دانلود پروپوزال آماده: ترجيح گيرندگي چشايي ماهي سفيد Rutilus frissi kutum Kamensky1901)) با استفاده از اسيدهاي آمينه آزاد سيستئين، پرولين، متيونين و اسيد گلوتاميك
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: ترجيح گيرندگي چشايي ماهي سفيد Rutilus frissi kutum Kamensky1901)) با استفاده از اسيدهاي آمينه آزاد سيستئين، پرولين، متيونين و اسيد گلوتاميك
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
تحقيقات انجام شده در داخل کشور
مطالعات پژوهشي صورت گرفته روي ترجيح چشايي آبزيان و اثرات تحريکي اسيدهاي آمينه در ايران بسيار محدود است. تنها مورد گزارش شده عبارت است از:
جعفري شموشكي (۱۳۸۶) ترجيح بويايي و چشايي را در تاس ماهي ايراني(Acipenser persicus) مورد مطالعه قرار داد، وي با بررسي ترجيح بويايي نشان داد كه اسيدهاي آمينه آلانين و گليسين بيشترين اثر تحريکي را در اين ماهي دارا هستند، همچنين اغلب اسيدهاي آمينه بر گيرنده هاي چشايي خارج دهاني اثر جاذب داشتهاند كه مهمترين آنها ترئونين و هيستيدين وسيستئين بوده و براي گيرندههاي چشايي داخل دهاني سرين، آرژنين و سيستئين بودند. بر طبق نتايج، وجود اين مواد در گرانولها ميزان مصرف را به طور معني داري افزايش داد.
تحقيقات انجام شده در خارج از کشور
پژوهشهاي متعددي بر روي سيستم چشايي گونههاي متنوعي از ماهيان صورت گرفته است که بيشتر اين پژوهشها در زمينههاي مورفولوژي، بافت شناسي و نوروفيزيولوژي بوده است. در دهههاي اخير گرايش به کاربرد اسيدهاي آمينه به عنوان مواد اصلي براي سنجش حساسيتها و قابليتهاي اين دستگاه افزايش يافته است (جعفري شموشکي،۱۳۸۶). بررسي حساسيت سيستم چشايي ماهيان به اسيدهاي آمينه آزاد، در بيشتر موارد با استفاده از روشهاي الکتروفيزيولوژيکي بوده و استفاده از مطالعه پاسخهاي رفتار چشايي توسط محققين معدودي انجام گرفته است. در اين بين تاس ماهيان و کپور ماهيان به طور ويژه مورد توجه بودهاند و گونههاي متنوعي از آنها مورد بررسي مطالعات رفتاري قرار گرفتهاند.
بررسي سيستم چشايي و رفتار غذايي گلدفيش (Carassius auratus) بااستفاده از مواد با مزههاي اشتها آور و دافع نشان داده است، رفتارهاي غذايي اين ماهي در پاسخ به محرك ها تغيير ميكند. در اين ماهي، غذاي حاوي اسيد هاي آمينه آلانين و الپرولين به نسبت بيشتري در دهان حفظ و بلعيده ميشوند ( لامب و همكاران ۱۹۹۵).
كاسوميان و مورسي (۱۹۹۶) حساسيت چشايي كپور معمولي Cyprinus carpio)) به اسيدهاي آمينه آزاد و مواد چشايي اصلي را با استفاده از مطالعات رفتار غذايي مورد بررسي قرار دادند. ارتباط مثبت بين جذابيت پلتها و مدت حفظ در حفره دهاني وجود داشته و انواع اسيدهاي آمينه با توجه به پاسخي که ايجاد کردند به گروهاي خيلي جاذب، خنثي و دافع تقسيم بندي شدند. اسيدهاي آمينه سيستئين، پرولين و گلوتاميک اسيد از جاذبيت بسيار بالا در اين گونه برخوردار بودند. درحالي که متيونين در دسته اسيدهاي آمينه دافع قرار گرفته و ميزان مصرف را به شدت کاهش داده است.
مطالعات مشابه روي گونههاي ديگر، نتايج متفاوتي در طيف اسيدهاي آمينه جاذب و دافع و خنثي در هر گونه نشان داده است. كاسوميان ( ۱۹۹۷) گيرندههاي چشايي و رفتار غذايي در كپور شكلان Cypriniformes)) آزاد ماهي شكلان Salmoniformes))، تاس ماهي شكلان Acipenseriformes)) و روغن ماهي شكلان ((Gadiformes را بررسي كرد، تفاوت مواد جاذب و دافع در هرگونه از ماهيان نشان داد که ترجيح چشايي يک ويژگي اختصاصي است. همچنين قدرت گيرندههاي چشايي از دقايق اوليه تغذيه خارجي مشهود است و با فزايش سن اين توانايي افزايش يافته بنابراين در سنين بالاتر مدت زمان پاسخ چشايي به مواد شيميايي کاهش مييابد.
