پرسشنامه تأثير آينه¬درماني بر توانايي حرکتي بيماران مبتلا به سکته مغزي
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
پرسشنامه تأثير آينه¬درماني بر توانايي حرکتي بيماران مبتلا به سکته مغزي
روایی و پایایی دارد
نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.
. فرم انتخاب واحد پژوهش: اين فرم جهت انتخاب واحد پژوهش استفاده شده است و داراي ۱۰ سؤال بسته پاسخ بوده که با استفاده از پرونده و مصاحبه با بيمار تکميل شد.
- پرسشنامه اطلاعات فردي: که خود شامل دو بخش بود:
الف) دادههاي مربوط به مشخصات فردي بيماران: که از طريق ۹ سؤال بسته پاسخ و باز در ارتباط با سن، جنس، وضعيت تأهل، قد، وزن، سطح تحصيلات، شغل، میزان درآمد ماهيانه و مدت زمان سپري شده از سکته مغزي، از واحدهاي پژوهش پرسيده شد. نمايه توده بدني با استفاده از مقادیر قد و وزن واحد پژوهش محاسبه گرديد.
ب) دادههاي مربوط به وضعيت بيماري فعلي: که از پروندۀ بيماران اخذ شد و شامل ۵ سؤال در مورد نوع سکته مغزي، سمت آسيب ديده بيمار، نيمکره غالب بيمار و قدرت عضلاني اندامهاي تحتاني و فوقاني درگير بود.
- ابزار عملکرد حرکتي [۱](FIM): ابزار FIM به طور کلي شامل ۱۳ آيتم نيازهاي جسماني و ۵ آيتم شناختي است و هر کدام از اين آيتمهاي ۱۸ گانه، بين ۱ تا ۷ نمره دارد که ۱ وابستگي کامل و ۷ استقلال کامل را نشان مي دهد و محدودۀ نمرات کلي اين ابزار، بين ۱۸ تا ۱۲۶ است، اما در اين پژوهش تنها از موارد حرکتي اين ابزار استفاده شده است، که محدودۀ نمرات کسب شده در موارد حرکتي آن بين ۷ تا ۴۹ ميباشد. موارد حرکتي اين ابزار که جهت سنجش عملکرد حرکتي مورد استفاده قرار گرفت شامل ۷ مورد ميباشد: ۱) جابجايي در تخت، صندلي و صندلي چرخدار، ۲) جابجايي در توالت، ۳) جابجايي در حمام و هنگام دوش گرفتن، ۴) جابجايي به هنگام سوار شدن و پياده شدن در اتومبيل، ۵) حرکت به هنگام پيادهروي و يا استفاده از صندلي چرخدار به صورت مستقل، ۶) حرکت به هنگام بالا و پايين رفتن از پله ها و ۷) حرکت به هنگام انجام فعاليتهاي اجتماعي. فرد در هر يک از اين فعاليتها نمرهاي بين ۱ تا ۷ اخذ ميکند. نمره ۶ و ۷ نشاندهندۀ عدم نياز به کمک، نمره ۳ و ۴ و ۵ وابستگي نسبي و نمره ۱ و ۲ وابستگي کامل را نشان ميدهد. نمرۀ کمتر از ۶ در هر يک از موارد نشاندهندۀ اين است که فرد در آن مورد به نظارت يا کمک شخص ديگري نياز دارد. به طور کلي اين ابزار براي اندازهگيري پيشرفت بيمار و بررسي نتايج توانبخشي مورد استفاده قرار ميگيرد.
- ابزار توانايي راه رفتن [۲](FAC): اين ابزار، بيماران را بر اساس مهارتهاي حرکتي پايه براي توانايي راه رفتن طبقهبندي ميکند و داراي سطوح شش گانه ميباشد، که در پايينترين سطح فرد فاقد عملکرد بوده و قادر به راه رفتن نيست و در بالاترين سطح فرد به طور مستقل در سطوح صاف و ناصاف مانند پله، سطح شيب دار و …. ميتواند راه برود. در سطح ۱ فرد فاقد عملکرد بوده، در سطح ۲ و ۳ وابسته و در سطح ۴ وابستگي با نظارت دارد، در سطح ۵ فقط در سطوح صاف ميتواند به صورت مستقل راه برود و در سطح ۶ ميتواند در سطوح صاف و ناصاف به صورت مستقل راه برود.
- ابزار بازيابي حرکتي (برونستروم)[۳] : اين ابزار ميزان بازيابي حرکتي اندام فوقاني و تحتاني را مورد بررسي قرار ميدهد و شامل ۶ سطح است و در هر سطح عملکرد پا، بازو و دست مورد سنجش قرار ميگيرد و فرد بر اساس ميزان حرکت هر کدام از موارد پا، بازو و دست، در يکي از سطوح ۱ تا ۶ دستهبندي ميشود. در سطح ۱ بيمار کمترين تحرک را در اندام فوقاني و تحتاني خواهد داشت و در سطح ۶ داراي بيشترين بازيابي حرکتي خواهد بود. نکته مورد بررسي در اين ابزار اين است که، اندامهاي تحتاني و فوقاني آسيب ديده فرد چه حرکاتي را با چه قدرتي ميتوانند انجام دهند.
- ابزار توانايي مراقبت از خود (بارتل)[۴]: اين ابزار فعاليتهايي مانند دفع ادراري و رودهاي، آرايش کردن، غذاخوردن، حرکت، جابجايي، استحمام، استفاده از توالت، لباس پوشيدن و بالا رفتن از پله ها را پوشش ميدهد. همۀ اين فعاليتها هر کدام بين صفر تا ۳ نمره دارد. کمترين نمره نشاندهندۀ بيشترين وابستگي است و محدوۀ نمرات از ۰ (کاملاً وابسته) تا ۲۰ (کاملاً مستقل) متغير ميباشد. جمعآوري اطلاعات ميتواند از طريق خودگزارشي بيمار يا اطرافيان و مراقب بيمار و يا بوسيله مشاهده مستقيم از بعضي فعاليتها بدست آيد. از فعاليتهايي که توسط اين ابزار مورد سنجش قرار ميگيرد، ۸ مراقبت در ارتباط با مراقبت شخصي و ۲ مورد در ارتباط با حرکت ميباشد.
گونيامتر: جهت اندازهگيري دامنه حرکتي مفاصل از گونيامتر استفاده شد. بدين صورت که دامنه حرکتي فعال هر کدام از مفاصل اندام فوقاني از آرنج به پايين و اندام تحتاني از زانو به پايين از کتب منبع استخراج شده و با دامنه حرکتي هر کدام از مفاصل سمت آسيب ديده مقايسه گرديد تا ميزان انحراف از دامنه حرکتي طبيعي مشخص گردد.
…
…