سینمای انتقادی دهه ۱۳۵۰ و عوامل تاریخی اجتماعی موثر بر شکل گیری آن
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: سینمای انتقادی دهه ۱۳۵۰ و عوامل تاریخی اجتماعی موثر بر شکل گیری آن
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
سينماي ايران در طول دهههاي گذشته فراز و نشيبهاي بسياري را از سرگذرانيده و تاريخي آميخته با اوضاع و احوال فرهنگي ، سياسي و اجتماعي ايران داشته و دارد. سينماتوگراف (دستگاه نمايش فيلم ) به سال ۱۲۷۹ هجري شمسي و به دستور مظفرالدين شاه قاجار خريداري و به ايران آورده شد و چند سال بعد نيز بهره گيري از آن براي نمايش عمومي رواج يافت. “سينما در ابتداي ورودش به ايران به خدمت طبقه حاکم در مي آيد. يعني برخلاف بيشتر دنيا که سينما از همان آغاز يک وسيله تفريحي عامه پسند به شمار ميرود و در زير چادرها و در بازارهاي مکاره و تالارهاي مختلف مردم کوچه و بازار را سرگرم ميکند ، در ايران به صورت يک سرگرمي محدود اشرافي در مي آيد .” (مهرابي ، ۱۳۷۴ : ۱۵(
انگيزش واقعي توسعه آغازين سينما را چند تجارت پيشه به وجود آوردند که حرفه شان را در کشورهاي غربي ، عمدتا روسيه و فرانسه ، ياد گرفته بودند . اين افراد عبارت بودند از ميرزا ابراهيم خان عکاس باشي و مهدي خان روسي (که از مراسم سلطنتي فيلمبرداري کرد) ، ابراهيم خان صحاف باشي (که نخستين سينما را در ۱۲۸۴/۱۹۰۵ در ايران گشود) و خان بابا معتضدي (که چند فيلم سرگرمي و چند فيلم خبري توليد کرد) . (نفيسي ، ۱۳۷۸ : ۳۱)
اولين فيلمهاي بلند داستاني در ايران در دهه اول ۱۳۰۰ و مقارن با شروع مدرنيزاسيون آمرانه رضا شاه توليد شدند. اهميت اين دستگاه رسانه اي از همان ابتدا توسط دولتمردان ايران دريافته شد و بنابراين با اعمال قوانين سانسور دولتي تحت نظارت دولت درآمد. سانسور دولتي از يک طرف و واردات انواع و اقسام فيلمهاي خارجي عامه پسند از طرف ديگر جريان سينماي ايران را تا چند دهه به سمتي سوق داد که اين دستگاه رسانه اي خواسته يا ناخواسته در طول چند دهه به يکي از مهمترين ابزارهاي ايدئولوژيک حاکميت و صنعت فرهنگ سازي بدل شد . محصول اين دستگاه رسانه اي چيزي نبود جز فرهنگ توده اي و “بر اساس منطق توليد اثر فرهنگي چون کالا سرانجام به شکل گيري فرهنگي پست و نازل منجر ميشود که کارکردي ايدئولوژيک دارد ، تصوري ناراست از مناسبات اجتماعي و شکل سلطه در سر توده هاي مردم مي آفريند : توجيه مناسبات دروغين.” (احمدي ، ۱۳۷۳ : ۱۴۰) بر همين مبنا سينماي عامه پسند ايران تا اواخر دهه ۱۳۴۰ غالبا داراي نگرشي محافظه کار بود که از نظام طبقاتي ، سياسي و فرهنگي موجود آگاه و ناآگاه دفاع ميکرد و تلويحا در خدمت حفظ و استمرار آن بود. (اجلالي ، ۱۳۸۳ : ۴۱۱)
با وجود استمرار و پايداري در مضامين سينماي عامه پسند(توده گرا) تنها در اواخر دهه ۴۰ و خصوصا اوايل دهه ۵۰ است که ما شاهد شکل گيري يک جريان سينمايي جدي و متعهد با مضامين اجتماعي و سياسي هستيم. ما اين سينما را تحت عنوان «سينماي انتقادي» نام ميبريم. سينماي انتقادي که در تقابل با سينماي تجاري و عامه پسند و سياست هاي رژيم شکل گرفت ، آن دسته از فيلمهايي را شامل ميشود که بي توجه به مسائل سياسي و اجتماعي نبوده و به طور صريح يا ضمني به نقد اجتماعي و سياسي وضعيت موجود ميپردازند ؛ و براي اين منظور از مضامين هنري ، فلسفي ، اجتماعي و … بهره ميگيرند.
سینمای انتقادی در برههای حساس از تاریخ معاصر ایران شکل گرفت. تاثیرپذیری این جریان سینمایی از عوامل اجتماعی و تاثیرات اجتماعی بالقوهای که بر تودهها داشته و کارکرد سیاسیاش ، همگی نیازمند پژوهش جامعهشناختی است. بنابراین این تحقیق میبایست یک تحلیل کلان تاریخی را در برگیرد تا در پرتو آن بتوان با توجه به افقهای تاریخی فرهنگی به تحلیل عمیق متنی نیز پرداخت . چنین رویکردی به ما یاری میرساند تا دید به مراتب جامعتری دربارهی شکلگیری سینمای انتقادی و ویژگیهای مضمونی و محتوایی آن پیدا کنیم. از همین رو در این تحقیق در پی پاسخ به این سوالات هستیم که : عوامل تاريخي اجتماعي موثر بر شکل گيري اين جريان سينمايي کدام اند؟ ويژگيهاي مضموني فيلمهاي سينماي انتقادي کدامها هستند ؟
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده