پرسشنامه مدل هوشمند برای پیش بینی میزان موفقیت دانشجویان در یادگیری الکترونیکی( محمد علی رستمی نژاد)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
پرسشنامه مدل هوشمند برای پیش بینی میزان موفقیت دانشجویان در یادگیری الکترونیکی( محمد علی رستمی نژاد)
روایی و پایایی دارد
نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.
این پرسشنامه دارای ۶۷ سوال بوده و توسط رستمی نژاد و همکاران ساخته شده است و روایی و پایایی آن تأیید شده است.
ابزاری با توجه به پیشینه و تجارب آموزش الکترونیکی ایران در مرحله اول با هدف ۸ زیر مقیاس ساخته شد. این زیر مقیاسها عبارتند از: ۱) رضایتمندی از تحصیل الکترونیکی (انگیزشی)؛ ۲) مرکز کنترل؛ ۳) اطمینان رایانهای؛ ۴) اضطراب امتحان؛ ۵) استقلال یادگیرنده ۶) عادت به یادگیری الکترونیکی؛ ۷) مدیریت زمان؛ ۸) خود نظمدهی.
۱) رضایتمندی از تحصیل الکترونیکی: این زیر مقیاس از لحاظ تئوری متغیری انگیزشی محسوب میشود و برگرفته از مدل طراحی انگیزشی کلر” معروف به ARCS[1] است (کلر،۱۹۹۹). انتخاب بحث رضایتمندی از تحصیل الکترونیکی برای قرار دادن در پرسشنامه به این دلیل است که پژوهشگرانی چون بدوره جر (۲۰۰۵)، لوی (۲۰۰۷)، سان و همکارانش[۲] (۲۰۰۸) به اهمیت رضایتمندی دانشجو از تحصیل الکترونیکی به عنوان یک عامل موثر و پیشبینی کننده موفقیت دانشجو اشاره کردهاند. هدف پژوهش نیز باعث شد این زیر مقیاس در پرسشنامه گنجانده شود. برای سنجش رضایتمندی از تحصیل الکترونیکی ۱۷ گویه در پرسشنامه محقق ساخته گنجانده شد.
۲) مرکز کنترل تحصیلی[۳]: عبارت است از منبع انتساب علل موفقیت و شکست تحصیلی از طرف دانشجو، اگر دانشجو علل موفقیت و عدم موفقیت را به عوامل خارجی چون مدرس، محتوا، فناوری و …نسبت دهد، مرکز کنترل بیرونی خواهد داشت و اگر به مواردی چون تلاش و کوشش خود نسبت دهد، مرکز کنترل درونی خواهد داشت. علاوه بر اینکه مرکز کنترل در سایر ابزارها به عنوان زیر مقیاس آمده است، در پژوهشهای پارکر، (۱۹۹۹)، اسمیت (۲۰۰۶) به عنوان عامل مهم گزارش شده است. بنابراین، برای سنجش مرکز کنترل ۴ گویه در پرسشنامه تحقیقاتی گنجانده شد.
۳) اطمینان رایانهای: به زبان ساده به سطح اطمینان و اعتماد به نفس فرد در انجام کارهایی که نیاز به رایانه دارد، اطلاق میشود. آنچنان که دیدیم، اطمینان رایانهای زیر مقیاسی است که در تمام ابزارهای گزارش شده وجود داشت، لذا در مقیاس حاضر نیز گنجانده شد. در پرسشنامه پژوهش حاضر ۶ گویه برای سنجش سازه اطمینان رایانهای اختصاص یافت.
۴) استقلال یادگیرنده: این زیر مقیاس از چند جهت حائز اهمیت است: اول؛ از نظر تاریخی: استقلال یادگیرنده یکی از مفاهیم قدیم و بنیادی در نظریههای آموزش از راه دور است. استقلال یادگیرنده در “نظریه تبادل از راه دور”، “مور” مطرح شد (مور،۲۰۰۰). صاحبنظران آموزش از راه دور غیر الکترونیکی به استقلال یادگیرنده الکترونیکی به عنوان عامل کلیدی موفقیت یادگیرنده تاکید داشتهاند. دوم اینکه این عامل از پشتوانه منطقی نیز برخوردار است؛ از آنجا که یادگیرنده الکترونیکی تعامل کمتری با استاد و همکلاسیها دارد قاعدتاً بهتر است فرد مستقلانه یاد بگیرد و نیازهای یادگیری خود را مرتفع نماید. مضاف اینکه، این عامل در سایر ابزارها نیز به عنوان یک عامل مهم وجود داشته است. برای سنجش سازه استقلال یادگیری ۶ گویه در پرسشنامه گنجانده شد.
۵) اضطراب امتحان: خرده مقیاسی است که بنا به علاقه پژوهش حاضر و در نتیجه تعامل با دانشجویان الکترونیکی، به عنوان یک عامل مهم تشخیص داده شد. اضطراب امتحان متغیری انگیزشی محسوب میشود که گویههای مربوط به آن از پرسشنامه راهبردهای یادگیری خود تنظیمی[۴]ساخته شده توسط پینتریج و مک کیچی[۵] گرفته شده است (دانکن و مک کیچی[۶]، ۲۰۰۵). بر این اساس تعداد ۶ گویه برای سنجش اضطراب امتحان در مقیاس گنجانده شد.
۶) عادت به یادگیری الکترونیکی: این خرده مقیاس بر اساس علاقه پژوهشی و تجارب محقق در عرصه آموزش الکترونیکی در پرسشنامه گنجانده شد. مطالعه کتاب و حضور در کلاس طی سالیان متمادی تبدیل به عادت تحصیلی شده است. مشاهدهها حاکی از آن است که دانشجویان موفق به راحتی با مطالعه به روش الکترونیکی کنار میآیند، اما دانشجویان ناموفق در برابر آن مقاومت نشان میدهند. به عنوان مثال محتوای چند رسانهای آموزشی را تبدیل به نسخه چاپی میکنند و به صورت جزوه مطالعه میکنند، زیرا عادت به مطالعه الکترونیکی ندارند؛ لذا این زیر مقیاس با هدف بومیسازی در این ابزار گنجانده شده است. بر اساس پیشینه ابزارهای موجود و تجارب آموزش الکترونیکی در ایران این ۱۱ گویه برای سنجش “عادت به یادگیری الکترونیکی” در ابزار گنجانده شد.
۷) مدیریت زمان: مدیریت زمان عامل مهم و تأثیرگذاری در موفقیت یادگیرنده الکترونیکی شناسایی شده است، به حدی که کمتر ابزاری را میتوان یافت که این خرده مقیاس را در خود نداشته باشد. مشغله دانشجویان و مسئولیتهای خانوادگی، اغلب باعث اهمالکاری و تعویق فعالیتهای درسی یادگیرندگان میشود. بنابراین، این عامل علاوه بر تاکید صورت گرفته در پیشینه از پشتوانه منطقی نیز برخوردار است. برای سنجش مدیریت زمان ۱۳ گویه در پرسشنامه گنجانده شد.
۸) خود نظمدهی: این عامل قرابت نزدیکی با مدیریت زمان دارد. مهارتی فراشناختی محسوب میشود. مفاهیمی چون خودراهبری، خودمدیریتی، خودگردانی و … با اینکه تفاوتهای اندکی با هم دارند، اغلب برگرفته از مفهوم یادگیری خودگردان مطرح شده توسط “زیمرمن” هستند. خودگردانی در یادگیری عبارت است از یادگیری مستقل و اثربخش تحصیلی که شامل فراشناخت، انگیزش درونی و اقدام راهبردی میشود (زیمرمن، ۲۰۰۰). بنابراین ۴ گویه برای سنجش این سازه در پرسشنامه محقق ساخته گنجانده شد.
…
…