رابطه بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه بین عدم تقارن اطلاعاتی و هزینه حقوق صاحبان سهام
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
هزینه سرمایه به طور اعم و هزینه حقوق صاحبان سهام به طور اخص، از مباحث اساسی است که به دلیل کاربردهای وسیع آن در ادبیات مالی از اهمیت ویژهای برخودار می باشد و همواره مورد توجه اندیشمندان و صاحب نظران این حوزه قرار گرفته است. هزینه سرمایه دارای کاربردهایی مانند معیار پذیرش طرح های سرمایه گذاری جدید، نرخ تنزیل برای محاسبه ارزش افزوده بازار و معیار ارزیابی نرخ های بازده سرمایه به کار گرفته شده است. در تمام مدل های ارزیابی اوراق بهادار، تعیین هزینه سرمایه و اجزای آن شامل هزینه حقوق صاحبان سهام ضرورتی انکار ناپذیر است و به همین دلیل، عوامل اثر گذار بر آن، همواره یکی از چالش های مهم در ادبیات مالی می باشد(بولو، ۱۳۸۶).
ادبیات مالی بیانگر این است که اطلاعات نقش مهمی را در تعیین هزینه حقوق صاحبان سهام شرکتها بازی میکند(بوتوسان[۱]، ۱۹۹۷؛ بوتوسان و پلاملی[۲]، ۲۰۰۲؛ فرنکیس و همکاران[۳]، ۲۰۰۵؛ هیل[۴]، ۲۰۰۲؛ لیزو[۵] و وریچیا، ۲۰۰۰). علاوه بر این، شرکت ها با رویههای افشای اطلاعاتی بیشتر آینده نگر، هزینه حقوق صاحبان سهام پایینتری دارند. برای مثال، بوتوسان (۱۹۹۷) در رابطه با شرکتهای تولیدی اظهار نمود شرکتهایی که افشای اطلاعاتی بیشتری دارند در مقایسه با شرکتهایی که اطلاعات آینده نگر ارائه میکنند، هزینه حقوق صاحبان سهام کمتری را تجربه میکنند(پنگ هی و همکاران[۶]، ۲۰۱۳).
شناسایی عوامل موثر بر هزینه حقوق صاحبان سهام به منظور محاسبه هزینه سرمایه شرکت، در بازار بورس اوراق بهادار تهران از اهمیت اساسی برخوردار است. هزینه سرمایه به عنوان متغیر کلیدی در تنزیل جریانات نقدی و به تبع آن محاسبه ارزش خالص فعلی و نیز ارزشگذاری سهام به کار گرفته می شود. بدیهی است که سهامداران در جهت پیش بینی های خود و نیز افزایش ثروت خود اهمیت اساسی برای هزینه حقوق صاحبان سهام و هزینه سرمایه قائلند. از سوی دیگر مدیران به منظور متعادل نگه داشتن جز هزینه حقوق صاحبان سهام در مقابل هزینه بدهیها و در نهایت افزایش ثروت سهامداران اهمیت زیادی برای این متغیر کلیدی قائلند(خواست خدائی، ۱۳۹۰).
سرمایهگذاران و مشارکتکنندگان در پی شناسایی گزینهها و شرکتهای مناسب برای سرمایهگذاری به منظور کسب بازدهی مناسب با توجه به افق سرمایهگذاری و ریسک پذیریشان هستند. نگرانی همیشگی گردانندگان بازارهای سرمایه رسیدن اطلاعات کافی و به موقع به این بازارها جهت یاری رساندن به سرمایهگذاران به منظور تحلیل اوراق بهادار و سهام موجود در این بازارها حین اخذ تصمیمات اقتصادی و با اهمیت است. فقدان اطلاعات کافی و معتبر و توزیع نابرابر آنها در این بازارها منجر به اخذ تصمیمات ضعیف توسط مشـارکتکنندگان در این بازارها و تخصیص غیربهـینه منابع مالی آنها خواهـد شد که در ادبیات حسـابداری پدیده مـذکور تحت عنوان عدم تقارن اطلاعاتی شناخته می شود(کرمیر و همکاران[۷]،۲۰۰۹).
