دين و سياست در رويكرد امام خمينى(ره) به قرآن
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :29,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دين و سياست در رويكرد امام خمينى(ره) به قرآن
(۱۹صفحه ورد)
مسأله دين و سياست از اصلىترين مباحث و مبانى انديشههاى سياسى امام است. دو پديدهى خطرناك باعث گرديد تا اين موضوع در نظر امام مهم جلوه كند و پيش از هر اقدام و نظرى به شرح و بحث پيرامون آن بپردازند:
- تلاش بيگانگان و قدرتمندان براى القاى اين تفكّر كه سياست عندالاقتضاء از دين جداست و پيوند اين دو حاصلى جز ويرانى و عقب ماندگى ندارد.
- اهمال پارهاى از مسلمانان خصوصاً صاحب نظرانى كه تقدّس و معنويت دين از جمله اسلام را منافى توجه به سياست و سياستگذارى فرض كردهاند و با پرهيز از عمل و اقدام سياسى، دين را در انزوا و حاشيه جستجو نموده و مىكنند.
امام با هر دو تلقى به مخالفت برخاست. هم با دلايل عقلى از پيوند ميان سياست و ديانت دفاع كرد و هم قرآن را به صحنه آورد و مبانى و استدلالات خود را به وحى (در برگيرندهى روشها، اهداف و احكام) يعنى نصّ خداوند منضم و مستند ساخت.
هدف اصلى اين نوشتار نيز روشن ساختن استنادات آيات وحى در انديشه وى است. در حقيقت امام نيز همان كار رسولاللَّه(ص) را انجام داد: همّ و اهتمام امام معطوف راهى شد كه در آن راه مسلمانان بيدار و آگاه شدند.
اسلام دربردارنده همه جهات آدميان است
قرآن در منظر امام، كتابى است كه آحاد جامعه را به تعالى و تحرّك مىرساند. هم عادات اجتماعى بشر را معين ساخته و هم عبادات آدميان را بى جهت نگذاشته است. اين كتاب الهى به تحرّك و بيدارى مردم مىانجامد و همين عاملى است براى ايجاد عدالت اجتماعى. در اينباره امام معتقد است:
«اسلام مكتب تحرّك است و قرآن كريم كتاب تحرّك، تحرّك از طبيعت به غيب، تحرّك از ماديّت به معنويت، تحرّك در راه عدالت، تحرك در برقرارى حكومت عدل و معالاسف آنهايى كه مىخواستند شرق را غارت كنند و ملتهاى مسلمان را به اسارت بكشند آنها تبليغاتى كردند كه حتى خود شرقىها هم، آنها كه غافل بودند از اسلام و از مكتبهاى توحيدى، باورشان آمد. آنها بعكس آن چيزى كه مكتبهاى توحيدى هست كه همه مكتب تحرك بودند، گفتهاند ديانت افيون جامعه است. [۱]
……………………..
…………………….