در پژوهش تاثير مواد شيميايي بر رفتار غذايي ماهيان اسنوک جوان (Centropomus undecimalis)، اسيدهاي آمينه ايزولوسين و اسيد گلوتاميک از اسيدهاي آمينه جاذب براي اين گونه بودهاند. تعداد اسيدهاي آمينه جاذب و شدت پاسخهاي رفتاري در اين گونه، زماني که دو ماهي باهم مورد آزمايش قرارگرفتهاند، بيشتر از زماني است که آزمايش با يک ماهي انجام شده است، که نشان ميدهد تعداد ماهي روي رفتار غذايي اين گونه اثر گذار است ( بوركوز و سركويرا،۱۹۹۸).
با وجود دسته بندي اسيدهاي آمينه به گروههاي جاذب و دافع و خنثي در بسياري از ماهيان، هيچ کدام از اسيدهاي آمينه براي لاي ماهي (Tinca tinca ( دافع نبوده اند (کاسوميان و پروکوپواف[۱]، ۲۰۰۱). از طرف ديگر در ماهي لوچ Barbatula barbatula) ) هيچ يک از اسيدهاي آمينه خواص جاذب را نشان نداده وانواع اسيدهاي آمينه براي اين ماهي خنثي بودهاند (کاسوميان و سيدرو[۲] ۲۰۱۰). در ماهي کاراس ( carassius (Carassius و فلاندر قطب شمال (Liopsetta glacialis) هيچ يک از اسيدهاي آمينه اثر تحريکي نداشته اند (کاسوميان و داوينگ ۲۰۰۳). همچنين تعيين ترجيح چشايي ماهي آزاد درياي خزر salmo trutta caspius))نشان داده است که تعدادي از اسيدهاي آمينه شامل سيستئين، متيونين، گلوتامين و تيروزين تاثير دافع بر سيستم چشايي اين ماهي داشته و ساير اسيدهاي آمينه فاقد اثر تحريکي بوده اند (کاسوميان و سيدرو۱۹۹۵).
در مطالعه بررسي تفاوت ترجيح چشايي ماهيان بالغ سه خاره(Gasterosteus aculeatus) و نه خاره ((Pungitius pungitius که از اکولوژي و الگوي غذايي مشابه برخوردارند، از بين ۲۱ اسيد آمينه مورد آزمايش در هردو گونه، اسيدهاي آمينه اسيد آسپارتيک و اسيد گلوتاميک بيشترين پاسخ سيستم چشايي ار ايجاد کرده و ساير اسيدهاي آمينه تفاوت معناداري در مصرف پلت ايجاد نکرده اند. هرچند که اين دوگونه ترجيح چشايي مشابه را نشان دادند اما از رفتارهاي چشايي متفاوتي برخوردار بودهاند و تکرار قاپيدن و مدت زمان نگهداري در دهان نسبت به پلتهاي مشابه، در هريک از انها متفاوت بوده است(ميخاييلواف[۳] و کاسوميان، ۲۰۰۶). نتايج مشابهي در بررسي دو گونه از ماهيان سه خاره (Gasterosteus aculeatu trachuruss) و ( Gasterosteus aculeatu leiurus) گرفته شده است. سيستئين، اسيد آسپارتيک و اسيد گلوتاميک از بيشترين جذابيت در هردو گونه برخوردار بودهاند، اما گلوتامين تنها روي گونه leiurusاثر تحريکي داشته است. ساير اسيدهاي آمينه در هردو دوگونه داراي تاثير خنثي بودهاند، علاوه بر اين پاسخهاي چشايي به پلتهاي مشابه در هردو گونه مشابه بودهاست (کاسوميان و ميخايلواف،۲۰۰۷).
بنابراين همه اسيدهاي آمينه براي ماهيان جذاب نيستند، بررسي ترجيح چشايي روي ۲۱ گونه از ماهيان نشان داده است تعداد اسيدهاي آمينه که به عنوان محرک عمل ميکنند از صفر تا ۱۳ عدد براي هرگونه بوده و تنها در تعداد کمي از ماهيان به بيشتر از ۱۰ عدد ميرسد (کاسوميان و داوينگ۲۰۰۳). در بررسي واکنشهاي رفتاري ماهي قنات (Phoximus phoximus) به ۲۱ اسيد آمينه، تنها ۴ اسيد آمينه پرولين، گلوتامين، آلانين و والين با ايجاد واکنش مثبت، ميزان مصرف را افزايش دادهاند (کاسوميان و مورسي۲۰۰۳). در ماهي کپور علفخوار (ctenopharyn godonidella) اسيدهاي آمينه آسپارتيک اسيد و سيستئين جاذب، گلوتامين خنثي و ساير اسيدهاي آمينه تاثير دافع بر سيستم جشايي داشتهاند (کاسوميان و مورسي ۱۹۹۷). در ماهي مخرج لولهاي (Rhodeus sericeus amarus) تنها ۳ عدد از اسيدهاي آمينه شامل آلانين، متيونين و تيروزين جاذب بودهاند، اسيدهاي آمينه مانند سيستئين، گلوتامين، و پرولين دافع وآرژنين، اسيد گلوتاميک از تاثير خنثي برخوردار بودهاند، تعداد اسيدهاي آمينه دافع و خنثي در اين گونه برابر و تعداد هرکدام ۹ عدد بوده است. اما در ماهي کلمه ( Rutilus rutilus) طيف اسيدهاي آمينه جاذب و خنثي وسيعتر بوده و تنها اسيدهاي آمينه ايزولوسين، اسيد آسپارتيک و والين دافع چشايي بودهاند (کاسوميان و نيکولاو،۲۰۰۲). پژوهشها روي ماهيان خاوياري نيز نشان داده است تعداد کمي از اسيدهاي آمينه تاثير محرک بر گيرندههاي چشايي داخل دهاني داشته اند، بطوريکه اين تعداد در تاس ماهي روسي (Acipencer gueldenstaedtii) 6عدد، در ازون برون ( (Acipencer stellatus3 و در تاس ماهي سيبري ( (Acipencer baerii7 عدد از ۲۱ اسيد آمينه مورد آزمايش بوده است (کاسوميان و داوينگ ۲۰۰۳). مطالعات مشابه بر ديگر آبزيان نيز صورت گرفته است. در بررسي سيستم چشايي مار ماهي اروپايي (Anguilla Anguilla) نشان داده شده است که ساختار فضايي و ويژگي شيميايي اسيدهاي آمينه برنوع عملکرد چشايي آنها اثر گذار است، بصورتي که ترکيب اسيدهاي آمينه اسيدي و خنثي و اسيدهاي آمينه خنثي از بيشترين جذابيت برخوردار بوده اما اسيدهاي آمينه بازي و اسيدهاي آمينه با ساختار حلقوي اثر تحريکي نداشتهاند (مکي و ميشل[۴] ۱۹۸۳). در گربه ماهي کانالي (Ictalurus Punectatus) حساسيت گيرندههاي چشايي موجود در سبيلکها به اسيدهاي آمينه آزاد بررسي شده و اسيدهاي آمينه جاذب شامل آلانين، آرژنين، سرين، گلايسين و گلوتامين بودهاند (کاپريو ۱۹۷۸).
بررسي رفتار غذايي برخي ديگر از تلوستها[۵]، به وسيله اسيدهاي آمينه نشان داده شده است، اسيد آمينه پرولين در تحريک سيستم چشايي و رفتار غذايي از تاثير بيشتري برخوردار بوده است. افزايش فعاليتهاي حرکتي اولين نشانه تحريک رفتار غذايي است که در هرگونه به شکل خاص خود بروز ميکند. پاسخ به اسيدهاي آمينه خاص به وسيله بويايي آغاز وبا سيستم چشايي کامل ميشود (هارا ۲۰۰۶).
تاثير بوي غذا بر ترجيح و رفتار چشايي در کپور معمولي و کاد (Gadus morhua) نشان داده است كه بوي غذا، ترجيح چشايي را عوض نميكند اما بر رفتار چشايي اثر گذار است بهطوري كه، تعداد قاپيدن و پس زدن گرانولهاي آزمايشي حاوي مزههاي دافع، با وجود بوي غذا افزايش مييابد، اين افزايش احتمالا به علت تناقض بين اطلاعات آمده از طريق کانالهاي بويايي و چشايي است. اين درحالي است که مدت نگهداري انواع گرانولها در دهان با وجود بوي غذا تغييري نشان نداده است (كاسوميان و همكاران، ۲۰۰۹).
علاوه بر موارد فوق استفاده از اسيدهاي آمينه و ديگر مواد محرک مانند بتائين براي افزايش مطلوبيت غذاهاي مصنوعي ساخته شده از منابع پروتئيني ارزان قيمت مانند پروتئينهاي گياهي نيز مورد مطالعه قرار گرفته است. نتايج نشان داده است افزودن مقادير اسيدآمينه متيونين باعث افزايش مصرف جيره هاي مصنوعي فاقد پودر ماهي در ماهي کاراس ميشود، که اين افزيش تفاوت معنادار با جيره هاي مشابه فاقد اين اسيد آمينه دارد (خو و سوي[۶]، ۲۰۰۱). جاذبيت بالاي اسيدهاي آمينه و مطلوبيت بسيار کم غذاهاي تجاري در ماهيان انگشت قد هيبريد ( فيل ماهي( (Huso huso × تاس ماهي روسي (Acipenser gueldenstaedtii) نشان داده شده است (كازمين[۷] و همكاران، ۱۹۹۹).
علاوه بر مطالعات رفتاري، حساسيت سيستم چشايي و غلظت آستانه اسيدهاي آمينه در گونههاي مختلفي از ماهيان مورد بررسي قرار گرفته است:
در مطالعه پاسخهاي چشايي در کپور معمولي غلظت آستانه براي اسيد آمينه سيستئين ۲-۱۰ مولار بوده است (کاسوميان و مورسي۱۹۹۶). در قزلآلاي قهوهايي (Salmo trutta)غلظت آستانه براي اسيدهاي آمينه با جذابيت بالا، در دامنهاي بين ۲-۱۰ تا ۳-۱۰ مولار بوده است (کاسوميان و سيدرو۱۹۹۵)، مواد کمي در غلظت ۳-۱۰ مولار براي قزلآلاي رنگين کمان ((Oncorhynchus mykiss جاذب بودند، و تنها ال-پرولين در غلظت ۴-۱۰ مولار موثر بوده است (جونز[۸]، ۱۹۹۰). اما در مار ماهي آستانه تحريک اندازه گيري شده با روش الکتروفيزيولوژي نسبت به دي-اسيد گلوتاميک ۷-۱۰ مول بوده است (سولا و تونگيروجي[۹]، ۱۹۹۸). کمترين مقدار مواد محرک موجود در پلتهاي آزمايشي که بتواند پاسخهاي رفتار چشايي را در ماهيان تحريک کند۹-۱۰× ۶۵/۲مول اندازه گيري شده است (کاسوميان ۱۹۹۷).
پژوهشها نشان داده اند که بعضي از مواد محرک تنها در غلظتهاي خاص اثر تحريکي بر تغذيه دارند و با کاهش يا افزايش غلظت اين تاثير را از دست ميدهند. خي[۱۰] و همكاران (۲۰۰۳) در بررسي اثر اسيدهاي آلی بر رفتار غذايي تيلاپيا ((Tilapia nilotica، نشان دادند كه اسيد سيتريك در غلظت هاي ۶-۱۰ تا ۲-۱۰ مولار و اسيد لاكتيك در غلظت هاي ۵-۱۰ تا ۲-۱۰ مولار تغذيه را تحريك مي كنند. اين مواد در غلظتهاي بالاتر تاثير منفي و يا بي اثر بر تغذيه اين گونه داشتند.
مطالب نشان ميدهد كه آستانه تحريك و ترجيح چشايي نسبت به اسيدهاي آمينه براي هرگونه مقدار مشخصي بوده و به عنوان يك ويژگي اختصاصي در هر گونه مد نظر است. اما عملکرد گيرندههاي چشايي در برابر فاکتورهاي غير زنده از جمله گرسنگي (کاسوميان و سيدرو،۲۰۱۰) و تغيير ويژگيهاي شيميايي آب مانند شوري تغيير ميکند (کاسوميان و ميخايلواف،۲۰۱۰)، همچنين آلودگي با فلزات سنگين، PH پايين و دماي آب با تاثير بر گيرندههاي چشايي توانايي تشخيص طعم غذا توسط ماهي را کاهش ميدهند (کاسوميان ۱۹۹۷). علاوه بر آن پژوهشهاي مختلف نشان دادهاند كه عوامل ديگري از جمله سن، ضايعات دستگاه حسي، وجود جريان آب، وجود بوي غذا و تعداد ماهي فاكتورهاي محيطي اثر گذار بر آستانه تحريك و رفتارچشايياست. آگاهي از ويژگيهاي رفتاري گونههاي مختلف ماهيان به روشن شدن ويژگيهاي اکولوژيکي هر گونه و ارتباط آن با ترجيح چشايي کمک خواهد کرد (کاسوميان و نيکولاو،۲۰۰۲). مشخص شدن ترجيح چشايي ماهي سفيد علاوه بر روشن کردن عادات تغذيهاي اين گونه، ميتواند در ساخت جيرههاي مصنوعي و توسعه پرورش آن مورد استفاده قرار گيرد.
[۱] – Prokopova
[۲] – Sidorov
[۳] – Mikhailova
[۴] – Mackie and Mitchell
[۵] Teleost
[۶]– Xue and Cui
[۷] – Kuzmin
[۸] – Jones
[۹] – Sola and Tongiorgi
[۱۰] – Xie
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده