راهكارهاي غني سازي برنامه ريزي درسي درمدارس عادي ازديدگاه معلمان مقطع دبيرستان شهرتهران درسال تحصيلي ۹۱-۹۰
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: راهكارهاي غني سازي برنامه ريزي درسي درمدارس عادي ازديدگاه معلمان مقطع دبيرستان شهرتهران درسال تحصيلي ۹۱-۹۰
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
غني سازي[۱] يعني تعمق در محتويات آموزشي، جهت سازماندهي اطلاعات و زمينه سازي براي پژوهش فردي است، تا دانشآموزان موضوعات را عميقتر بررسي كنند. به عبارتي يعني تعمق و گسترش بيشتر در موضوعات درسي و ارائه دروسي، كه معمولا در برنامه آموزشي متداول براي سن دانشآموزان گنجانده نميشود، مانند تاريخ باستان، زبانهاي خارجي و..” .قابل توجه است كه اين دروس براستي با برنامه آموزشي حال و آينده متفاوت است حتي در درون يك نظام عادي نيز قابل اجرا است.( منطقي، ۱۳۸۲ به نقل ازهوگ ،۱۹۹۲)
دليل وجودي هر نظام آموزشي؛ تحقق هدفهاي آن نظام است. اگر هدفهاي مورد نظر بدرستي تحليل و الويتهاي آن به روشني تعيين و تصريح نشده باشد، امكان حركت و فعاليت صحيح؛ و در نهايت تحقق هدفهاي آموزشي در درون آن نظام غيرممكن خواهد بود، زيرا براساس هدفهاي آموزشي است كه برنامه ريزي آموزشي، برنامه ريزي درسي و فعاليتهاي درون نظام آموزشي شكل ميگيرد شواهد زيادي دال بر اين مطلب وجود داردكه اگر معلمان هدفهاي آموزشي تعريف شده روشني داشته باشد :۱_فرايند ياددهي _يادگيري بهتر اتفاق خواهد افتاد. ۲- نتايج يادگيري موثرتر و مطلوبتر خواهد بود.۳ – ارزشيابي با كيفيت بهتري انجام خواهد گرفت.۴- دانشآموزان خود ارزشيابي خوبي خواهند شد. بنابراين معلمان نياز دارند، اهداف آموزشي را آنچنان تعيين و تعريف كنند كه ابهامي براي انجام فعاليتهاي ياددهي _ يادگيري وجود نداشته باشد، استفاده از اهداف را به طريقي بياموزند كه كيفيت آموزشي و ارزشيابي آنها ارتقاء يابد. (كوپر،۱۹۹۴ )به نقل از شعباني، ۱۳۸۶).
ساختار سه مولفه اي غني سازي كه رنزولي معرفي كرد مركب از۳ مولفه است :
۱- فعاليتهاي پژوهشي عمومي كه همهي دانش آموزان را تشويق كند تا علايق خود را رشد دهند و بدين منظور از منابع مراكز و مراجع مرتبط بهره گيري ميشود اين فعاليت بر روي كانون علايق هر فرد تاكيد دارد. از طريق اين مولفه دانش آموز حيطهي مورد علاقه خود را تشخيص ميدهد و به پيگيري و بررسي عميق آن ميپردازد.
۲- مجموعهاي از فعاليتهاي مهارتيگروهي شكل ميگيرد كه شامل تمرين هاي تقويت كننده براي فرايندهاي تفكر است انواع فرايندهاي تفكر مركب از تفكر خلاق، مشاهده طبقه بندي، تحليل، تركيب ارزشيابي مقايسه و فرضيه سازي است معلمان تمرين فرايند را با استفاده از حيطهي محتوايي كه دانش آموزان در مرحلهي نخست غني سازي تشخيص داده اند فراهم ميآورند .
۳- اين مولفه مركب از افراد يا گروهي كوچكي است كه بر روي مسائل واقعي تحقق ميكند در اين جا دانش آموزان به منزلهي كاوشگراني برروي مسائل واقعي هستند كه از روشهاي شايستهاي پژوهش استفاده ميكند و يافته هاي خود را با شواهد واقعي مرتبط ميسازد. (منطقي ، ۱۳۸۴).
در سال ۱۹۷۷ميلادي رنزولي ساختار سه مولفه اي غني سازي را پيشنهاد كرد كه دو هدف اساسرا مد نظر داشت :
- آماده سازي دانش آموزان با موقعيت هايي كه بتوانند علايق خود را پيگيري كنند.
- كمك به دانش آموزان كه به تشخيص مسائل قابل حل واقعي خود بپردازند به ويژه مسائلي كه با علايق آنها مرتبط باشد و سرانجام منجر به ارائه فرآورده هاي مشخص شود .
گروهها محلي براي ارضاي نيازهاي مختلف فردي و سازماني ميباشند. از جمله مهمترين مهارتهاي گروهي كه بر خلاقيت تاثير ميگذارد، شامل اندازه، تنوع گروه، انسجام و سيستم ارتباطات گروهي ميباشد. مثلا اندازه گروه ميتواند بر رفتار گروه تاثير گذار باشد. در برنامه ريزي در سي سال گذشته، علاقمندي به تحقيق درباره الگوهاي يادگيري مبتني بر همكاري دوباره زنده شده است. امروزه روشهاي متبحرانه تحقيقاتي به آزمون فرضها و تخمين دقيقتر، اثرات اين الگوها بر رفتار آموزشي، فردي و اجتماعي امكان بهتري داده است. براي ما اين سوال واجد اهميت است كه آيا گروههاي مبتني بر همكاري، در حقيقت آن توانايي را كه منجر به يادگيري بهتر شود به وجود ميآورند. شواهد به طور گستردهاي مويد اين مطلب است، دانشآموزاني كه در كلاسهاي با چنان سازماني در گروه هاي دو نفره و يا گروههاي با اعضاي بيشتر كار ميكنند؛ به يكديگر آموزش ميدهند و از پاداشهاي مشترك برخوردار ميشوند، نسبت به دانشآموزاني كه با روش بررسي فردي و معمول در طرح بازخواني آموزش ميبينند از چيرگي بيشتري بر مطالب درس برخوردارند و همچنين مسئوليت مشترك و تعامل و احساسات مثبتتري نسبت به تكاليف و افراد ديگر ايجاد ميكند؛ روابط بهتر، بينگروهي به وجود ميآورد و منجر به تصوير بهتري از خويشتن براي دانش آموزان با پيشينه پيشرفت تحصيلي ضعيف ميشود. به عبارت ديگر؛ نتايج به طور كلي فرضيههايي را تاييد ميكند كه در استفاده از روشهاي يادگيري مبتني بر همكاري وجود دارد. (بهرنگي، ۱۳۸۶بهنقل از صادق مال اميري،۱۳۸۶ )
سيكز نتمي هالي(۱۹۸۹) ميگويد : ما نميتوانيم به افراد و كارهاي خلاق آنها، جدا از اجتماعي كه در آن عمل ميكنند، بپردازيم. زيرا خلاقيت هرگز نتيجه عمل فرد به تنهايي نيست. آمابيل و همكارش(۱۹۸۸) در مصاحبه هايي كه با ۱۲۰دانشمند در ۲۰رشته مختلف داشته اند به اين نتيجه رسيدند كه نقش عوامل محيطي، در رشد خلاقيت برتر از عوامل شخصي است. ميگويد اين يافتهها اهميت محيط اجتماعي را نشان ميدهد. روشن است كه محيطي كه موجب توليد خلاق شود، به آساني ايجاد نميگردد، و وقتي متحقق گردد بايد مرتب تجديد شكل يافته و كنترل شود. عشق به خلاقيت به تنهايي كافي نيست و افراد خلاق بايد تلاشهاي زيادي كنند تا محيط شخصي آنها در جهت تحكيم اين عشق باشد و از مهمترين عوامل اجتماعي، خانواده و مدرسه است. (حسيني،۱۳۸۱)
نظامهاي آموزشي، با توجه به برنامهها، اهداف، محتوا و امكانات آموزشي خود؛ نقش موثري در فعال سازي يا تضعيف توانايي خلاقيت در افراد دارند. جكو پسودمينسكي(۱۹۸۱) و مارتينسن(۱۹۹۵) ابراز داشتند، دانش آموزان وقتي به مسائل شناختي ميپردازند كه نيازمند به كارگيري روشهاي غير معمول حل مسئله هستند؛ در اين صورت، ناگزير به بازسازي مسئله دست ميزنند. افزايش شناخت از خلاقيت، باعث، برانگيختن افراد در ايدهيابي و توليدات خلاق ميشود. رانكو و چاند(۱۹۹۵) ابراز داشتند: فكري خلاق است كه به انديشهها، راه حل و بينش ابتكاري منجر شود.
[۱]enrichment
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده