فکري در ماوراء جو
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: حقوق مالکيت¬ فکري در ماوراء جو
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
دسترسي به ماوراء جو، بدون شک از بزرگترين دستاوردهاي بشر در قرن ۲۰ بوده است. حادثهي خوشايند اکتشاف فضا منجر به توسعه سريع و کم نظير در زمينههاي علمي، پزشکي و تکنولوژيکي شده است. علي رغم وجود چنين حقيقتي که تکنولوژي مورد استفاده در فضا بسيار پيشرفته ميباشد و حاصل خلاقيت و تلاش فکري است، تنها در چندين سال اخير است که حمايت در قالب مالکيت فکري در رابطه با فعاليتهاي ماوراءجو مورد توجه قرار گرفته است. يکي از دلايل اتخاذ چنين رويکردي، تغيير مسير اين فعاليتها از چارچوب دولتي به سرمايهگذاري بخشهاي خصوصي ميباشد.
با روند روزافزون شکلگيري نهادهاي غيردولتي و البته نياز اين نهادها به منابع تکنيکي و مالي نهادهاي دولتي جهت انجام پروژههاي فضايي، تعداد قراردادهاي ليسانس بين نهادهاي دولتي و خصوصي افزايش پيدا کرده است از اين رو نميتوان تاثير شگرف حمايت در قالب حقوق مالکيت فکري را بر شرکتهاي خصوصي فعال در زمينه فعاليتهاي فضايي و به طور کل توسعهي هر چه بيشتر تکنولوژي فضايي ناديده گرفت. با اين وجود، از يک سو حقوق مالکيت فکري به حمايت و اعطاي منافع به افراد تحت شرايط خاص و در مدت زمان معين ميپردازد و به نوعي مفهوم انحصار را تداعي ميکند، در حاليکه در سوي ديگر، حقوق فضا و اصل بنيادين سودرساني به تمام ملل به طور ضمني دربردارندهي اشتراک اطلاعات و دستاوردها در زمينه حقوق فضا ميباشد. از اينرو، تکيه حقوق مالکيتفکري و حقوق فضا بر رويکردهاي متنوع، روشن است به همين دليل يکي از اهداف مدنظر در اين رساله، ايجاد تعادل بين حقوق مالکيتفکري و اصول حقوق فضا و به عبارت ديگر، بين منافع خصوصي مبتکران و منافع عمومي از سوي ديگر ميباشد.
در بين انواع حقوق مالکيت فکري سه نوع عمدهي حمايت در ماوراء جو مطرح ميشود: حمايت از اختراعات ايجاد شده در فضا، حمايت از نام شيفضايي و ماهواره به عنوان علامت تجاري که با شکلگيري توريسم فضايي جنبهي عملي به خويش خواهد گرفت و حمايت کپيرايت از ماهوارههاي پخشکننده و دادههاي سنجش از راه دور.
در بين مصاديق حقوق مالکيت فکري در ماوراءجو يکي از مهمترين مسائل، موضوع حمايت از دادههاي سنجش از راه دور است به اين دليل که امروزه با فعالتر شدن هر چه بيشتر بخش خصوصي در اين عرصه مواجه هستيم. اگرچه حضور اين شرکتها از لحاظ قانوني با توجه به ماده ۶ معاهده فضا که مسئوليت اعمال شرکتهاي غيردولتي را به دولتها واگذار ميکند با مانعي روبرو نيست وليکن در خصوص موضوع و نحوهي حمايت از دستاوردهاي ايشان، بحث کافي صورت نپذيرفته است. همچنين، بايد خاطر نشان کرد که تاييد حقوق مالکيت فکري در اين حوزه بايستي در راستاي تحقق اهداف وجودي اين حقوق همانطور که در مقدمه معاهده کپيرايت آمده است که تعادل بين منافع شخصي توليدکنندگان مصاديق مالکيتفکري و منافع عموم در حق دسترسي به دادهها و اطلاعات است، صورت پذيرد زيرا عدهاي بر اين عقيدهاند که به کارگيري حقوق مالکيت فکري در سنجش از راه دور به شدت بر امکان دسترسي به اين دادهها که برخي براي حفظ حيات بشر ضروري هستند تاثير ميگذارد، زيرا اين فناوري ابزاري ارزشمند در حل بسياري از مشکلاتي که بشر در قرن بيست و يک با آن مواجه است چون در مديريت و پيشبيني فجايع زيستمحيطي در کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعهيافته ميباشد. اما از بعد ديگر، رشد هر چه بيشتر اين تکنولوژي از طريق حضور شرکتهاي خصوصي ميسر خواهد شد و انگيزه اين شرکتها از طريق حمايت و تجاريسازي دادههاي ماهوارهاي تامين ميگردد. به عبارت ديگر، پذيرش حقوق مالکيت فکري در دادههاي پردازش شده به منظور افزايش حضور شرکتها، کاهش قيمت و در نهايت افزايش بازار دادهها ضروري است.
در نتيجه، حقوق مالکيت فکري داراي نقش به سزايي در تشويق سرمايهگذاران سنجش از راه دور ميباشد و دريغ نمودن چنين تضمين و حمايتي توليد اين دسته از دادهها را با چالش روبرو خواهد کرد و حتي چنانچه کشورهاي در حال توسعه توانايي ارزيابي و پردازش دادهها را کسب نمايند، خود آنها با موضوع حمايت فکري از دادههاي پردازش شده توسط خويش در آينده روبرو خواهند شد. همچنين با توجه به اين موضوع که کارکردهاي بيشمار دادههاي خام سنجش از راه دور چون عکسها و حتي اطلاعات ديجيتالي عليالخصوص حتي با استفاده از دادههاي خام امکانپذيرست، مشکل دسترسي به دليل عدم حمايت از اين دادهها در کشورهاي توسعه يافته عملا با مانعي روبرو نخواهد شد. با اين حال، تاکنون جهان در حال توسعه در برابر اين ديدگاه مقاومت کردهاند و اعلام مينمايند که بر اساس قانون تجاريسازي، سرمايهگذاران خصوصي بايستي بر اساس اصل عدم تبعيض، دادههاي خام را که مستقيما از ماهوارهها به دست ميآيند را در اختيار تمامي مصرفکنندگان فارغ از هر نوع تبعيض و تعصب و بر اساس قيمت متعارف قرار دهند.
به هر حال، امروزه شاهد حمايت شديد از دادههاي سنجش از راه دور ميباشيم به گونهاي که علاوه بر شرکتهاي خصوصي، نهادهاي فعال با بودجهي عمومي نيز ادعاي مالکيت دادههاي خام و نه پردازش شدهي سنجش از راه دور را مطرح ميکنند. در حاليکه در راستاي تامين اصول بنيادين حقوق مالکيت فکري و شروط حمايت کپيرايت که شامل اصل تفکيک ايده از بيان و شروط اصالت و خلاقيت است، تمايز ميان دادههاي خام و پردازش شده در ايجاد تعادل ضروري است به گونهاي که دادههاي خام که دربردارندهي موضوعات حقيقي هستند و هيچگونه خلاقيتي در آنها اعمال نشده است، سزاوار حمايت نخواهند بود. همچنين، با توجه به استدلالات متخصصان اين حوزه، اين دادهها الزامات کالاي عمومي بودن را نيز دارا هستند و نميتوان نقش آنان را به دليل منافع کاربرديشان در ارتقاي شرايط محيط زيست، توسعه اقتصاد، صنايع و همچنين به عنوان حق بنيادين بشري شهروندان در مشارکت توسعه پايدار ناديده گرفت. علاوه بر اين، وجود چنين حقي در عصر اطلاعات که مجراهاي اصلي توزيع اطلاعات را مورد خطاب قرار ميدهد داراي اهميت شگرفي است .
به عقيده بسياري، در عصر حاضر با حمايت افراطي مالکيت فکري روبرو هستيم در حاليکه در حقوق مالکيتفکري، کپيبرداري و نقض حقوق صاحب حق، ممنوع تلقي ميگردد و نه خود دسترسي به دادهها. در نتيجه هدف ديگر در اين رساله، تاکيد بر بيش از اندازه بودن حمايت مالکيت فکري بر توليدات سنجش از راه دور ميباشد که در واقع باعث منحرف شدن حقوق مالکيت فکري از هدف اصلي خويش، شده است.
يکي ديگر از چالشها، موضوعات صلاحيتي با توجه به اصل سرزميني بودن در حقوق مالکيتفکري است، به طور مثال، در طرح ايستگاه فضايي بينالمللي افراد مختلفي از کشورهاي گوناگون تحت عنوان همکاري بينالمللي فعاليت ميکنند و موضوع نقض حقوق توسط آنان و تعيين دادگاه صالح، مسئله را پيچيدهتر ميکند. به طور خلاصه، در اين رساله به دنبال روشنسازي ابعاد حقوق مالکيت فکري در فضا و نوع و چگونگي حمايت اعطايي به مصاديق مالکيتفکري با لحاظ کردن منافع عمومي و نياز کشورهاي در حال توسعه و کمتر توسعه يافته ميباشيم.
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده