مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی حذف مواد آلی رنگزا در مقادیر کم از آبهای آلوده شده طی فرایندهای اکسایش پیشرفته در حضور نور خورشید و نور فرابنفش با استفاده از فتو¬راکتور¬های متمرکز کننده
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :130,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی حذف مواد آلی رنگزا در مقادیر کم از آبهای آلوده شده طی فرایندهای اکسایش پیشرفته در حضور نور خورشید و نور فرابنفش با استفاده از فتو¬راکتور¬های متمرکز کننده
۱-۳ مواد رنگزای آلی
به طور عمده رنگها بر اساس معیارهای ساختار، منبع تهیه، رنگ (طول موج جذبی از طیف نور مرئی) و روش استفاده، در منابع و جداول راهنمای رنگ طبقهبندی شدهاند که به طور پیوسته از سال ۱۹۲۴ میلادی تاکنون در حال ویرایش است، ولی مهمترین و قابل قبولترین طبقهبندی رنگهای آلی عبارتند از:
الف- طبقهبندی بر اساس ساختمان رنگها (سیستم کروموفوری).
ب- طبقهبندی بر اساس کاربرد رنگها.
طبقهبندی بر اساس گروه عاملی رنگزای موجود در ساختار مولکول رنگ (گروههای کروموفوری)، رنگها را در بیش از ۲۰ گروه مختلف جای میدهد که به ترتیب اهمیت شامل رنگهای آزو، آنتراکینون، تری آریل متان و دی آریل متان، ایندیگو، فتالوسیانین، نیتروزو، نیترو، گزانتین، آکریدین، کینولین، متین، تیازول، ایندیامین، آزین، اکسازین، تیازین و لاکتون میباشد گزانتین، آکریدین، کینولین، متین، تیازول، ایندیامین، آزین، اکسازین، تیازین و لاکتون میباشد ] ۶[.
در جدول (۱-۱) ساختار مهمترین گروههای رنگی همراه با یک مثال از هر گروه نشان داده شده است. در بین گروههای زیر عمومیترین گروه، نوع آزو میباشد که ۶۰ تا ۷۰ مصارف رنگی را به خود اختصاص دادهاند]۷[
صورت دیگری از طبقهبندی رنگها بر اساس اسلوب استفاده آنها در منسوجات میباشد که شامل گروههای اسیدی، دیسپرس، مستقیم، دندانهای، خمی، بازی، آزوییک، راکتیو، گوگردی، رنگهای حلال وشفافکنندههای نوری میشوند که هر یک انواع شیمیایی مختلفی را در بر میگیرند. رنگهای مستقیم نمکهای سدیم رنگهای آلی سولفونیک اسیدی هستند که از نقطه نظر شیمیایی شامل انواع شیمیایی آزو و دی اکسازین میشوند.
رنگهای اسیدی، مستقیم و راکتیو رنگهای آنیونی (یعنی سیستم رنگی در قسمت آنیون میباشد) و رنگهای بازی، رنگهای کاتیونی (یعنی سیستم رنگی در قسمت کاتیون میباشد) و رنگهای دیسپرس رنگزاهای غیر یونی میباشند. رنگزاها مواد آلی آروماتیکی قابل حل در آب هستند که کاربردهای زیادی در صنایع به ویژه در صنعت نساجی دارند. بسیاری از رنگینههای آلی ترکیبات آلی هستند که بر روی یک ماده معدنی (مانند هیدروکسید آلومینیوم) ذخیره شدهاند. در سال۱۸۵۶ میلادی ویلیام هنری پرکین درحال تحقیق برای یافتن دارویی برای مالاریا بود که به طور اتفاقی اولین رنگ سنتزی را تهیه نمود. از آن زمان تا حال تعداد بسیار زیادی رنگزاهای سنتزی ساخته شده است]۷ [.
رنگدانههای گروه آزو یکی از مهمترین و بزرگترین گروه رنگدانههایی است که در صنعت نساجی، چرمسازی، صنایع دارویی، پلاستیکسازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. نشانۀ تشخیص رنگدانههای گروه آزو دارا بودن گروه عاملی آزو (-N=N-) میباشند که از طرفین به گروههای بنزن یا نفتالن دارای گروههای الکترون دهنده و یا الکترون کشنده متصل است]۸ [.
تقریباً نیمی از رنگدانههای سنتزی(۷۰۰ هزار تن در سال) که در صنعت نساجی مورد استفاده قرار میگیرند از رنگدانههای گروه آزو میباشند که بیش از ۱۵% از این رنگدانههای سنتزی مورد استفاده در صنعت نساجی هر سال در طی فرآیند تولید محصولات وارد پسابها می گردند]۹[. به علت ساده بودن سنتز رنگهای آزو، دی آزو و پلی آزو و همچنین کاربرد وسیع آنها بزرگترین دسته مواد شیمیایی از لحاظ تعداد و میزان تولید را، رنگهای آزو به خود اختصاص دادهاند. بیشتر از دوهزار ساختار شیمیایی از رنگهای آزو در جلد ۴ شاخص رنگ[۱] فهرست شده است. از رنگهای آزو هم برای رنگرزی مواد طبیعی از قبیل نخ، کاغذ، ابریشم، چرم و پشم و هم به منظور رنگرزی ترکیبات مصنوعی از قبیل پلی آمیدها، پلی استرها، آکریلیکها، پلی اولفینها و غیره استفاده میشود. یک دسته از رنگها، رنگهای اسیدی میباشند. این ترکیبات در واقع اسید نمیباشند بلکه نمکهای سولفوناته(Na3dye-SO) گروههای اسید سولفونیک قوی میباشند. رنگهای اسیدی تجاری شامل یک یا بیشتر از گروههای Na3–SO میباشند بنابراین در محیطهای آبی به آسانی حل میشوند. عمدتاً این رنگها در حضور اسیدهای معدنی و یا آلی مورد استفاده قرار میگیرند. بیشتر مونو آزو و یا دی آزو هستند.
آلايندههاي محيط زيست و مسئله خارج ساختن آلايندهها از آب و پسابهاي صنعتي روز به روز با رشد سريع صنايع بيشتر مورد توجه قرار مي گيرند. فلزات سنگين، مواد رنگزا، آلايندههاي نفتي و ساير مواد سمي كه زندگي موجودات زنده را به مخاطره مياندازند و از صنايع مختلفي همچون رنگ سازي، چاپ، معدن، آبكاري، نيروگاه ها، باتري سازي و … حاصل ميشوند موجب نگرانيهاي زيست محيطي شده است. از جمله صنايعي كه گستردگي وسيعي در جهان و حتي در كشور ما دارد، صنايع رنگرزي و نساجي مي باشند. اين صنايع يكي از بزرگترين مصرف كنندگان آب به شمار ميروند، بطوريکه مقدار قابل توجهي پساب در مراحل مختلف فرآيند توليد ميشود. پساب اغلب واحدهاي رنگرزي و نساجي حاوي مقادير قابل توجهي از تركيبات آلي و سمي هستند، که از جمله اين تركيبات مواد رنگزاي آلي ميباشند]۷[.
حضور مواد رنگزاي آلي در پسابها يکي از نگراني هاي ويژة محيط زيست به شمار مي رود. زيرا نه تنها رنگ نامطلوبي به آب مي دهند بلکه توانایی آنها در تشکیل آمینهای آروماتیک سمی و سرعت پایین حذف آنها توسط روشهای هوازی، از نظر زیست محیطی بسیار نگران کننده هستند. همچنین وجود مواد رنگی در آب به علت کاهش نفوذ نور به درون آب، فتوسنتز گیاهان را کاهش داده و باعث مرگ و میر موجودات آبزی شده و در نهایت رودخانه ها و جویبارهایی که محل جاری شدن این پسابها در آنها هستند در طولانی مدت به باتلاق تبدیل می گردند]۹[.
…..
…..