مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه ارزیابی عملکرد سدهای کوتاه آبخیزداری برروی میزان رسوب حوضه سد
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :130,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه ارزیابی عملکرد سدهای کوتاه آبخیزداری برروی میزان رسوب حوضه سد
۱-۷ کليات و مفاهيم
۱-۷-۱ سيلاب [۱]
سيلابها، تندآبها و طغيانها عناوين مشابهي هستند كه در موارد متفاوت به كار برده ميشوند. در حالي كه تعريف جامع و كاملي در اين خصوص ارائه نشده است (صادقي، ۱۳۷۴). به همين دليل برخي از تعاريف سيلاب از منابع مختلف ارائه ميگردد.
برخي از متخصصين هيدرولوژي، طغيان (سيلاب) را به دبيهايي اطلاق ميكنند كه مساوي يا برابر مضربي از دبي متوسط ساليانه باشند مثلاً چهار تا پنج برابر (ضيائي، ۱۳۷۰).
هر جريان سطحي صرف نظر از عامل ايجاد آن در صورتي سيل ناميده ميشود كه بر حسب عرف و نظر كلي با افزايش حجم زياد آب در يك مقطع مشخص همراه باشد، از تداوم زماني محدودي برخوردار گردد، معمولاً از بستر طبيعي سرريز شده و اراضي حاشيه را در بر گيرد و خسارات مالي و جاني به دنبال داشته باشد (صادقي، ۱۳۷۴).
سيل يا سيلاب عبارت است از افزايش جريان يا بالا آمدن سريع سطح آب در يک رودخانه يا آبراهه، که نسبت به شرايط عادي به طور چشمگير بيشتر باشد. به عبارت ديگر بالا آمدن سطح آب را که منجر به زير آب رفتن زمينهاي پست ميگردد، سيل گويند (مصباحي و چيتي، ۱۳۷۷).
سيل پيامد جريان هرزآبي است كه بر اثر بارش باران يا ذوب برف رخ داده و بده آن به اندازهاي است كه از سطح معمولي آب در نهرها و رودخانهها بالاتر ميآيد (احمدي و همكاران، ۱۳۸۰).
۱-۷-۱-۱ هيدرولوژي سيلاب [۲]
اگر هيدرولوژي را به طور عام علم بررسي چرخه آب در طبيعت تعريف کنيم، هيدرولوژي سيلاب به آن بخش از اين علم گفته ميشود که عمدتاً پديده سيلاب و به ويژه مقادير آن را در زمان و مکان تعريف ميکند.
۱-۷-۱-۲ مهار سيلاب [۳]
مهار سيلاب به اقدامات مديريتي، آبخيزداري و مهندسي رودخانه گفته ميشود که به تنهايي و يا به صورت مجموعهاي از اقدامات به منظور حفاظت در مقابل سيل و کاهش خطرات و به حداقل رساندن خسارات آن مورد استفاده قرار ميگيرد.
اساسيترين هدف مهار سيلاب عبارت از کاهش يا حذف خسارات اجتماعي ، اقتصادي، و زيستمحيطي ناشي از وقوع احتمالي سيل به ويژه از نظر جاني و مالي آن تا حد ممکن ميباشد. علاوه بر کاهش خسارات در حين وقوع، جبران صدمات و خسارات حاصل از وقوع سيل نيز در حد مقدور در حيطه عمل اين موضوع قرار ميگيرد. به اين ترتيب مهار سيلاب را ميتوان به انجام اقداماتي اعم از سازهاي[۴] و غيرسازهاي[۵] تلقي نمود که موجب حذف يا کاهش اثرات زيان بار سيلاب شود.
هدف از مهار سيلاب، کاهش خسارات به حداقل ممکن با توجه به امکانات فني و مالي است. به همين دليل امروزه و به ويژه در متون استراليايي عموماً به جاي مهار سيلاب از اصطلاح کاهش خسارات سيلاب[۶] استفاده ميشود.
۱-۷-۲ آبخيزداري [۷]
تعاريف مختلفي از آبخيزداري ارائه گشته که نمونههايي از اين تعاريف عبارتند از:
آبخيزداري عبارت است از برنامهريزي و مديريت آبخيز، براي جلوگيري از به هم خوردگي وضعيت آبخيز (خاک، گياه و اراضي) و حفظ آن با اجراي طرحهاي مختلف در آبخيز (ضيايي، ۱۳۸۰).
آبخيزداري عبارت از فرآيند تنظيم و اجراي اقداماتي به منظور اداره منابع يک آبخيز براي فراهم آوردن محصولات و خدمات بدون آسيب رساندن به منابع خاک و آب ميباشد. در آبخيزداري معمولاً بايد عوامل اجتماعي، اقتصادي و سازماني مؤثر در داخل و خارج آبخيز را نيز در نظر گرفت (شنگ، ۱۳۷۶).
آبخيزداري اعمال مجموعه تمهيدات و تغييراتي در کاربري اراضي، پوشش گياهي و ساير اقدامات سازهاي و غيرسازهاي است که در يک حوضه آبخيز انجام ميشود تا به اهداف مديريت آبخيز نايل شود.(تعریف )
…..
…..