زمان¬بندی ماشین¬های موازی نامرتبط به¬همراه دوباره¬کاری با در نظر¬گرفتن محدودیت دسترسی به ماشین¬ها
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: زمان¬بندی ماشین¬های موازی نامرتبط به¬همراه دوباره¬کاری با در نظر¬گرفتن محدودیت دسترسی به ماشین¬ها
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
مسئله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط[۱]، بهعنوان دسته مهمی از مسائل زمانبندی که دارای اهمیت فراوان از نقطه نظر تئوری و تجربی است شناخته میشود. مسائل ماشینهای موازی نامرتبط حالت عمومیت یافته مسائل تک ماشینه و مسائل کلاسیک ماشینهای موازی و حالت خاصی از مسائل ماشینهای متوالی منعطف[۲] محسوب میشوند. در مسائل کلاسیک ماشینهای موازی، مجموعهای از کارهای مستقل وجود دارد که هر کدام از آنها بر روی یکی از ماشینهای موازی یکسان موجود پردازش میشود و زمان پردازش کار نوع j بر روی تمامی ماشینها یکسان است ولی در حالت نامرتبط بودن ماشینها، زمان پردازش کارها بر روی ماشینها نه تنها به نوع کار بلکه به نوع ماشین نیز وابسته است و رابطه مشخصی بین زمانهای پردازش کارها بر روی ماشینهای مختلف وجود ندارد.
در بسیاری از تحقیقات و مقالات ارائه شده در زمینه مسائل زمانبندی فرض بر این است که محصولات تولیدی توسط ماشینها دارای کیفیت قابل قبول هستند. ولی در دنیای واقعی این فرض چندان منطبق بر شرایط تولیدی نمیباشد و تولید اقلام معیوب به دلایل متعدد امری اجتناب ناپذیر است. از جمله این دلایل عبارتند از:
- کارا نبودن سیستم تولیدی
- از رده خارج بودن ماشینهای تولید
- نداشتن یک سیستم تعمیرات و نگهداری مناسب و کارا
- خطاهای انسانی
- شرایط غیر قابل پیش بینی در تولید و …
در مسئله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط از آنجایی که ممکن است دلیل نامرتبط بودن ماشینها، تفاوت میان عملیات قابل پردازش توسط آنها باشد و هر ماشین لزوما قادر به پردازش هر یک از کارهای موجود در مجموعه کارها نباشد، بنابراین دور از منطق نیست که محدودیت دسترسی به ماشینها[۳] در مسئله مورد بررسی در نظر گرفته شود. این محدودیت تضمین میکند که هر کار تنها توسط زیرمجموعهای از ماشینها قابل پردازش باشد و اصطلاحا پردازش کارها با دسترسی محدود به ماشینها صورت میپذیرد.
در بسیاری از مسائل زمانبندی فرض بر این بوده است که تمام کارها در ابتدای افق زمانبندی در دسترس هستند. واضح است که در دنیای واقعی لزوما این موضوع صحیح نیست و ممکن است کارها به تدریج وارد سیستم شوند و از ابتدا در دسترس نباشند. در نتیجه محدودیت زمان دسترسی به کارها[۴] در مدل پیشنهادی لحاظ خواهد شد.
مسائل زمانبندی غالبا به محیطهای تولیدی و خدماتی میپردازند که در آنها زمان نصب ماشین نادیده گرفته میشود و یا به عنوان بخشی از زمان پردازش کارها تلقی میشود. این نوع محیطهای تولیدی و یا خدماتی با این فرض مدلسازی میشوند که زمانهای نصب در مقایسه با زمانهای پردازش کوچک هستند، بنابراین میتوان آنها را نادیده گرفت و یا اینکه زمانهای نصب مستقل از توالی پردازش کارها بر روی ماشینها هستند، در نتیجه میتوان آنها را به زمان پردازش اضافه نمود. با این وجود در بسیاری از محیطهای صنعتی یک زمان نصب وابسته به توالی[۵] هنگام تعویض کارها بر روی ماشینها به وقوع میپیوندد ]۳[. در این شرایط زمان نصب بهعنوان بخشی مجزا از زمان پردازش در نظر گرفته میشود که مقدار آن علاوه بر نوع کاری که بر روی ماشین پردازش خواهد شد، به نوع کار قبلی که بر روی آن ماشین پردازش شده است نیز بستگی دارد. بهعنوان مثال، در سوراخکاری صفحات فلزی، اگر دو پردازش متوالی از دو الگوی متفاوت پیروی کنند، آنگاه برای انجام پردازش بعدی باید زمانی صرف شود و تغییرات لازم به منظور آمادهسازی ماشین صورت پذیرد.
یکی از پرکاربرد ترین توابع هدف در مسائل بهینهسازی ماشینهای موازی، کمینهکردن بیشترین زمان تکمیل کارها[۶] میباشد. چرا که رسیدن به این هدف سبب میشود کارها تا حد ممکن با یکنواختی بیشتری بین ماشینها توزیع شوند و به نحوی از ظرفیت کاری تمام ماشینها تا حد مطلوب استفاده شود و در نتیجه از تجمع کارها بر روی یک یا تعدادی از ماشینها جلوگیری بهعمل میآورد. از این رو معیار بیشترین زمان تکمیل کارها به عنوان معیار بهینهسازی در مدل پیشنهادی مورد استفاده قرار گرفته است.
در این تحقیق، مسئله زمانبندی ماشینهای موازی نامرتبط با فرض وجود امکان دوبارهکاری[۷] اقلام معیوب به همراه محدودیتهای زمان دسترسی به کارها، زمان نصب وابسته به توالی کارها و وابسته به نوع ماشین و دسترسی محدود به ماشینها با هدف کمینهسازی بیشترین زمان تکمیل کارها معرفی و مورد بررسی قرار میگیرد. در ادامه، برای مسئله یاد شده یک مدل برنامه ریزی عدد صحیح ارئه میشود. همچنین از الگوریتمهای فراابتکاری شامل الگوریتم ژنتیک[۸] و الگوریتم زنبور عسل[۹] برای حل آن استفاده میشود.
از جمله کاربردهای مدل پیشنهادی در تحقیق پیش رو را میتوان در یک سیستم خدماتی همانند بانک مشاهده نمود. در یک بانک، چند اپراتور به صورت موازی وجود دارند که هر کدام مسئول رسیدگی به بخشی از امور بانکی هستند. بر فرض مثال اپراتور اول وظیفه بازگشایی حساب، باز گشایی ال سی، صدور انواع حوالههای بانکی و انجام امور مرتبط با انتقال وجه را بهعهده دارد و اپراتور دوم به سایر امور بانکی نظیر رسیدگی به درخواستهای وام مشتریان ، صدور گواهی سپرده، خرید و فروش اوراق مشارکت، تنظیم صورتحسابها و … میپردازد. در این سیستم خدماتی بهدنبال آن هستیم که بهترین توالی از انجام امور بانکی مشتریان را بهنحوی بدست آوریم که بیشترین زمان تکمیل امور بانکی کمینه شود.
[۱] Unrelated Parallel Machine Scheduling
[۲] Flexible Flow Shop
[۳] Machine Eligibility Restriction
[۴] Release Date
[۵] Sequence Dependent Setup Time
[۶] Maximum Completion Time
[۷] Rework
[۸] Genetic Algorithm
[۹] Honey Bee Algorithm
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده