پرسش نامهی نگرش های فرزند پروری بزرگسال – نوجوان (AAPI-2) باولک و کین (۱۹۹۹)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :190,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
پرسش نامهی نگرش های فرزند پروری بزرگسال – نوجوان[۱](AAPI-2) باولک و کین (۱۹۹۹)
روایی و پایایی دارد
نحوه نمره دهی وکلید سوالات دارد.
پرسش نامهی فرزند پروری بزرگسال – نوجوان (AAPI-2)
این پرسش نامه یک ابزار خود گزارشی است که توسط باولک و کین (۱۹۹۹) تهیه شده است.AAPI-2 شکل تجدید نظر شده و هنجاریابی دوباره AAPI اصلی است که مادههایی به آن اضافه شده است و همچنین یک زیر مقیاس جدید (احجاف در توان و استقلال کودک) به آن اضافه شده است. مانندAAPI اصلی این پرسش نامه (AAPI-2) برای ارزیابی نگرشها و عقیدههای افراد در مورد شیوههای فرزند پروری و والدینی افراد بزرگسال و نوجوان طراحی شده است این پرسش نامه برای بزرگسالان و نوجوانان والد و غیر والد قابل کاربرد است. گویهها بر اساس عقاید نامناسب و مسامحه کار والدینی و فرزندپروری تهیه شده است که پاسخ به گویه های پرسش نامه، میزان احتمال بکار گرفتن رفتارهای نامناسب و مسامحه کار توسط افراد فراهم میکند (کانزر، وایتساید- مانسل، دبیر، لدت، ادواردز[۱]،۲۰۰۶).
این پرسش نامه شامل ۴۰ گویه است که پاسخها در یک مقیاس پنج درجهای (از کاملا موافقم تا کاملا مخالفم) قرار میگیرندAAPI-2 دارای دو شکل (فرم A و فرم B ) است فرم A و فرم B شبیه به هم هستند و برای پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار میگیرند با وجود این هر کدام از این دو فرم به شکل مستقل و ابعاد گسترده مورد استفاده قرار گرفتهاند.
نمرهگذاری مطابق پاسخها در پنج درجه انجام میشود به این شکل که به کاملاً موافقم نمره (۵) و موافقم (۴)، مطمئن نیستم (۳)، مخالفم (۲) و کاملاً مخالفم نمرهی (۱) تعلق میگیرد که نمرهی بالا در این آزمون به معنی نگرشهای نامناسب و ناکارآمد در فرزندپروری و نمرهی پایین به معنی عدم وجود نگرشهای ناکارآمد فرزند پروری میباشد.
سازندگان پرسش نامه چندین کاربرد برای AAPI-2 ذکر کردهاند:
۱- ارزیابی نگرشهای ناکارآمد والدینی و فرزندپروری در جمعیت والد و غیر والد.
۲- ارزیابی سودمندی درمان از طریق فراهم کردن پیش آزمون و پس آزمون.
۳- ارزیابی تغییر در نگرش های والدینی بعد از شرکت در برنامهی آموزش فرزندپروری
۴- برای طراحی مداخله و درمان خاص در برنامه آموزشی فرزندپروری
علاوه بر یک نمرهی کلی AAPI-2 شامل ۵ زیر مقیاس است؛ ۱- مقیاس انتظارات نامناسب از کودکان که شامل ۷ گویه است (مثل: کودکان باید آن کاری را انجام دهند که به آنها گفته میشود)، ۲- فقدان همدلی که شامل ۱۰ گویه است (مثل: هیچ چیز بدتر از یک کودک ۲ ساله زیاده خواه نیست)، ۳- عقیده قوی در استفاده از تنبیه بدنی به عنوان یک وسیله برای تربیت که شامل ۱۱ گویه است (مثل: کتک زدن مناسب هیچگاه به کسی صدمه نمیزند)، ۴- معکوس شدن مسئولیتهای نقش والد- فرزند که شامل ۷ گویه است (مثل: کودکان در قبال خوشبختی والدین مسئولیت دارند) و ۵- اجحاف در توان و استقلال کودک که شامل ۵ گویه است (مثل: کودکان نیاز به آزادی دارند که تا جهان خود را با امنیت کاوش (کشف) کنند (باولک و کین،۱۹۹۹).
تهیهپرسش نامهی نگرشهای فرزندپروری (AAPI-2)
جهت استفاده از این پرسش نامهها نسخت نسخهی اصلی پرسش نامهها که به زبان انگلیسی بود توسط محقق و با کمک استاد راهنما به فارسی ترجمه شد و سپس متن ترجمه شده توسط دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته ادبیات و زبان انگلیسی از نظر ساختاری و دستوری بازبینی شد و اشکالات دستوری در ترجمه اصلاح شد و سپس متن ترجمه شده توسط یک دانشجوی ارشد دیگر به انگلیسی برگردانده شد و با نسخهی اصلی پرسشنامهها مقایسه شد و در نهایت با کمک استاد راهنما ترجمهی پرسشنامهها مطابق با شکل نسخهی اصلی آنها تنظیم گردید. قابل ذکر است که در ترجمه و تنظیم مادههای پرسشنامهها ۲ نکته مورد ملاحظه بود. نخست اینکه ترجمه گویةها و اصطلاحات به شکلی باشد که علاوه بر اینکه متناسب با موضوع مقیاس باشد و آن را مورد ارزیابی قرار دهد، اصطلاحات با توجه به فرهنگ جامعه ترجمه شود و دوم اینکه گویهها به شکلی ترجمه شوند که توسط مادران با حداقل سواد نیز قابل درک باشند. در نهایت ترجمهی فارسی پرسش نامهها همراه با دستورالعمل برای پاسخ گویی مطابق نسخه اصلی تهیه شد و روایی و پایایی آنها نیز محاسبه گردید که در فصل یافته ها آمده است.
…