اطلاعات نامتقارن، موضوعی مهم و مورد بحث در ادبیات مالی است. در کتاب تئوری حسابداری مالی ولیام آر اسکات[۸] عدم تقارن اطلاعاتی اینگونه تعریف شده است:
«مزیت اطلاعاتی برخی از طرفین معامله نسبت به سایرین در یک داد و ستد بازرگانی عدم تقارن اطلاعاتی نام دارد». وی ادامه میدهد که بدون شک عدم تقارن اطلاعاتی مهمترین مفهوم حسابداری مالی است، اولین اثر وجود اطلاعات نامتقارن اختلال در عملکرد صحیح بازارها است و ممکن است عدم تقارن اطلاعاتی باعث تفاوتهای ارزش بازار با ارزش فعلی به شود.
به نظر برون[۹] (۲۰۰۷) عدم تقارن اطلاعاتی هنگامی روی می دهد که تعدادی سرمایه گذاران در مورد شرکت اطلاعات مازاد بر آنچه که عموم از شرکت دارند، در اختیار داشته باشند. بر همین اساس طرفین مختلف درگیر در بازار استنباطهای مختلفی از قیمتگذاریهای سهام شرکت ها دارند. در واقع عمدتاً عدم تقارن موجود ناشی از اختلاف در زمان دریافت اطلاعات میان گروههای مختلف از جمله افراد درون سازمانی و برون سازمانی و یا میان خود سرمایهگذاران می باشد.
بر طبق مدل عدم تقارن اطلاعاتی که کاپلند و گالی[۱۰] (۱۹۸۳) و میلگروم و گلوستین[۱۱] (۱۹۸۵) ارائه نمودند، در بازار می توان دو نوع معاملهگر را متصور شد: الف) معامله گران نقد ب) معامله گران مطلع. معامله گران مطلع به این خاطر اقدام به انجام معامله می کنند که دارای اطلاعات محرمانهای می باشند که در قیمتها منعکس نشده است در حالی که معامله گران نقد (سرمایهگذاران غیر مطلع) تنها به دلیل دارا بودن نقدینگی به انجام مبادله اقدام می نمایند. البته این مدل ها بر روابط بین تفاوت قیمت خرید و فروش و افراد مطلع در بازار اشاره دارند. براساس این مدل عدم تقارن اطلاعاتی در بازار منجر به افزایش دامنه قیمتهای پیشنهادی خرید و فروش می گردد.
سطوح رقابتی بازار از جمله عوامل مهم موثر بر عدم تقارن اطلاعاتی و در نتیجه بر هزینه سرمایه است. زمانی که بازار سرمایه به صورت غیر رقابتی باشد، شرکت ها با درجه بالای عدم تقارن اطلاعاتی، هزینه حقوق صاحبان سهام بالاتری نسبت به شرکت هایی با درجه پایین عدم تقارن اطلاعاتی دارند. زمانی که بازار به صورت رقابتی باشد، در هر مقطع زمانی، خریداران و فروشندگان از قیمت سهام اطلاع دارند. به بیان دیگر، هر چه بازار سرمایه رقابتی تر باشد، شرکت هایی با درجه بالای عدم تقارن اطلاعاتی، اختلاف کمتری در هزینه حقوق صاحبان سهام نسبت به شرکت هایی با درجه پایین عدم تقارن اطلاعاتی خواهند داشت و از این رو، عدم تقارن اطلاعاتی عامل تعیین کننده در تعیین هزینه حقوق صاحبان سهام نخواهد بود(خانی و قجاوند، ۱۳۹۱).
اغلب مدیران شرکتهای ایرانی ضمن فعالیت در محیط پرتلاطم و پر تغییر اقتصادی اثرگذار بر شرکتها از تعریف و طبقهبندی انجامگرفته درباره عدم تقارن اطلاعاتی آگاه نیستند. بنابراین این پژوهش به بررسی رابطه بین عدم تقارن اطلاعاتی با هزینه حقوق صاحبان سهام در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. به بیان دیگر، در این پژوهش سعی می شود رابطه وجود یا عدم وجود بین عدم تقارن اطلاعاتی با هزینه حقوق صاحبان سهام تعیین شده تا بتوان نتیجه گیری کرد که آیا تغییرات عدم تقارن اطلاعاتی می تواند به وسیله تغییرات هزینه حقوق صاحبان سهام تبین شود یا خیر؟
[۱]. Botosan
[۲]. BotosanandPlumlee
[۳]. Francis et al
[۴]. Hail
[۶] . Peng He et al
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده