رابطه مهارتهای هیجانی و امنیت عاطفی با کیفیت زندگی زناشویی زوجین شهر رودان
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه مهارتهای هیجانی و امنیت عاطفی با کیفیت زندگی زناشویی زوجین شهر رودان
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
“بهداشت رواني” نسلهاي جامعه درگرو تامين بهداشت رواني خانواده به عنوان يك كانون مملو از محبت و آرامش براي تحول در رشد استعدادهاست كه هرگونه آسيبي به آن، نسل آينده را از آثار سوء خود مصون نخواهد گذاشت وسازمانهاي اجتماعي زيادي را درگير خود خواهد ساخت. خانواده يك نظام اجتماعي زیربنایی است كه نابساماني سازمان يا گسيختگي آن را ميتوان بهعنوان شكست واحد خانوادگي يا گسيختگي خانواده و متعاقبا تزلزل درپایههای زندگی اجتماعی ارزیابی و مطرح نمود و بنابراین بررسی عوامل تاثیرگذار برآن از اهمیت بسزایی برخوردار است (آخرتي،۱۳۸۶). هر زن ومردي درطول زندگي مشترك خود درجاتي ازمشکلات و ناسازگاریهایی را در زندگی زناشويي، تجربه ميكندکه اين اختلافها گاه حل میشوند و گاه نيز شدت اختلافات وعدم آگاهي زن ومرد از راههاي مقابله بامشكلات، چنان به نارضايتي زناشويي دامن ميزند كه زوجها راهي جز طلاق، فرا روي خود نميبينند. بنابراین مهم است که پژوهشگران حوزه خانواده به بررسی عواملی بپردازند که روابط بین همسران را تحت تاثیر قرار میدهد.
عمده آزمایههاي سنجش رضايت پس از ازدواج در سراسر دنيا نشان ميدهند پس از عبور زندگي مشترك از مرز هيجانات اوليه و ورود به عرصه تلاطم زندگي روزمره نوعي افت رضايتمندي از كيفيت عاطفي، اجتماعي ياجسماني زناشويي مشاهده ميشود (بولينگ وهيل[۱]،۲۰۰۵). چنين افتي بخصوص باحضور فرزندان ومشكلاتشان از یک سو و از طرف دیگر افزايش تعهدات وچالشهاي زندگي جديتر نيز ميگردد (استتس[۲]،۲۰۰۴؛ به نقل از غلامعليان واحمدي،۱۳۸۷).
با این اوصاف، کیفیت زندگی زناشوئي يکي ازعوامل موثر در ثبات و پايائي خانوادهها و در عين حال بهداشت رواني همسران وفرزندان است (ساماني،۱۳۸۶). ازسوی دیگر يکي از مولفه های کيفيت زندگي، کيفيت زندگي زناشويي میباشد. از مفاهيم بسياري از قبيل سازگاري، رضايت، شادماني، يکپارچگي وتعهد براي کيفيت زندگي زناشويي استفاده شده است (اليس[۳]، ۲۰۰۴). در مورد معناي هر يک از اين مفاهيم توافق وجود ندارد. علت آن به نبود يک نظريه واحد درمورد چيستي کيفيت زناشويي باز ميگردد (گلن[۴]،۲۰۰۱، به نقل ازاليس، ۲۰۰۴).
کُل واسپانير[۵] (۱۹۹۸) کيفيت زندگی زناشويي را به عنوان موفقيت و عملکرد يک ازدواج توصيف کردهاند. لارسون و هولمان[۶] (۲۰۰۱) بيان کردند کيفيت زندگی زناشويي يک مفهوم پويا است زيرا ماهيت وکيفيت روابط ميان افراد درخلال زمان تغيير مييابدکه اين مطلب امکان شناسايي عوامل تأثير گذار بر کيفيت يک رابطه را فراهم مينمايد.هرچندممکن است که اين قبيل روابط پيچيده بوده وحاوي تعاملات ميان متغيرهاي بسيارباشند (نقل از غلامعليان واحمدی، ۱۳۸۷).
“کيفيت زندگی زناشویی” به عنوان یکی از مهمترین و مؤثرترین عوامل در تداوم یک زندگی موفق، سالم و شاد محسوب می شود. ناامیدی از بهبود روابط زوجین، بینش های سوگیرانه و نادرست، روابط غلط، علاوه براثرات سویی که برارتباطات بین همسران می گذارد،بی تردید ساختار خانواده را نیزمتزلزل مینماید. تزلزل خانواده نیز برسلامت و روان کودکان و رشد طبیعی وسالم آنها اثرات مخربی برجای میگذارد (الیس،۲۰۰۴). براین اساس توجه به خانواده و بهبود روابط زوجین که الگوی اصلی واولیه زوجین هستند، ضروری به نظر میرسد. کیفیت زندگي زناشوئي سهم بسزایی در کیفیت زندگي داشته و در نتيجه زمینه ساز تسهيل در امر رشد و تعالي و پيشرفت مادي و معنوي جامعه خواهد شد.
بنابراين با توجه به اهميتي که روانشناسان، جامعه شناسان و حتي مذاهب به خانواده و ارتباط زناشويي موثر ميدهند اين سوال به ذهن ميرسد که چرا زوجين دچار افت کیفیت زندگی زناشویی ميشوند و چه علل و عواملي ميتواند بر کیفیت زندگی زناشویی آنان تاثير گذارد (غلامعليان و احمدي،۱۳۸۷). لذا درتحقیق حاضر قصد بر این بوده است تا به بررسی رابطه دوعامل “مهارتهای هیجانی” و” امنیت عاطفی” با کیفیت زندگی زناشویی پرداخته شود.
اولین متغیرپیشبینی کننده درتحقیق حاضر”مهارتهای هیجانی” میباشد.مهارتهای هیجانی شامل طبقه وسیعی از مهارتها میباشند شامل روشهای اکتسابی هر فرد برای شناسایی کردن، سازماندهی کردن وابراز هیجاناتش وهمچنین نحوه پاسخگویی اوبه هیجانات دیگران میباشد (کردوا، جی و وارن[۷]،۲۰۰۵).
“مهارتهای هیجانی” صرفا تجربه احساسات نیستند، بلکه مشخص کننده مهارت فرد درکاربرد هیجانات برای تنظیم رفتارها و روابطش میباشند. میرگین[۸] (۲۰۰۳) مهارتهای هیجانی را به عنوان سازه منفردی که از حداقل چهار توانایی تشکیل میگردد در نظر میگیرد. این چهار توانایی مشتملاند بر: “کنترل بر هیجانات”، “آسودگی در ابراز هیجانی”، “بازشناسی و ارتباط با هیجانات” و”همدلی کردن”.
مهارتهای هيجاني پيشبينيكننده موفقيت افراد در زندگي و نحوه برقراري ارتباط مناسب با ديگران است (گاتمن[۹]، ۱۹۹۷). افراد با مهارتهای هيجاني ضعیف و در نگاهی وسیعتر هوش هيجاني پايين، واكنشهاي شديدي نسبت به نظرديگران درمورد خودشان بروز ميدهند.اينگونه افراد پيوسته براي كسب تاييد اطرافيان درتكاپو هستند وبه انجام اعمالي مبادرت ميورزند كه كنشوري آنها را در زندگي روزمره محدود ميكند و مشکلاتی را در روابط بینفردی آنها علیالخصوص روابط زناشویی به وجود میآورد و باعث افت کیفیت زندگی زناشویی آن ها می گردد.
“امنیت عاطفی” متغیر تاثیرگذار دیگری است که به شیوههای مختلف برکیفیت زندگی زناشویی اثر میگذارد. طبق تعریف “کردوا و اسکات[۱۰]” (۲۰۰۱) امنیت عاطفی،احساس امنیت وآسودگی نسبت به آسیب پذیر بودن در بافت یک رابطه معین میباشد. امنیت عاطفی عامل میانجی بین مهارتهای هیجانی و رضایت زناشویی می باشد (کوردوا، جی و وارن،۲۰۰۵).
طبق نظریه کوردوا (۲۰۰۷) در رابطه با امنیت عاطفی،پنج عامل مرتبط تشکیل دهنده امنیت عاطفی میباشند: (۱) آسودگی دررابطه باآسیبپذیر بودن عاطفی از سوی شریک، (۲) آسودگی در رابطه با آسیبپذیری جسمی وجنسی، (۳) آسودگی از آسیبپذیر بودن درصورت بروز خود،(۴) آسودگی ازآسیبپذیربودن درصورت برقراری روابط اجتماعی بیرون از رابطه زوجین و(۵) آسودگی از آسیبپذیربودن درصورت ابراز مخالفت. افرادی که سطوح بالاتری از امنیت عاطفی را گزارش میکنند، در روابطشان از تعهد، اعتماد و رضایتمندی بالاتری برخوردارند.
عاملی که ارتباط تنگاتنگی با امنیت عاطفی دارد صمیمیت میباشد. صمیمیت به عنوان توانایی ارتباط با دیگران با حفظ فردیت تعریف میشود. شاخص سازی رایج ازصمیمیت در روابط زناشویی، سطح نزدیکی به همسر،به اشتراکگذاری ارزشها وایدهها، فعالیتهای مشترک،روابط جنسی، شناخت ازیکدیگر و رفتارهای عاطفی نظیر نوازش کردن است.فردی که میزان صمیمیت بالاتری را تجربه میکند قادر است خود را به شیوه مطلوبتری در روابط عرضه کند و نیازهای خود را به شکل موثرتری به شریک وهمسرخود ابراز کند.رضایت زناشویی میتواند در زوجهایی که میزان صمیمیت بالاتری دارند، بیشتر باشد؛ به عبارت دیگر زوجهایی که صمیمیت بالاتری دارند ممکن است قابلیت بیشتری درمواجهه بامشکلات وتغییرات مربوط به رابطه خود داشته باشند و درنتیجه رضایت زناشویی بالاتری را تجربه کنند (پاتریک، سلز، گیوردانو و فولراد،۲۰۰۷).
لذا هدف از پژوهش حاضر بررسي رابطه بين مهارتهای هیجانی وامنیت عاطفی با کیفیت زندگی زناشویی زوجین درشهر رودان ميباشد.
[۱] Bowling & Hill
[۲] Estence
[۳] Ellis
[۴] Glen
[۵] Kole & Spanieer
[۶] Larson & Hullmon
[۷] Cordova, Gee, & Warren
[۸] Mirgain
[۹] Gotman
[۱۰] Scott
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده