: بررسی رابطه بین مهارت اعضای هیأت علمی در کاربرد مراحل هفت گانه چرخه یادگیری و توسعه مهارتهای فکری و عملی دانشجویان مهندسی دانشگاه شیراز
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: : بررسی رابطه بین مهارت اعضای هیأت علمی در کاربرد مراحل هفت گانه چرخه یادگیری و توسعه مهارتهای فکری و عملی دانشجویان مهندسی دانشگاه شیراز
نمونه پروپوزال پر شده و تصویب شده و تمامی قسمت ها تکمیل شده به صورت آماده قیمت در حد رایگان علوم تربیتی و روانشناسی-مدیریت آموزشی
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
تغییرات علمی و فنی صورت گرفته در طی سالهای اخیر، اهمیت آموزش و یادگیری به ویژه در مؤسسات آموزش عالی را بیش از پیش آشکار میسازد. مسئولیت اصلی و مهم دانشگاهها، افزایش آگاهی، دانش، مهارت و ارزشهای مورد نیاز دانشجویان به منظور ایجاد و حفظ آیندهای مطلوب میباشد (میدویز[۱]، ۱۹۹۷). تحقق این مسئولیت در گرو ایجاد تغییراتی اساسی در نظام آموزشی دانشگاهها است تا در نتیجه آن بتوان زمینه یادگیری هر چه بهتر و مؤثرتر دانشجویان را فراهم نمود (مک اینتوش، کاکیولا، کلرمانت و کنایری[۲]، ۲۰۰۱). تعاریف متعددی از یادگیری شده است (گود و بروفی[۳]، ۱۹۹۰؛ والکر[۴]، ۱۹۹۶؛ دریسکول[۵]، ۲۰۰۰؛ گردلر[۶]، ۲۰۰۱؛ آبات[۷]، ۱۹۹۴) که از مجموع آنها میتوان چنین نتیجه گرفت که یادگیری به معنای فرایند تغییر نسبی در رفتار و صلاحیتها بر اثر تجربه (گود و بروفی، ۱۹۹۰؛ والکر، ۱۹۹۶؛ دریسکول، ۲۰۰۰)، کسب مهارتها، دانشها، نگرشها و ارزشهای جدید (گردلر، ۲۰۰۱) و فعالیتی فکری (آبات، ۱۹۹۴) میباشد.
در رابطه با یادگیری، رویکردهای مختلفی مانند رفتارگرایی[۸]، شناختی[۹]، دانش سازی[۱۰]و فرانوگرایی[۱۱] مطرح شدهاند که هر کدام از منظر خود، یادگیری و نحوه وقوع آن را توصیف میکنند (کیلگور[۱۲]، ۲۰۰۱؛ وستوود[۱۳]، ۲۰۰۴). دانش سازی به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای یادگیری به بررسی فرایند تدریس و یادگیری یا به عبارت سادهتر، یادگیری میپردازد. در این رویکرد، دانش فقط با مشارکت فعال افراد ساخته میشود و فراگیران تنها با انجام دادن کار، میتوانند یاد بگیرند (ریچارد سان[۱۴]، ۱۹۹۷) و مهمترین جزء در فرایند یادگیری، تعامل بین دانش جدید و دانش موجود میباشد (یالواک[۱۵]، ۱۹۹۸). در رویکرد دانش سازی، فعالیتهای یادگیری دارای ویژگیهایی مانند مشارکت فعال، تحقیق و کاوش، حل مسأله و همکاری با دیگران میباشد و مدرس به جای اینکه انتقال دهنده دانش باشد، نقش راهنما، تسهیلگر و همکار را ایفا میکند و فراگیران را به پرسیدن سؤال، رقابت، تدوین و تنظیم عقاید، نظرات و نتیجهگیریهای خود و ارائه آنها تشویق میکند (وان گلسرزفلد[۱۶]، ۱۹۹۵).
به هر حال، بهبود و پیشرفت موفقیت علمی دانشجویان با استفاده از راهبردهای آموزشی امکانپذیر میباشد که در آنها، نقش فعال یادگیرنده و نقش تسهیلگر مربی افزایش یابد (آدام و کلی[۱۷]، ۲۰۰۱). یکی از این روشهای آموزشی که مبتنی بر رویکرد دانش سازی است، چرخه یادگیری[۱۸] است (استپانز، دایچ و بیزونگر[۱۹]، ۱۹۸۸). چرخه یادگیری، یک مدل تدریس کاوش محور است که برای معلمان و به منظور طراحی مواد برنامه درسی و راهبردهای آموزشی سودمند میباشد (گازِتی، تیلور و گلس[۲۰]، ۱۹۹۳؛ لاسون[۲۱]، ۱۹۹۵).
تاکنون اشکال مختلفی از چرخه یادگیری شکل گرفته که بر حسب تعداد مراحل عبارتند از: چرخه یادگیری سه گانه[۲۲]( کارپلاس و تی یر[۲۳]، ۱۹۶۷)، چرخه یادگیری چهارگانه[۲۴](بِرِدِرمن[۲۵]، a1982، b1982؛ شایمنسکی، کیل و آلپورت[۲۶]، ۱۹۸۳؛ مارتین، سکستون و گرلوویچ[۲۷]، ۲۰۰۱؛)، چرخه یادگیری پنج گانه[۲۸](بای بی[۲۹]، ۱۹۷۷)، چرخه یادگیری شش گانه[۳۰](چِسین و مور[۳۱]، ۲۰۰۴؛ دوران، دوران، هانی و شیرمن[۳۲]، ۲۰۱۱) و چرخه یادگیری هفت گانه[۳۳](ایزن کرفت[۳۴]، ۲۰۰۳). طبق مدل چرخه یادگیری هفت گانه که توسط آرتور ایزن کرفت[۳۵](۲۰۰۳) مطرح شد و مبنای پژوهش حاضر میباشد، آموزش باید شامل هفت مرحله مجزا باشد:
۱) مرحله استنباط: در این مرحله، استاد به تعیین دانش پیشین دانشجویان، در مورد موضوع مورد بحث میپردازد و به وی امکان می دهد تا تصورات نادرست دانشجویان درباره موضوع را شناسایی کند (ایزن کرفت، ۲۰۰۳). هنگام یادگیری موضوعات جدید، دانش پیشین، نقش اطلاعات زمینهای را ایفا میکند و یادگیرندگان معمولاً باید از تجارب خود به منظور تشخیص اطلاعات جدید استفاده کنند. چنانچه اطلاعات جدید، متناسب با ساختار دانش آنها باشد، قادر به تلفیق و تطابق این اطلاعات هستند، در غیر این صورت باید الگوی خود را تغییر و مجدد سازماندهی کنند. مرحله استنباط، بر وادارسازی یادگیرندگان به اصلاح تجارب قبلی خود که مرتبط با دانش جدید میباشد، تمرکز میکند (هانگ، لو، گراف و لین[۳۶]، ۲۰۰۸).
۲) مرحله مشارکت: هدف مؤلفه مشارکت، جلب توجه دانشجویان، به تفکر واداشتن آنان درباره موضوع، برانگیختن سؤالاتی در ذهن آنها، تحریک تفکر و دسترسی به دانش پیشین میباشد. این مرحله هم شامل دسترسی به دانش پیشین و هم ایجاد شور و شوق در رابطه با یادگیری موضوع میباشد. در این مرحله، اساتید میتوانند دانشجویان را تحریک، آنها را به درس علاقهمند و برای یادگیری آماده سازند (برنسفورد، برون و کوکینگ[۳۷]، ۲۰۰۰).
۳) مرحله اکتشاف: مرحله اکتشاف، این فرصت را در اختیار دانشجویان قرار میدهد تا به مشاهده، ثبت اطلاعات، تعیین متغیرها، طراحی و برنامهریزی آزمایشها، ترسیم نمودار، تفسیر نتایج، تدوین فرضیات و سازماندهی یافتههای خود بپردازند. اساتید نیز میتوانند در این مرحله، سؤالاتی را طرح، رویکردهایی را پیشنهاد، بازخوردهایی را ارائه و ادراک و فهم دانشجویان را مورد ارزیابی قرار دهند (گیل[۳۸]، ۲۰۰۲).
۴) مرحله توضیح: در طول مرحله توضیح، دانشجویان با مدلها، قوانین و نظریات آشنا میشوند. دانشجویان بر حسب این مدلها و نظریات جدید، نتایج را خلاصه میکنند. استاد، دانشجویان را در جهت تعمیمهای منسجم، یکپارچه و سازگار، هدایت میکند و با طرح واژه های علمی مختلف به دانشجویان کمک میکند و سؤالاتی را مطرح میکند تا به دانشجویان کمک کند که با استفاده از این واژهها، نتایج حاصل از اکتشاف خود را توضیح دهند. تمایز بین دو مؤلفه اکتشاف و توضیح، حاکی از آن است که یادگیری مفاهیم، مقدم بر یادگیری اصطلاحات علمی است؛ در مرحله اکتشاف، دانشجویان با استفاده از فرصت و منابعی که در اختیار آنها گذاشته میشود، به مشاهده، آزمایش و جمعآوری اطلاعاتی راجع به موضوع جدید میپردازند و اکتشافات خود در رابطه با موضوع جدید را با استفاده از مفاهیم و به زبانی ساده، سازماندهی میکنند، اما در مرحله توضیح، استاد، دانشجویان را با واژهها و اصطلاحات علمی آشنا کرده و به آنها کمک میکند تا ادراک و اکتشاف خود از موضوع را در قالب اصطلاحات علمی بیان کنند (ایزن کرفت، ۲۰۰۳).
۵) مرحله بسط یادگیری: این مرحله از چرخه یادگیری، فرصتی را در اختیار دانشجویان قرار میدهد تا دانش خود را در حیطهها و زمینههای جدید به کار ببرند، که ممکن است شامل مطرح کردن سؤالات و فرضیات جدید برای اکتشاف باشد. این مرحله با سازه روان شناختی که”انتقال یادگیری” نامیده میشود، ارتباط مستقیمی دارد (ثورندایک[۳۹]، ۱۹۲۳). دامنه انتقال یادگیری شامل انتقال از یک مفهوم به مفهوم دیگر (مثل قانون جاذبه نیوتن و قانون الکتریسیته ساکن کلمب)؛ انتقال از یک موضوع درسی به موضوع دیگر (مثل مهارتهای ریاضی به کار رفته در تحقیقات علمی)؛ انتقال از یک سال به سال دیگر( مثل اشکال مهم، ترسیم نمودار و مفاهیم شیمی در فیزیک)؛ و انتقال از دانشگاه به فعالیتهای غیر دانشگاهی (به عنوان مثال، استفاده از نمودار برای محاسبه اینکه آیا پیوستن به ویدئو کلوب یا پرداخت نرخ اجاره بیشتر در اجارهنامه، مقرون به صرفه است) میباشد (برنسفورد و همکاران، ۲۰۰۰).
۶) مرحله ارزیابی: این مرحله شامل راهبردهایی است که به تداوم و استمرار هر دو نوع ارزیابی تکوینی و نهایی از یادگیری دانشجویان کمک میکند. چنانچه اساتید بتوانند چرخه یادگیری و تجاربی که دانشجویان در کلاس انجام میدهند را به خوبی طراحی و اجرا نمایند، بعد از آن باید بتوانند جنبههایی از این موارد را در قالب ابزارهای ارزیابی مورد بررسی قرار دهند. این ابزارهای ارزیابی باید دربرگیرنده سؤالاتی از تحقیقات آزمایشگاهی باشد که آنها انجام میدهند. به منظور ارزیابی دانشجویان باید از آنها خواست تا دادههای به دست آمده از آزمایشها را مثل کاری که خود انجام دادهاند، تفسیر کنند یا اینکه از آنها خواست تا آزمایشهایی را طراحی نمایند (کلبِرن و کلاف[۴۰]، ۱۹۹۷).
۷) مرحله توسعه یادگیری: در این مرحله دانشجویان هدایت میشوند تا مفهوم جدید را به زمینههای مختلف مرتبط و در این زمینهها به کار بگیرند (بنتلی، ایبرت و ایبرت[۴۱]، ۲۰۰۷). علت اضافه شدن مرحله توسعه یادگیری به مرحله بسط یادگیری این است که به مدرسان یادآوری شود این مسأله که دانشجویان باید انتقال یادگیری را تمرین کنند، از اهمیت بهسزایی برخوردار است. اساتید باید مطمئن شوند که دانش در زمینههای جدید به کار گرفته میشود و به یک زمینه ساده، محدود نمیشود (ایزن کرفت، ۲۰۰۳).
استفاده مطلوب و متناسب مدرسین از فرایند و چرخه یادگیری به فراگیران کمک میکند تا مشارکت خود در کلاس را افزایش دهند، مفاهیم و ارتباط بین مفاهیم را به خوبی درک کنند، استدلال علمی خود را توسعه دهند و در نتیجه موفق به فراگیری و توسعه دانش و مهارتهای فکری و عملی لازم گردند (رینر[۴۲]، ۱۹۸۶؛ گارسیا[۴۳]، ۲۰۰۵؛ مسیت[۴۴]، ۲۰۰۶؛ کاینار، تیکایا و کاکروگلو[۴۵]، ۲۰۰۹).
بدون تردید، برخورداری از ادراک مفهومی و مهارتهای فکری جزء جنبههای مهم زندگی روزمره محسوب میشوند (هیأت دبیران در زمینه کسب مهارت های ضروری[۴۶]، ۱۹۹۱). مهارتهای فکری، همان کارکردهای ذهنی هستند که به ما کمک میکنند تا دانش جدید را فرا بگیریم، آن را در موقعیتهای آشنا و خاص به کار ببریم، و بر فرایندهای ذهنی که هنگام فراگیری و استفاده از دانش به کار گرفته میشوند، کنترل داشته باشیم (جانسون[۴۷]، ۱۹۹۷). همچنین میتوان گفت، مهارت فکری نوعی توانایی رفتاری است که وقتی فعال می شود، کارکردها منجر به تسهیل عملکرد یک تکلیف یا وظیفه میشوند (برگان[۴۸]، ۱۹۷۱). منظور از مهارتهای عملی، مهارتهایی هستند که به وسیله دست یا با مداخله موجود انسانی از طریق تجهیزات، ابزارها یا فناوریهایی که نیازمند راهنمایی، نیرو و یا حرکت هستند، صورت میگیرد (هامپتون[۴۹]، ۲۰۰۲). این مهارتها، فعالیتهای تدریس و یادگیری هستند که دانشجویان را در کارهایی مثل مشاهده یا دستکاری و کاربرد مواد و اشیای واقعی درگیر میکند (میلار[۵۰]، ۲۰۰۴).
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۶- مدل تحقیق
…………………………
……………………………..
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
…………………………………..
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
…………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
…………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
…………………………………..
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
…………………………………..
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
…………………………………..
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
…………………………………..
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
…………………………………..
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
…………………………………..
منابع :
…………………………………….
…………………………………..
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده
[۱] -Meadows
[۲] -McIntosh, Cacciola, Clermont & Keniry
[۳] -Good & Brophy
[۴] -Walker
[۵] -Driscoll
[۶] -Gredler
[۷] -Abbott
[۸]– Behavioralist
[۹]– Cognitive
[۱۰]– Constructivist
[۱۱] -Post-Modern
[۱۲]– Kilgore
[۱۳]– Westwood
[۱۴] -Richardson
[۱۵]-Yalvac
[۱۶]– Von Glasersfeld
[۱۷] -Odom & Kelly
[۱۸]– Learning cycle
[۱۹] -Stepans, Dyche & Beiswenger
[۲۰] -Guzzetti, Taylor & Glass
[۲۱]– Lawson
[۲۲]– Exploration, Concept introduction & Concept application
[۲۳]– Karplus & Thier
[۲۴] -Exploration, Explanation, Expansion & Evaluation
[۲۵] -Bredderman
[۲۶]– Shymansky, Kyle & Alport
[۲۷] -Martin, Sexton & Gerlovich
[۲۸] -Engagement, Exploration, Explanation, Elaboration & Evaluation
[۲۹]– Bybee
[۳۰] -[Engagement + Electronic search, Exploration + Electronic search, Explanation + Electronic search, Elaboration + Electronic search , Evaluation + Electronic search] and [Engagement, Exploration, Explanation, Express, Elaboration & Evaluation]
[۳۱]– Chessin & Moore
[۳۲]– Duran, Duran, Haney & Scheuermann
[۳۳]– Elicit, Engagement, Exploration, Explanation, Elaboration, Evaluation & Extension
[۳۴]– Eisenkraft
[۳۵]– Arthur Eisenkraft
[۳۶]– Huang , Liu, Graf & Lin
[۳۷]– Bransford, Brown & Cocking
[۳۸]– Gil
[۳۹] -Thorndike
[۴۰] -Colburn & Clough
[۴۱] -Bentley, Ebert & Ebert
[۴۲] -Renner
[۴۳]– Garcia
[۴۴]– Mecit
[۴۵]– Kaynar, Tekkaya & Cakiroglu
[۴۶]– Secretary Commission on Achieving Necessary Skills
[۴۷] -Johnson
[۴۸]– Bergan
[۴۹] -Hampton
[۵۰] -Millar