دانلود پروپوزال آماده: تحلیل اوزان عروضی مکتب وقوع (فغانی شیرازی، هلالی جغتائی، محتشم کاشانی، وحشی بافقی)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: تحلیل اوزان عروضی مکتب وقوع (فغانی شیرازی، هلالی جغتائی، محتشم کاشانی، وحشی بافقی)
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
وزن يکي از عناصر اصلي شعر و از مهمترين عوامل تأثيرگذاري آن است و به منزلهي قالبي است که شاعر خلاق بر آن روح ميدمد و با سليقهي خود بر اندامش جامه لفظ ميپوشاند؛ درواقع حقيقت وزن، همان چيزي است که ما از حضور آهنگين واژگان در تناسب با معناي آنها در بافت شعر دريافت ميکنيم.
هر شاعري براي سرودن شعر خود بيشتر از وزنهايي استفاده ميکند که نزديکتر به روحيات و انديشههاي او باشد. از اين رو نخست به سراغ اوزاني ميرود که بهتر بتواند آمال و خواستهها و تفکرات خود را در قالب آنها بيان کند. اين قالب به گونهاي است که حتي ميتوان گفت اوزاني که هر شاعر براي سرودن انتخاب ميکند تا حد زيادي نشانگر خلق و منش و شخصيت و ايدههاي او ميباشد؛ به نوعي که اگر شاعري طبعي تند و سرکش داشته باشد، اشعارش کوتاه و منقطع است و مقصود را در کوتاهترين جملات نقل ميکند؛ اما اگر داراي طبعي خيالپردازانه باشد، اشعارش بلند و آهنگين و آکنده از استعارات و تشبيهات و مجازات ميشود. شاعري که سرحال است به اوزاني علاقهمند است که بتواند اين روحيهي او را بازگو کند و برعکس اگر شاعر غمگين و افسرده باشد، از اوزاني استفاده ميکند که سنگين باشد و بار غم او را به دوش بکشد.
شاعر با رعايت تناسبي که ميان موسيقي شعر با معنا و عاطفه و تخيل وجود دارد، تلاش ميکند به هدف اصلي شعر که همان محتواي دروني شعر است، نزديک گردد؛ از اين رو پژوهشگران معتقدند وقتي شعر از دل برآمده و با صميميتي همراه است اوزان متناسب خود را يافته است و در مواردي که اين تناسب رعايت نشده است شاعر چيره دست با استفاده از اختيارات شاعري و نغمهي حروف تا حدي ميتواندجبران اين نقص را بکند.
هريک از اوزان شعر داراي موسيقي و حالت خاصي است و همين حالتها موجب ميشوند وزني تند يا سنگين و شاديآور يا غمانگيز، حماسي، برهاني، گزارشي و … شود. بنابراين در مسير ارزيابي و نقد شعر، يکي از گامهاي اصلي، بررسي کيفيت وزن آن است؛ علم وزن شعر، تنها به شناخت اوزان منحصر نميشود و رويکردهاي مختلفي چون سبکشناسي، انواع ادبي، روانشناسي و … را در بر ميگيرد و هريک بعد از استخراج اوزان ديوان يک شاعر، ميتوانند در تحليل موسيقيايي مفيد واقع شوند.
ويژگيهاي روحي و اخلاقي شاعران و محيط مادي، معنوي و فرهنگ و سبک يک دوره ميتواند در بسامد اوزان عروضي آن دوره تأثير بسزائي داشته باشد؛ همانگونه که دورهي بازگشت ادبي را دورهي وزنهاي روان و آرام ميدانند.
در ميان دورههاي مختلف، مکتب وقوع سبک شعري است که در سدهي دهم هجري به وسيلهي بابافغاني شيرازي در ادبيات فارسي آغاز شد و حدفاصل سبک عراقي و سبک هندي بود. مکتب وقوع يا واقعهگويي، نوعي گرايش به رئاليسم و بيان حالات عشق و عاشقي از روي واقع است. به عبارت ديگر، شعر اين دوره بيان احساس و تجربهي عاطفي خود شاعر است! در مکتب وقوع، شاعر پس از اينکه از سوز و گدازهاي عاشقانهي خود نتيجهاي نميگيرد، دچار حالت سرخوردگي ميشود، و انزجار و نفرت خود را از معشوق بيان ميکند و اشعاري ميسرايد که به واسوخت معروف است.
در اين رساله نگارنده برآن است با تحليل اوزان عروضي اشعار چهار تن از بزرگان مکتب وقوع (فغاني شيرازي، محتشم کاشاني، هلالي جغتايي و وحشي بافقي)، به بررسي بسامد اوزان و ويژگيهاي عروضي اين مقطع از ادبيات فارسي که تا کنون به آن پرداخته نشده است بپردازد.
اصليترين سؤالي که در اين تحقيق مطرح ميشود اين است که اوزان عروضي رايج در مکتب وقوع چقدر با روحيات و افکار شاعران اين دوره تناسب دارند؟
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده