پرسشنامه شیوه¬های مقابله با رویدادهای استرس¬زا (CISS) پارکر و اندلر (۱۹۹۰)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
پرسشنامه شیوههای مقابله با رویدادهای استرسزا (CISS) پارکر و اندلر (۱۹۹۰)
روایی و پایایی دارد
نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.
این پرسشنامه توسط پارکر و اندلر (۱۹۹۰) به منظور سنجش روشهای مقابله افراد (نوجوانان و بزرگسالان) در موقعیتهای فشارزا و بحرانی ساخته شد. آنها ابتدا پرسشنامه را که شامل ۷۰ ماده بود روی ۵۹۹ دانشجوی دختر و پسر اجرا کردند. از پاسخ دهندگان خواسته شد يك بحران شخصي يا حادثهاي پراسترس را كه به تازگي تجربه كردند را در نظر آورند و با توجه به اين كه چگونه با آن رويداد درگير میشوند، مادههاي پرسشنامه را تكميل كنند. سپس با استفاده از تحلیل عاملی، دادهها را تفسیر و سه روش مقابلهای عمده را استخراج کردند. مقابله مسأله مدار، مقابله هیجان مدار و مقابله اجتناب مدار.
پاکر و اندلر (۱۹۹۰) پرسشنامه را تجدید نظر کردند و ۶۶ ماده تقلیل دادند. سپس پرسشنامه را روی ۳۹۴ دانشجو و ۲۸۴ بزرگسال، اجرا کردند و در نهایت پس از تحلیل عاملی داده ها، مجدداً آن را به ۴۸ ماده کاهش دادند در حال پرسشنامه CISS با ۴۸ ماده یکی از ابزارهای قابل اعتماد برای سنجش روشهای مقابله با بحرانها و رویدادهای استرسزا به حساب میرود. هر کدام از روشهای مقابله یک مقیاس جداگانه دارد با ۱۶ ماده – مقیاس روش مقابله اجتناب مدار دارای دو خرده مقیاس میباشد: روی آوردن به اجتماع، روی آوردن به فعالیتها، روش مقابلهای مسأله مدار: مجموعه روشهایی که فرد برای کنترل، حذف یا کاهش محرک ناخوشایند بیرونی یا درونی به کار میگیرد. این روشها بر خود مسأله یا محرک ناخوشایند تمرکز دارد. روش مقابلهای هیجان مدار: این روش عبارتست از فراری و دور شدن (فیزیکی) فرد از عامل استرس.
هر کدام از ماده های پرسشنامه، دارای ۵ گزینه است که آزمودنی بایستی یک گزینه را علامت بزند. دامنه پاسخ هر سؤال از یک تا پنج میباشد. گزینه یک نشان میدهد که «آزمودنی هرگز چنین عملی را انجام نمیدهد» و گزینه پنج نشان دهندهی این است که «آزمودنی چنین عملی را بسیار زیاد انجام میدهد». گزینه دو، سه و چهار به ترتیب به معنی «به ندرت»، «گاهی اوقات» و «اکثر اوقات» میباشد. مادههای مربوط به مقیاس مسأله مدار شامل شمارههای ۱، ۲ ، ۶ ،۱۰، ۱۵، ۲۱، ۲۴، ۲۶، ۲۷، ۳۶، ۳۹، ۴۱، ۴۲، ۴۳، ۴۶ و ۴۷ و مادههای مربوط به مقیاس هیجانمدار شامل شمارههای ۵، ۷، ۸ ، ۱۳، ۱۴، ۱۶، ۱۷، ۱۹، ۲۲، ۲۵، ۲۸، ۳۰، ۳۳، ۳۴، ۳۸ و ۴۵ و مادههای مربوط به مقیاس اجتنابمدار عبارتند از شمارههای ۳، ۴، ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۸، ۲۰، ۲۳، ۲۹، ۳۱، ۳۲، ۳۵، ۳۷، ۴۰، ۴۴ و ۴۸٫ همان طور که بیان شد مقیاس اجتناب مدار خود دارای ۲ خرده مقیاس است. که هر کدام ۸ ماده را شامل میشود. خرده مقیاس روی آوردن به فعالیتها شامل شمارههای ۹، ۱۱، ۱۲، ۱۸، ۲۰، ۴۰، ۴۴ و ۴۸ و خرده مقیاس روی آوردن به اجتماع شامل شمارههای ۳، ۴، ۲۳، ۲۹، ۳۱، ۳۲، ۳۵ و ۳۷ میباشد.
…
…