مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی سمیت تنفسی اسانس برگ درخت نارنج و برگ درخت اکالیپتوس روی سوسک کشیش، شپشهی آرد و شپشهی دندانهدار
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :130,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
مبانی نظری و پیشینه تحقیق برای فصل دوم پایان نامه بررسی سمیت تنفسی اسانس برگ درخت نارنج و برگ درخت اکالیپتوس روی سوسک کشیش، شپشهی آرد و شپشهی دندانهدار
فصل دوم
مروری بر پژوهشهای انجام شده
انبار کردن محصولات کشاورزی به منظور استفاده در سایر فصلهای سال و یا جهت انتقال به سایر مناطق امری ضروری است. آمار و ارقام سازمانهای رسمی بینالمللی و محلی نشان میدهد که هر سال مقدار قابل توجهی از تولیدات کشاورزی جهان سوم به وسیلهی آفات در انبارها از بین میرود و میلیاردها تومان زیان وارد میشود. حملهی آفات انباری و کمتوجهی به اصول نگهداری فرآوردههای کشاورزی گاهی زیانهای کیفی بسیار مهمی را به دنبال میآورد که سبب تغییر ترکیب شیمیایی، رنگ و مزهی محصول شده و در نتیجه نه تنها ارزش تجاری و مرغوبیت آن به شدت کاهش یافته بلکه گاهی مشکلات بهداشتی و اختلالات گوارشی شدیدی در مصرفکنندگان، اعم از انسان، دامها و طیور ایجاد کرده است (متیوس[۱]، ۱۹۹۳).
خسارت آفات انباری در مناطق مختلف متفاوت است، در مناطق گرمسیری به دلیل مستعد بودن شرایط برای فعالیت آفات انباری و همچنین در کشورهای جهان سوم و در حال پیشرفت به دلیل عدم امکانات و شرایط بد نگهداری محصولات خسارت بیشتر است. خسارت بعد از برداشت که هر ساله در اثر فعالیت حشرات و فعالیت میکروارگانیسمها و دیگر عوامل به محصولات انباری وارد میشود حدود ۱۰-۲۵% از کل محصول تخمین زده شده است (متیوس، ۱۹۹۳).
۲-۲-۱ سوسک کشیش (Rhyzopertha dominica F.)
این آفت با نام علمی Rhyzopertha dominica F. یکی از اعضای خانوادهی Bostrychidae از راستهی Coleoptera میباشد. این خانواده در حدود ۳۰۰ گونه را در بر میگیرد که در نقاط مختلف جهان به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری پراکندهاند. تقریبا این حشرات از چوبهای خشک و مصنوعات آنها تغذیه میکنند، بنابراین از نظر رژیم غذایی در درجه اول چوبخوارند، با وجود این بعضی از گونهها مانند R. dominica فقط به دانههای غلات در انبارها حمله کرده و خسارت سنگینی به بار میآورد. این حشره در مناطق گرمسیری یکی از مهمترین دشمنان غلات به ویژه ذرت به شمار میآید (باقریزنوز، ۱۳۸۹).
۲-۲-۱-۱ مشخصات آفت
حشرهی کامل، سوسک کوچکی است به رنگ قهوهای یا حنایی، که طول بدن آن ۳/۲ تا ۸/۲ میلیمتر است. پیشقفسهسینه بزرگ و روی سر را به طور کامل میپوشاند، به گونهای که وقتی حشره را از پشت نگاه میکنیم، سر دیده نمیشود. سر این حشره کوچک و به تقریب کروی است. شاخکها ۱۰ بندی بوده که بند اول و دوم آنها بزرگتر از دیگر بندها است و همچنین سه بند آخر نیز به طور کامل پهن و مثلثی است، به طوری که با یک نگاه، به آسانی از دیگر بندها متمایز میشوند (باقریزنوز، ۱۳۸۹).
پیشگرده برآمده و درازای آن اندکی بیشتر از پهنایش است. لبهی جلوی آن گرد و دارای دندانههای همشکلی است، که به صورت نیمدایره و به تعداد ۱۲ تا ۱۴ عدد در کنار هم قرار گرفتهاند و به این ترتیب نیمه جلوی سطح آن کنگرهدار، ولی نیمهی عقبی آن از برجستگیهای ریزی پوشیده شده است (باقریزنوز، ۱۳۸۹).
سطح بالپوشها دارای فرورفتگیهای خطی[۲] بهطور کامل مشخص و منظمی است. پنجهها ۵ بندی است ولی چون بند اول بسیار کوچک است، چهاربندی[۳] به نظر میآید. بند آخر پنجهها از دیگر بندها بزرگتر بوده و به یک جفت ناخن ختم شدهاند (باقریزنوز، ۱۳۸۹).
لاروهای جوان سفیدرنگاند و به وسیلهی سه جفت پای سینهای به نسبت قوی، میتوانند تند و تیز حرکت کنند. بدن آنها کشیده و مستقیم است، اما در ناحیه قفسسینه درشتتر شده است. در طرفین سر، قفسسینه و حلقههای شکم، موهای به نسبت بلندی وجود دارد و همچنین روی چهارمین حلقهی شکمی، پیوست شاخمانند زردرنگی دیده میشود، ولی پس از رشد و تغییر پوست، دگرگونیهایی در شکل ظاهری این لاروها پدید میآید، که آنها را دوباره به تیپ اصلی لاروهای خانواده Bostrychidae برمیگرداند. در این حالت بدن لارو خمیده و قفسسینه فقط اندکی پهن و ضخیم به نظر میآید. رنگ عمومی بدن سفید، سر و آروارههای بالا به رنگ قهوهای میباشند. طول لارو، پس از رشد کامل به ۸/۲ میلیمتر میرسد، تمام سطح بدن در این مرحله از کرکهای نرم کمرنگ پوشیده شده است، که تراکم آنها در پشت حلقههای آخر بیشتر است (باقریزنوز، ۱۳۸۹).
…..
…..