دانلود پروپوزال آماده: تعریف چارچوب نهادی برای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) مطالعه موردی شهر بابلسر
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: تعریف چارچوب نهادی برای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(ICZM) مطالعه موردی شهر بابلسر
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
مروری بر تجارب جهانی در زمینه مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی، تغییرات کاربری زمین و گسترش شهرها
در خصوص مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی تحقیقات گستردهای به انجام رسیده است که هریک با توجه به اقلیم، رویکرد و نگاه متفاوت،مباحث مختلفی را بیان کردهاند. به همین منظور، به طور مختصر به نتایج و دستاورد هریک از آنها که رابطهای نزدیک با عنوان تحقیق داشته، اشاره شده است.
Jane Taussik(2007) در تحقیق خود با عنوان فرصت های برنامهریزی فضایی برای مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی و در مطالعه موردی شهر Solent به بررسی ماهیت برنامهریزی فضایی و تلفیق آن با قانون اصلاح شده برنامهریزی شهری و روستایی انگلستان و اینکه چگونه قانون برنامهریزی جدید فرصتهایی برای جنبههای اجرایی سیاستهای فراهم میکند پرداخته است. Ramachandram & Gangai (2010) طی پژوهشی با عنوان برنامهریزی فضایی در مدیریت سواحل و با مطالعه موردی سواحل Tuticorin در هند به بررسی نقش برنامهریزی فضایی در مدیریت سواحل پرداخته است. شناسایی تغییرات کاربری زمین نمونه موردی طی یک دوره ۲۲ ساله با تصاویر ماهوارهای و تحلیل سیاستهای دولت هند در سواحل بوده است. نتایج حاکی از اختلاف شیوههای رایج در حفاظت از سواحل و قوانین مصوب را نشان میدهد.
دپارتمان منابع طبیعی و محیط زیست فیلیپین نیز(۲۰۰۱) طی یک بررسی آثار و پیامدهای ناشی از توسعه بیرویه مناطق ساحلی، با توجه به نهادهای مختلف در امر مدیریت سواحل همچون: وزارت منابع طبیعی، وزارت کشاورزی، اداره محلی(شهرداری) و سایر…، به تبیین نقش هریک در مدیریت توسعه پرداخته است. هاروی و کاتن (۲۰۱۰) در کتابی با عنوان مدیریت سواحل در استرالیا، راهکارهای مختلفی را برای کنترل توسعه و حل مسائل سواحل، همچون برنامه ریزی یکپارچه برای سواحل و سیستم مدیریت زیستی ذکرنموده است.
Lavieren.Van, Hanneket و همکاران (۲۰۱۱) در تحقیقی با عنوان مدیریت پیامدهای فزاینده توسعه در اکوسیستمهای دریایی و سواحل، درسهایی از خلیج فارس، با حجم عظیمی از داده و تحلیل، کشورهای حوزه خلیج فارس را با توجه به اثرات شهرهای ساحلی بر دریا و پیامدهای توسعه آن ها برسواحل مورد ارزیابی قرار داده و درجهبندی کردهاند. نتایج تحقیق از بحران آلودگی در خلیج فارس به عنوان یک اکوسیستم طبیعی حکایت داشته که در این راستا، تحقیق به بررسی زمینه ی شکلگیری یک نظام یکپارچه مدیریتی در خلیج میپردازد. در تحقیقی که مکگوان (۲۰۱۱) برای ارزیابی ذینفعان منطقه ساحلی برای مدیریت یکپارچه منطقه ساحلی انجام داده است، لیستی از سازمانها و ارگانها و نهادهایی که در حوزه رودخانه، ساحل و دریایی انگلستان دخیل هستند تهیه گردید. و از بین آنها ۲۲ حوزه برای مطالعه انتخاب شده و طی دستهبندی ارگانها به دو گروه تقسیم شد: گروههای داوطلبانه موثر در برنامهریزی فضایی و گروههای با مسئولیت قانونی تا در یک سنجش بتواند ارزیابی گروهها در خصوص تمایل برای مشارکت در ICZM انجام دهد. (McGowan,2011: 141-142)
انتشار نتایج حاصل از ۳۵۰ گزارش درخصوص تجارب ICZM در اروپا توسط نهاد OURCOAST در کمیسیون محیطزیست اروپا نشان داده است که رویکرد یکپارچه به مدیریت مسائل ساحلی مفید و دست یافتنی بوده و نتایج آن ارزش افزودهای بیش از یک رویکرد صرفا بخشی دارد. تحلیل دستاوردها همچنین حاکی از آن است که از آنجا که ICZM یک مسئله مشترک بوده و در تعداد زیادی از وزارتخانههای دولتی در دول مختلف با آن مواجه شده اند؛ تجارب فارغ از نوع حکومت نشان میدهد که برای یک “حکومت خوب” در ICZM درک مناسب از روند ICZM که در آن تاکید بر هماهنگی سیاستها، بخشها، اهداف توسعه، سهامداران و منافع فردی است، مورد نیاز است. نهاد مذکور موارد قابل تعمیم از نتایج گزارشات ICZM را در سایت و نمایشگاهها برای همگان به اشتراک گذاشته و بهترین نمونهها با ذکر دلایل موفقیت معرفی مینماید. ( Pickaver, and et. al, 2010)
مروری بر تجارب داخلی همسو با موضوع:
تحقیقات داخلی همسو با موضوع در دو دسته کلی بررسی شده اند: تحقیقات در زمینه مدیریت یکپارچه سواحل و تحقیقات کاربردی مرتبط با موضوع در نمونه موردی (شهر بابلسر) است. همچنین طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایران که در بخش پیشین بدان پرداخته شد در زمره طرحهای توسعه منطقهای است و به عنوان سند فرادست جزء تجارب محسوب شده و در ذیل توضیحاتی در این خصوص آمده است.
الف: مطالعات پژوهشی-دانشگاهی
بیژنی نیز طی تحقیق خود با عنوان ارزیابی و شبیهسازی تغییرات کالبدی منطقه ساحلی نوشهر و چالوس با استفاده از تکنیک RS وGIS و انطباق آن با اصول مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی(۱۳۹۰) اذعان میدارد که مطالعه میزان تخریب و تغییرات منابع در سالهای گذشته و بررسی روند تغییرات در سالهای آینده میتواند در برنامهریزی و استفاده بهینه از کنترل منابع و مهار تغییرات غیراصولی در آینده نقش عمدهای داشته باشد. در این تحقیق با استفاده از تصاویر ماهوارهای تغییرات سالهای ۲۰۰۰-۲۰۰۸ رصد شده که نتایج حاکی از گسترش بیرویه مناطق ساخته شده در منطقه مورد مطالعه است که به طور چشمگیری از سطوح باغات و اراضی کشاورزی کاسته شده و با توجه به محدودبودن فضای مناطق ساحلی ادامه این روند در سالهای آتی قابلیتها و توانمندیهای این منطقه را تحتالشعاع قرار میدهد. وی با معرفی مدیریت یکپارچه به عنوان رویکرد جامع در برخورد با سواحل، و برخوردار از قوانین و طرح منسجم، آن را راهحلی برای مدیریت کارآمد و صحیح نواحی ساحلی برای کنترل پیامدها معرفی میکند.
محمدی و کریمیان پور(۱۳۹۱) آثار وابعاد زيستمحيطي توسعه فيزيكي شهر ساحلي بابلسر بر درياي خزر را بررسی کرده و اذعان میکنند که به دنبال اين رشد فيزيكي شتابان مجتمعهاي زيستي، بخش وسيعي از بهترين و به تبع با ارزشترين اراضي بلافصل شهرهاي ساحلي، كه ازديرباز شرايط محيطي لازم و كافي براي تجمع انسانها درآنها وجود داشته درمعرض نابودي قرار گرفتهاند. مطالعات دورسنجي با استفاده از تصاوير ماهوارهای و مقايسه تغييرات كاربريهاي مهم درسطح سواحل بابلسر نشان از كاهش محسوس منابع طبيعي منطقه وافزايش فضاهاي مسكوني دارد که درنتیجه آن اراضی حاصلخیز زیادی تخریب و تبدیل به ساخت و سازهای شهری شدهاند. به علاوه دادش پور و محسن زاده (۱۳۹۱) نیز با تاکید بر تخریب باغات و اراضی شهر بابلسر طی توسعههای اخیر، راهکار خود رادر مقالهای با عنوان اﻣﻜﺎنﺳﻨﺠﻲ اﺳﺘﻔﺎده از اﻟﮕﻮي اﻧﺘﻘﺎل ﺣﻘﻮق ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﺮاي ﺣﻔﺎﻇﺖ از اراﺿﻲﻛﺸﺎورزي ﺷﻬﺮ ﺑﺎﺑﻠﺴﺮ آورده و بیان میدارد که الگوهاي توسعه شهري فعلی در ايران، تخريب اراضي كشاورزي و باغات اطراف شهر را در پي داشته است که يكي از دلايل اصلي اين امر به نقص طرحهاي جامع و تفضيلي، ضعف مديريت شهري در كنترل بازار زمين و تغيير كاربري اراضي كشاورزي به كاربريهاي ديگر برميگردد. يكي از رويكردهاي موجود در زمينه ايجاد تغيير در روند تبديل كاربري اراضي كشاورزي به ديگر كاربريها و به تبع آن كاهش و مديريت روند تخريب اراضي كشاورزي و محافظت از آنها، رويكرد انتقال حقوق توسعه است. که در این تحقیق با توجه به نمونه شهر بابلسر با سیاست مذکور و اجرای مدیریت شهری به نظر میرسد تا میزان ۷۵% امکان جلوگیری از تخریب زمینهای کشاورزی را دارد.
رهنمایی(۱۳۸۹) نیز با توجه به نقش دولت در رشد و گسترش فيزيكي شهر ماسال با تاكيد بر تغيير كاربري اراضي كشاورزي پيرامون اذعان میکند که نقش دولت به عنوان عامل مهم در گسترش شهرهای کوچک بویژه از طریق تزریق درآمدهای نفتی و تفویض نقشهای سیاسی-اداری، پیامد حاصل از این کار را تغيير كاربري اراضى كشاورزى بدون توجه به ارزش اقتصادى آن و افزايش قيمت زمين و مسكن و بورسبازى اين زمينها میداند. وی در پایان از مدیریت شهری به عنوان عامل مهم در کنترل پیامدهای چنین گسترشی یادکرده که می بایست با دردست داشتن ابزار قانونی و مشارکت مردم آن را به انجام برساند.
پژوهشی که پاک و همکاران در زمینه مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی با عنوان آغاز حركت اجرائي مديريت يكپارچه مناطق ساحلي در ايران مديريت سواحل جزيره كيش(۱۳۸۸) انجام دادهاند با توجه به طرح جامع مديريت سواحل و محيطزيست جزيره کیش که نخستين طرح در كشور با توجه به اصول ICZM بوده است. این تحقیق با ذكر ويژگيهاي جزيره كيش، چگونگي تهيه چهار طرح استراتژيك مديريت نوار ساحلي([۱]SMP)، مديريت زيستمحيطي(EMP [2])، مديريت پايش و ارزيابي([۳]MEP)، و كاربري مطلوب اراضي(LUP [4]) كه براي برقراري مديريت يكپارچه در سواحل كشور جزيره درنظر گرفته شدهاند توضيح داده ميشود. در پايان نتايج حاصله از تهيه نخستين طرح اجرائي ICZM تشريح ميگردد.
ب: مطالعات سازمانی-اسنادی
سازمان منطقه آزاد كيش با عنايت به ارزشها و حساسيتهاي محيطي و اكولوژيكي اين جزيره زيبا از يك سو و با توجه به اقبال سرمايهگذاران جهت توسعه و ساخت و ساز در سواحل اين جزيره از سوي ديگر، تهيه طرح مديريت يكپارچه سواحل و محيطزيست اين جزيره را مورد توجه قرار داد. طرح مديريت يكپارچه سواحل و محيطزيست جزيره كيش با دارا بودن چهار طرح استراتژيك مديريت نوار ساحلي، مديريت زيست محيطي، طرح پايش و ارزيابي و كاربري مطلوب اراضي در چارچوب طرح ICZM با رعايت ديدگاه هماهنگي و يكپارچگي ميان طرحها تهيه گرديد. طرح مدیریت یکپارچه منطق کیش به عنوان طرح Pilot برای ICZM کشور، برای تهیه و استقرار هر چه بهتر این نظام در سواحل توانست راهگشای خوبی باشد. ( مهندسين مشاور سازه پردازي ايران، ۱۳۸۶)
مطالعه طرح مدیریت یکپارچه نواحی ساحلی(۱۳۸۸) نیز ازجمله موارد مرتبط با تحقیق بوده است. ICZM که از سال ۱۳۷۵ مورد توجه سازمانهای درگیر در ساحل و محیطزیست ازجمله مرکز ملی اقیانوس شناسی، سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان بنادر و دریانوردی قرارگرفت و با مبانی قانون محکم در برنامه سوم توسعه اجتماعی- اقتصادی کشور در سال ۱۳۷۹ و برنامه چهارم توسعه آشکار شد. طرح مذکور در سه مرحله و ۷ فاز توسط مهندسی مشاور داخلی تهیه گردیده که ماحصل آن ۹ طرح در خصوص: تعیین مرزبندی مناطق ساحلی کشور، تدوین برنامه مدیریت نوار ساحلی، تهیه برنامه مدیریت زیستی سواحل کشور[۵] و … بوده است. این طرح با تعریف نظام سلسله مراتبی از ساختار نهادی-تشکیلاتی مدیریت یکپارچه نواحی ساحلی از سطح ملی با اعضای وزرای مربوطه تا سطح منطقهای (استانی) با اعضای روسای سازمانهای مربوطه و مقیاس محلی با تجمع ادارات ذینفع بسترهای اداری خود را به منظور اجرای طرح فراهم کرده است. طرح مذکور با درنظر داشتن یک مدیریت واحد و یا تعامل بین سازمانی، محیط خاص ساحلی را کنترل نموده تا از پیامدهای ناشی از عدم هماهنگی بین سازمانها و درنتیجه تخریب محیط طبیعی و شهری جلوگیری نموده و کیفیت محیط کالبدی در شهرهای نوار ساحلی ارتقاء یابد. مراحل تهیه طرح تا پایان سال ۱۳۸۹ به اتمام رسیده و هم اکنون مراحل اولیه اجرایی را برای ابلاغ طی میکند و ازین رو طی آخرین اقدامات و بر اساس “ابلاغیه سال ۱۳۹۱به استانداران سواحل کشور، تشکیل کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان به ریاست معاونت شهرسازی و معماری وزرات راه و شهرسازی و دبیری مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و عضویت دستگاههای اجرایی ذیربط جهت هماهنگی و پایش اجرای طرح مذکور وساماندهی سواحل استان دستور داده شده است.” (سازمان بنادر و دریانوردی، ۱۳۹۱: ۴۹)
[۱] Shoreline Management Plan
[۲] Environmental Management Plan
[۳]Monitoring And Evaluation Plan
[۴] Land Use Paln
[۵] ر.ک. باب دهم، بخش سوم، فصل دوم
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده