رابطه بین سبک رهبری مربیان و تنیدگی ورزشکاران در دانشگاه های شهر تهران
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه بین سبک رهبری مربیان و تنیدگی ورزشکاران در دانشگاه های شهر تهران
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
انجام موفق هر کار گروهی، مستلزم مدیریت صحیح و کارآمد است و از نقش اثرگذار مدیریت در موفقیت یا عدم موفقیت گروهها و سازمانها نمیتوان به سادگی گذشت. وقتی گروهی از افراد برای رسیدن به هدفی تلاش میکنند، معمولاً کسی به عنوان مدیر و رهبر مسئولیت گروه را بر عهده میگیرد. این فرد باید دارای مهارتها و ویژگیهای لازم برای رهبری گروه باشد تا بتواند اعضای گروه را به سمت هدف مورد نظر، هدایت کند. در موقعیتهای ورزشی، این نقش را مربی بر عهده دارد و اوست که کار هدایت و رهبری بازیکنان را بر عهده میگیرد و رهبری کارآمد وی نقش مهمی بر عملکرد ورزشکاران دارد. بسیاری از مربیان خوب در ورزش، دارای بینش، شخصیت و مهارتهایی هستند که خالصانه به هر ورزشکاری کمک میکنند تا به عملکرد بالقوهاش دست یابد. تیمهای این قبیل رهبران نوعاً موفق و اعضای آنها اغلب بسیار راضی و خشنود هستند. آنچه مربیان انجام میدهند و چگونگی انجام دادن آن، اثر شایان توجهی بر نگرشها، احساسات، عملکرد و تنیدگی ورزشکار دارد (مسدد، ۱۳۸۰).
به عقیدهی فراست[۱] مربیان محور اصلی و رکن مهم تیمهای ورزشی هستند. در بین سه عامل مربی، ورزشکار و تماشاگر؛ مربی در رهبری تیم به عنوان یک سازماندهندهی قوی و زیربنای هر پیشرفت، مطرح است. بدون تردید، تجربیات گذشته نشان داده است که مربیگری، رشتهای متفاوت از سایر حوزهها بوده و در آن طیف وسیعی از مهارتها مورد نیاز است (علیجانی، ۱۳۶۶).
سبک رهبری نشاندهندهی طرز تفکر، جهانبینی و شخصیت رهبران است. چنانچه سبک رهبری به طور نامناسبی انتخاب شود، از یک سو منجر به کاهش کارایی افراد میشود و از سوی دیگر به عنوان عامل به وجود آورندهی تنیدگی روانی یا فشار روانی، در آنها محسوب میشود (بیگینیا و کلانتری، ۱۳۸۷).
عاملی که سبک رهبری را تحت تأثیر قرار میدهد، شیوه نگرش رهبر نسبت به نقش خود و کارکنان است. بیشتر رهبران، دارای سبکی هستند که با ویژگیهای خودشان انطباق دارد، یا برای آنها سهلتر است و فقط معدودی از رهبران، میتوانند سبک خود را با شرایط و افراد گوناگون منطبق سازند. بر اساس مطالعات انجام شده؛ شخصیت، سبک رهبری و رفتار مربیان با عملکرد، انگیزش و میزان رضایت ورزشکاران، ارتباط دارد (کارون[۲]، ۱۹۸۲).
در پژوهش حاضر، از سبک رهبری چلادوری و صالح[۳] استفاده شده است که سبک رهبری مربیان، در قالب پنج سبک متداول آموزش و تمرین، حمایت اجتماعی، دموکراتیک، آمرانه و بازخورد مثبت، بررسی میشود. رفتار آموزش و تمرین، رفتاری است، برای بهبود بازی ورزشکاران از طریق آموزش تکنیکها. در ورزشهای تیمی به هماهنگ نمودن فعالیتهای اعضای تیم، رفتار آموزش و تمرین گفته میشود. در این سبک، مربی بر آموزش نقاط قوت و ضعف و بهبود مهارتهای بازیکنان تأکید میکند. رفتار دموکراتیک، به اجازهی مشارکت ورزشکاران در تصمیمگیریهای مربوط به تعیین اهداف گروهی و روشهای دستیابی به آن اهداف، گفته میشود. در این رفتار، مربی به تنهایی تصمیم نمیگیرد و نظر بازیکنان را در تصمیمگیری در مورد روش بازی و تمرین و موضوعات مهم مربیگری جویا میشود. رفتار آمرانه، رفتاری است که مربی به هیچوجه بازیکنان را در تصمیمگیریها و مسایل تیم دخالت نمیدهد و بازیکنان باید به دستورات مربی، گوش دهند. در رفتار حمایت اجتماعی، مربی برای ارضای نیازهای متقابل و شخصی ورزشکاران تلاش میکند، رابطهای دوستانه با بازیکنان برقرار میکند، مسایل و مشکلات بازیکنان را بررسی و حل و فصل میکند و اختلافات بین اعضای تیم را برطرف میسازد. در نهایت، رفتار بازخورد مثبت یا پاداشدهی، رفتاری است که مربی از ورزشکاران تقدیر و از بازی بازیکنان و همکاریشان تعریف میکند (رمضانی نژاد و دیگران، ۱۳۸۹).
امروزه، تنش روانی (تنیدگی) جزء لاینفک زندگی بشر گردیده و در تعیین سلامت یا بیماری افراد دارای اهمیت فراوان است. نقش تنیدگی از طریق ساز و کارهای سایکو نوروفیزیولوژیک بر کارکردهای جسمی و روانی تأثیر میگذارد و در دراز مدت میتواند به ایجاد و یا تشدید اختلالات جسمی و یا روانشناختی بینجامد (شیرازی ۱۳۸۱). اثرهای تنیدگی به شکلهای مختلف نمایان میشود. کوکس[۴] این اثرها را به پنج دستهی عینی، رفتاری، شناختی، فیزیولوژیکی و سازمانی، تقسیم میکند (نظرینژاد، ۱۳۷۶).
موضوع تنیدگی در روانپزشکی سابقه طولانی دارد و سالهاست به سبب تأثیرات مهمی که در رفتار و عملکرد افراد دارد، به عنوان یکی از موضوعات علم مدیریت مورد مطالعه قرار گرفته است. تنیدگی باعث میشود که بدن انسان وظایفی را که در شرایط عادی به سادگی انجام میدهد در شرایط تنیدگی با دشواری به انجام برساند (علوی و کاظمزاده، ۱۳۸۷).
وقتی تنیدگی در حالت اعتدال است، عملکرد بالاست؛ در این حالت افراد، انرژی خود را به جای مقابله با تنیدگی، صرف بالا بردن عملکرد میکنند. وقتی تنیدگی از حد اعتدال فراتر میرود، افراد به جای بالا بردن عملکرد، انرژی خود را صرف مقابله با تنیدگی میکنند (طوسی، ۱۳۷۵).
به کارگیری هر یک از سبکهای رهبری توسط مربیان ممکن است در افزایش یا کاهش تنیدگی روانی ورزشکاران مؤثر باشد. اغلب اوقات افرادی که تحت شرایط تنیدگی قرار میگیرند، از سبک رهبریِ رهبران خود شکایت دارند (سرمد، ۱۳۷۲). بر اساس مطالعات انجام شده، در درصد بالایی از کارکنان سازمانها، نشانههایی که حاکی از وجود تنیدگی در آنها میباشد، قابل مشاهده است (رابینز[۵]، ۱۹۹۳؛ ابطحی، ۱۳۷۰؛ الوانی و ابطحی، ۱۳۷۱؛ رفیعی ۱۳۷۳).
پاسخ نامناسب به تنیدگی ممکن است منجر به کاهش عملکردهای فیزیولوژیکی مانند رشد سوخت و ساز، گردش خون، تولید مثل، پاسخ ایمنی و التهاب شود (چارمانداری، تسیگوس و کروسوس[۶]، ۲۰۰۵). بررسیها مبین آن هستند که ورزش منجر به احساس سلامت روانی و کاهش سریع سطوح تنیدگی در زنان میشود (کوری[۷]، ۲۰۰۴). در واقع یک رقابت ورزشی میتواند، منجر به بهبود حالت و کیفیت خواب و افزایش سلامت روانی شود (فوکس[۸]، ۱۹۹۹). بنابراین کاهش تنیدگی در سطح قابل قبول، انتخاب تنیدگیهای خوب و حذف تنیدگیهای بدی که موجب رکود میشوند، امروزه باید در رأس هدفها قرار گیرند.
با توجه به اینکه تنیدگی عملکرد را تضعیف میکند. میتوان با شناسایی عوامل ایجادکننده آن و سپس تضعیف یا حذف این عوامل، کارایی را بالا برد. حال با توجه به اینکه مربی یکی از ارکان تیمهای ورزشی است، دانستن اینکه آیا سبک رهبری مربیان میتواند باعث افزایش یا کاهش تنیدگی در ورزشکاران شود، میتواند کمک شایانی به بالا بردن عملکرد ورزشکاران کند و از آنجا که ورزشکاران مهمترین سرمایه انسانی تیمهای ورزشی هستند تلاش برای بالا بردن عملکرد و حفظ بهداشت روانی آنها امری ضروری است. لذا پژوهش حاضر به بررسی سبکهای پنجگانه رهبری و رابطه آنها با تنیدگی ورزشکاران در دانشگاههای شهر تهران میپردازد. هدف این تحقیق شناسایی و بررسی رابطه سبکهای رهبری بر میزان تنیدگی ورزشکاران میباشد.
[۱]– Frast
[۲]– Carron
[۳]– Chelladurai, P. & Saleh, S. D.
[۴]– Cox, B. J.
[۵]– Robbins, P. Stephan
[۶]– Charmandari, E.; C. Tsigos & G. Chrousos
[۷]– Currie, J. M.
[۸]– Fox, K. R.
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده