دانلود پروپوزال آماده: تحلیل اندیشه¬های مربوط به رشد بهینه جمعیت ( با تاکید بر نظرات ساموئلسون)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: تحلیل اندیشه¬های مربوط به رشد بهینه جمعیت ( با تاکید بر نظرات ساموئلسون)
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
اقتصاد به عنوان علم تخصیص بهینه منابع به موضوعات مرتبط با تولید، توزیع و مصرف میپردازد. یکی از عناصر مهم در مباحث علم اقتصاد، تحلیل رفتارهای اقتصادی انسان است؛ از این رو که تحلیل رفتار اقتصادی انسان و بررسی ابعاد فردی و اجتماعی این رفتارها از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع موضوع اصلی علم اقتصاد، تحلیل رفتارهای عوامل اقتصادی (از جمله انسان) در زمینههای مصرف، توزیع و تولید کالاها و خدمات است. در این راستا، شاخه اقتصاد خرد، به بررسی رفتارهای فردی انسان- به عنوان مصرف کننده، تولید کننده – میپردازد و موضوع شاخه اقتصاد کلان، تحلیل رفتارها و ویژگیهای تجمعی اقتصاد، ناشی از رفتارهای جمعی انسانهاست. بدین جهت جمعیت[۱]– به معنای کمیت تجمعی انسان- همواره از موضوعات مهم علم اقتصاد بوده و تاثیر آن بر متغیرهای اقتصادی از جمله رشد اقتصادی[۲] که به معنای توسعه و گسترش امکانات و ظرفیتهای اقتصادی در یک افق زمانی است، در آرا و نظرات اندیشمندان اقتصادی در ادبیات اقتصادی مورد تحلیل قرار گرفته است(عبدالملکی، ۱۳۸۹).
از چالش برانگیزترین نظریات اقتصادی سنتی در خصوص حد جمعیت و اثرات آن، نظریه بدبینانهی مالتوس است. وی در سال ۱۸۰۳ موضوع رشد هندسی جمعیت، در مقابل رشد حسابی غذا و احتمال کمبود غذا را در نتیجه این تفاوت مبنایی در نرخ رشد، مطرح کرد. در نظریه مالتوس، تولید کل در طول زمان افزایش مییابد. این افزایش موجب رشد بیشتر جمعیت خواهد شد، رشدی که ناشی از زاد و ولد بیشتر و مرگ و میر کمتر است؛ اما با توجه به ثابت بودن زمین به عنوان عامل اساسی تولید (لااقل در آن زمان) بهرهوری نهایی عامل اساسی دیگر، یعنی انسان، کاهنده خواهد بود (اوری[۳]، ۲۰۰۵).
تفکر و نگرانی در مورد اثرات وجود افراد به اصطلاح اضافی، برروی عرضهی زمین، غذا و دیگر منابع مورد نیاز و محیطزیست حتی در دوران باستان نیز دارای توجه و اهمیت بوده است، قبایل اولیه به وسیلهی سقط جنین و کودککشی( به ویژه کشتن دختران) سعی در مبارزه با این ترس از اضافه شدن جمعیت در سطح خانواده و قبیله داشتند (دلالی اصفهانی،۱۳۸۶). و حتی بزرگانی نظیر افلاطون، سنت آگوستین[۴]، لاکریتوس[۵] و دیگران در مورد افزایش تخلیه خاک و مواد معدنی، جنگل زدایی و مسائلی از این دست نگران بودند(شومپیتر[۶]، ۱۹۵۴).
با گذشت زمان، پژوهشهای جدید در این موضوع عملا با نظریهی اقتصادی کلاسیکها در قرن هفدهم وسعت یافت. در این زمان که ویلیام پتی[۷] به عنوان پدر علم اقتصاد مطرح میشود، مسائلی را مورد بررسی قرار داد که حتی بنیان عقاید بسیاری از افراد مشهور بعد از وی شد. از آن جمله میتوان به مثال ساخت یک ساعت وی اشاره نمود که استنباط کرده بود با افزایش جمعیت هر صنعتی راحتتر و آسانتر شده و محصول نیز با کیفیتتر و ارزانتر خواهد شد(پتی، ۱۶۸۲). نظریهی آدام اسمیت[۸] درمورد تقسیم کار در مورد کارخانه سوزن مشهور است. او عقیده داشت که هجده کار تولیدی در طول تولید یک سوزن میتواند شکل بگیرد، که البته این موضوع به طور تلویحی نیاز به اندازه جمعیت را در خود دارد (آدام اسمیت، ۱۷۷۸).
در ادامه این روند و در دیدگاههای بعدی، احتمال بروز اثرات مثبت در نتیجهی افزایش جمعیت مطرح گردید. در این دیدگاهها، بروز اقتصاد مقیاس، شتاب بیشتر رشد فنآوری ، تغییرات نهادی پیش رونده، ارتباطات و حمل و نقل ارزانتر و توسعه آسانتر سرمایههای اجتماعی به عنوان برخی نتایج مثبت افزایش جمعیت مطرح شدند.
مثلا گادوین[۹] (۱۸۲۰) به نهادهای اجتماعی اعتقاد داشت و در مقابل نظریه مالتوس میگفت اگر جامعه وضعیت خود را به خوبی بشناسد، قوانین طبیعی موجب محدودیت نخواهد شد. اورت[۱۰] هم به ضعف نظریهی مالتوس با توجه به شواهد تجربی در ایالات متحده اعتقاد داشت، وی عقیده داشت که افزایش جمعیت در یک منطقهی خاص سبب تقسیم کار فوری میشود که به نوعی، خود موجب ایجاد راهکارهایی جدید میشود که در ادامه منجر به بهبود روشهای مختلف صنعتی و پیشرفت سریع در شاخههای مختلف علم و هنر میشود، این اثر در واقع حاصل از بهبود بهرهوری ناشی از تقسیم کار است (اورت،۱۹۷۰).
نظراتی بدین مفهوم تا آنجا پیش رفت که در دیدگاه گروه دیگری از اقتصاددانان همچون لوکاس، کرامر، مکنیکول و غیره هیچ نقش اقتصادی منفیای برای جمعیت قابل تصور نیستند. در نظریههای مختلف مرتبط با نیروی کار، بازار کار و اشتغال، نظریهای که افزایش بیکاری را منبعث از افزایش جمعیت بداند وجود ندارد. از سوی دیگر با افزایش باروری و زاد و ولد، افزایش تقاضایی اتفاق میافتد که موجب تحریک طرف عرضه، افزایش تولید و در نتیجه کاهش بیکاری می شود(دلالی اصفهانی، ۱۳۸۵).
علاوه بر مسائل و نظرات ذکر شده، در تحلیلهای اقتصادی مربوط به جمعیت، در کنار اهمیت پرداختن به موضوع جمعیت از دیدگاه تاثیر مثبت یا منفی بزرگ شدن حجم جمعیت بر رشد و توسعهی اقتصادی، موضوعات دیگری نیز وجود دارد که از اهمیت برخوردارند و لازم است که مورد توجه قرار گیرند.
یکی از این موضوعات مهم، تحلیل اثرات ساختار سنی[۱۱] و تحولات آن بر متغییرهای اقتصادی است. به عبارتی به نظر میرسد رشد جمعیت به تنهایی بازگوکنندهی بسیاری از حقایق موجود در زمینهی جمعیت شناختی نباشد. از این رو برای دستیابی به حقایق بیشتر و نتایج مفیدتر در زمینهی رشد اقتصادی، توجه به ساختار سنی جمعیت نیز از جایگاه ویژهای برخوردار است، به طوری که بیتوجهی به آن میتواند باعث بروز ناهماهنگیها و ایجاد مشکل در برنامهریزیها شده و در نهایت به عدم تعادل در بخشهای مختلف اقتصادی منجر شود (مهرگان، ۱۳۸۸).
از موضوعات بسیار مهم دیگر، آهنگ تغییر جمعیت و دستیابی به نرخ بهینه رشد جمعیت[۱۲] است. در واقع تحلیلها و نظریات مربوط به نرخ بهینه رشد جمعیت، به دنبال یافتن نرخ رشدی از جمعیت هستند که با توجه به ساختارهای موجود در هر اقتصاد، متغیرهای حائز اهمیت از جمله رشد اقتصادی، پس انداز، سرمایه گذاری و غیره را به سمت وضعیت بهینه این متغیرها هدایت میکند. همچنین در این مطالعات، شرایطی که امکان تحقق این نرخ رشد را فراهم میکند، تحلیل و بررسی می گردد.
[۱] .Population
[۲]. Economic Growth
[۳]. Avery
[۴]. Saint Auqustin
[۵]. Lucretius
[۶] .Schumpeter
[۷]. William Petty
[۸]. Adam Smit Theory
[۹] .Godwin
[۱۰]. Everret
[۱۱]. Age Structure
[۱۲]. The Optimum Growth Rate for Population
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده