پرسشنامه عوامل فرهنگی _ اجتماعی ( سادات احمدی بجستانی ۱۳۹۳)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
پرسشنامه عوامل فرهنگی _ اجتماعی (سادات احمدی بجستانی ۱۳۹۳)
روایی و پایایی دارد
نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.
متغیرهای اعتماد اجتماعی، احساس تعلق اجتماعی، مسئولیتپذیری اجتماعی، احساس بیقدرتی به عنوان متغیر مستقل درنظر گرفته شده است.
ردیف | متغیر | گویههای سنجش متغیر در پرسشنامه |
۱ | اعتماد اجتماعی | ۱-۱ تا ۱۷-۱ |
۲ | احساس تعلق اجتماعی | ۱۸-۱ تا ۲۶-۱ |
۳ | مسئولیتپذیری اجتماعی | ۱-۲ تا ۸-۲ |
۴ | احساس بیقدرتی | ۹-۲ تا ۱۷-۲ |
اعتماد اجتماعي:
تعريف مفهومی : اعتماد (trust) یکی از جنبههای مهم روابط انسانی و زمینهساز مشارکت و همکاری میان اعضای جامعه میباشد. «اعتماد در زبان فارسی مترادف با تکیه کردن، واگذاشتن کار به کسی، اطمینان، وثوق، باور و اعتقاد به کار گرفته میشود» (عمید،۲۰۱:۱۳۶۹). تالکوت پارسنز عامل ایجاد اتحاد و انسجام اجتماعی و ثبات و نظم را اعتماد میداند. به عقیده وی اعتماد، این باور را در افراد ایجاد میکند که دیگران به منظور دستیابی به یک موقعیت گروهی از منافع شخصی دست میکشند. «وی نظام منسجم را نظامی میداند که بتوان به عاملان آن در انجام وظایفشان اعتماد کرد که این امر خود به پایداری و نظم سیستم اجتماعی کمک میکند» (انعام،۲۵:۱۳۸۰). اعتماد اجتماعي از مهمترين شاخصهاي ارتباط و تعامل گروهي به شمار ميآيد و مبیین آمادگي افراد و گروهها جهت ايجاد رابطه اجتماعي و پذيرش متقابل است. اعتماد در ابتدا يك مفهوم روان شناختي است، كه دلالت بر تأييد، پذيرش و همكاري فرد و پيرامون، به شكل متقابل دارد. (محسني تبريزي: ۱۳۷۵ ،۲۳ ).
تعريف عملياتي: متغیر اعتماداجتماعی، درسه بعد بینشخصی یا اعتماد به افراد آشنا، تعمیمیافته یا اعتماد به بیگانگان و نهادی یا اعتماد به سازمانها و نهادها سنجیده میشود. بر این اساس میزان اعتماد نسبت به افراد خانواده، دوستان، خویشاوندان، همسایهها و سایر مردم و نیز نسبت به سازمانها و نهادهای مختلف و اطمینان داشتن به مقاصد و انگیزههای آنها بررسی خواهد شد. این معرفها بصورت گویه در قالب مقیاسهای سنجش مشخص در پرسشنامه برای سنجش و اندازهگیری میزان اعتماد اجتماعی افراد نمونه قرار داده میشود. در پرسشنامه طراحی شده سئوالات ۱-۱ تا ۱۷-۱ برای سنجش اعتماد اجتماعی درنظر گرفته شده است.
تعلق اجتماعي:
تعريف مفهومی: تعلق اجتماعي نقطه عطف فرآيندي است كه طي آن فرد نسبت به مكان، محيط، شيء و يا امري احساس تعهد و مسئوليت پيدا ميكند، به نوعي كه موجب احساس مثبت به محيط و يا امر مورد نظر ميشود. (وحيدا و نياز ي: ۱۳۸۳، ۲۱). تعلق اجتماعي ظرفيتي است كه هر فرد طي آن به موارد قانوني و منافع اجتماعي بيش از منافع شخصي پايبند است. كسي كه واجد تعلق اجتماعي است، خود را در متن جامعه و مصالح آن ملاحظه ميكند و نقش خود را بر اساس نقشي كه اجتماع براي او در نظر گرفته است، تنظيم و ايفا مينمايد.
تعريف عملياتي: داشتن احساس وابستگی به خانواده، دوستان و محیط محل زندگی خود و تعهد، و مسئوليت فرد، در قبال جامعه، به صورتي كه فرد، منافع جمعي را بر منافع فردي خود ترجيح ميدهد. در پرسشنامه طراحی شده سئوالات ۱۸-۱ تا ۲۶-۱ برای سنجش میزان تعلق اجتماعی درنظر گرفته شده است.
مسئولیتپذیری اجتماعی:
تعریف مفهومی: مسئولیتپذیری اجتماعی به احساس تعهد و رفتار مسئولانهای که افراد به عنوان کنشگران اجتماعی درقالب نقشهای خود (شهروند) نسبت به جامعه و ارزشهای جمعی آن در ابعاد گوناگون داشته یا دارند، دلالت میکند (خوشبین،۱۳۹۰).
تعریف عملیاتی: معرفهای این متغیر شامل میزان عملکرد افراد در: رعایت قوانین جامعه، وظیفهشناسی در قبال افراد جامعه و التزام به ارزشها و هنجارها میباشد. در پرسشنامه طراحی شده سئوالات ۱-۲ تا ۸-۲برای سنجش مسئولیتپذیری اجتماعی درنظر گرفته شده است.
احساس بیقدرتی:
تعریف مفهومی: احساس بیقدرتی نوعی بیگانگی است که فرد احساس میکند در وضعیتهای اجتماعی و کنش متقابل خود تاثیرگذار نیست. به عبارتی احساس بیقدرتی عبارت از این تصور است که فرد احتمال میدهد که عمل او بیتاثیر باشد و نتایج مورد انتظار او را برآورده نسازد (محسنی تبریزي،۱۳۷۰: ۶۹).
تعریف عملیاتی: احتمال و یا انتظار شخص از بیتاثیر بودن عمل خویش. در پرسشنامه طراحی شده سئوالات ۹-۲ تا ۱۷-۲ برای سنجش احساس بیقدرتی درنظر گرفته شده است.
همچنین عوامل فردی شامل جنس، سن، وضعیت تاهل، نوع شغل، سطح تحصیلات، درآمد ماهیانه خانوار و وضعیت بومی بودن افراد، در این مطالعه درنظر گرفته شده است.
…
…