رابطه سطح سواد رسانهاي و سواد سلامت دانشجويان در استفاده از اينترنت از دیدگاه دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه سطح سواد رسانهاي و سواد سلامت دانشجويان در استفاده از اينترنت از دیدگاه دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
در سالهای اخیر تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعاتی (ICT) رشد چشمگیری داشتهاند؛ مخصوصا اینترنت فرصتهای قابل ملاحظهای در دسترس مردم قرار داده است. یکی از اهداف استفاده از اینترنت دسترسی به اطلاعات مربوط به سلامت و بهبود کیفیت سلامت با هزینهای مناسب میباشد. این امر مستلزم آن است که تعامل فعال بین شاغلین عرصه سلامت و تکنولوژیستهای ارتباطی برقرار شود تا زمینه رضایت کاربران اطلاعات سلامت فراهم گردد و نیازهای آنان در این زمینه پیشبینی و تامین گردد. اگرچه افراد کم سواد، یا افرادی که از نظر اقتصادی توانایی استفاده از اینترنت را ندارند یا در حاشیه جامعه قرار دارند از اینترنت کمترین استفاده را میکنند و بهنظر میرسد اطلاعات سلامت در دسترس همگان قرار ندارد؛ با این حال همچنان این رسانه، قابلیت دسترسی آسان و مناسب به اطلاعات سلامت از قبیل بیماریها و علایم آنها، ناهنجاریهای جسمی و رفتاری، پیشگیری ابتلا به بیماریها و ارتقای سلامت، آموزش مسائل جنسی و همچنین روشهای درمانی را دارا میباشد.
تحقیقات قابل توجهی نشان دادهاند که رسانههای جمعی میتوانند هم در بهخطر انداختن سلامت و هم در ارتقای سلامت افراد تاثیر گذار باشند. مطالعات فراوانی در باره تاثیر منفی رسانههای جمعی در سلامت افراد، شامل خشونت، رفتارهای پر خطر جنسی، چاقی، نارضایتی جسمی و اختلالاتی در رژیم غذایی، استعمال دخانیات و استفاده از الکل انجام شده است. تاثیر مثبت رسانههای جمعی در سلامت، نیز شامل فراهم کردن اطلاعات سلامت، مدل سبک زندگی/هنجارهای ارتقادهنده سلامت و اجرای کمپینهایی برای کاهش رفتارهای پر خطر است.
بیشتر رسانهها از رسانههای چاپی گرفته تا رسانههای دیجیتالی بیش از پیش راجع به مسائل سلامت بحث و گفتگو میکنند و بیشتر به سلامت از بعد فردی توجه میکنند یعنی به عنوان مسئولیتی فردی تا بعد اجتماعی. با افزایش تعداد سایتهای مرتبط با سلامت و بهداشت، امکان استفاده وسیعتر از اطلاعات سلامت فراهم شده است. پیشگیری از بیماریها و حفظ سلامت مبنای این سایتهاست. اغلب این سایتها به گونهای طراحی شدهاند که شخصیسازی و مدیریت مسائل سلامت افراد امکانپذیر شده است. با این وجود باید توجه کرد با اینکه اینترنت منبع بسیار خوبی برای کسب اطلاعات سلامت میباشد با این حال همه سایتها قابل اعتماد نیستند؛ داشتن سواد رسانهای کافی میتواند به فهم بهتری از اطلاعات قابل اعتماد و منابع معتبر کمک کند.
بر خلاف سیستم بهداشت و درمان که اطلاعات و محتوای سلامت را برای جامعه تولید میکند، محتوای سلامت موجود در اینترنت غالبا نامشخص است و میتواند ارتقاءدهنده سلامت باشد یا سلامت را به خطر اندازد. با توجه به اینکه هر روزه بسیاری از افراد اطلاعات سلامت آنلاین را جستجو میکنند. غالبا بیشتر آنها به کیفیت اطلاعات داده شده توجهی نمیکنند و یا حین جستجو گیج و سر در گم میشوند. (xi:Hobbs,R. 2010)
بنابراین کاربران اینترنت باید از سواد رسانهای و سواد سلامت کافی برخوردار باشند تا در استفاده از آن دچار گمراهی نشده و بهره مطلوبی از آن ببرند. در کشور ما تاکنون به سواد رسانهای در حوزه سلامت پرداخته نشده است؛ این پژوهش در نظر دارد با بررسی سواد رسانهای و سواد سلامت به گسترش مفهومی جدید بر پایههای نظری موجود این مفاهیم، و با تلفیق این دو مفهوم بپردازد.
با توجه به رشد فزاینده استفاده از اینترنت در جامعه امروز، و وجود سایتهای متنوع و فراوان در حوزه سلامت و بهداشت با محتواهای نامشخص، ضروری است بررسی شود که دانشجویان تا چه حد از مفید بودن و یا مخاطرهانگیز بودن این سایتها اطلاع دارند.
بدون تردید آموزش مفید و موثر در زمینه قابلیتها و روشهای استفاده از اینترنت از مهارتهای زندگی و نحوه تعامل با دیگران به حساب میآید، و میبایست از همان ابتدا در آموزشهای دانشآموزان گنجانده شود تا فرهنگ درست استفاده از آن نهادینه شود و رواج یابد. متاسفانه در کشور ما هیچ نهادی متولی آموزش سواد رسانهای، سواد اینترنتی، سواد دیجیتالی و همچنین سواد سلامت به دانشآموزان و دانشجویان نمیباشد و تنها به سواد خواندن و نوشتن بسنده شده است.
داشتن سواد رسانهای در جامعه ما با توجه به قابلیتهای اینترنت و نیازهای اساسی ما به این پدیده، ضرورت انکار ناپذیری است که دامنه کاربرد آن در قرن حاضر، روز به روز رو به افزایش است این امر میطلبد تا نهادها و مسئولین آموزشی و متولیان سلامت جامعه با دنیای تکنولوژی جدید سازگار شوند و تاثیرات رسانهها بر جوانان را درک کنند و چارهای بیندیشند. بنابراین مطالعه و تحقیق در زمینه سواد رسانهای، و به خصوص سواد رسانهای در استفاده از اینترنت و حوزه سلامت که با سلامت آنها در ارتباط است به ما کمک میکند تا وضعیت جوانان را در این زمینه ارزیابی کرده و ضرورت آن را بیش از پیش روشن سازیم.
وزارت بهداشت و سازمانهای سیاستگذار در زمينه سلامت، در راستای توانمند سازی افراد به منظور خود مراقبتی و فعالیتهای آگاهانه برای حفظ و ارتقای سلامت افراد و خانواده هایشان نیازمند ارزیابی و شناخت میزان سواد رسانهای در زمینه سلامت است؛ تا بتواند با توجه به رویکرد افراد به مبحث سلامت در رسانه ها موثرترین روش توانمند سازی را در برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها به کار گیرد.
با توجه به اینکه ممانعت از تولید محتواهای نامطلوب و انتشار آنها کار بسیار دشواری میباشد جستجوی راههای افزایش سواد رسانهای در حوزه سلامت، بالقوه میتواند به کاهش آثار مضر آنها بیانجامد(۲۰۰۶:۴۵۹Brown and knight,).
این سواد باید به شهروندان کمک کند تا بفهمند چگونه رسانهها ادراک و باورهای آنان را فیلتر میکند، فرهنگ عمومی را شکل میدهد و بر انتخابهای فردی اثر میگذارد. همچنین باید آنان را برای تفکر انتقادی و مهارتهای حل مساله خلاق قدرتمند سازد تا مصرفکنندگان قضاوتگر و تولیدکنندگان محتوا باشند(کمیسیون اروپایی، ۲۰۰۷).
موضوع اصلی پژوهش حاضر بررسی میزان سواد رسانهای[۱] و سواد سلامت[۲] دانشجویان در استفاده از اینترنت است. در این تحقیق در پی آنیم که ببینیم چه تفاوتی در میزان سواد رسانهای و سواد سلامت دانشجویانی که در رشتههای مرتبط با بهداشت و سلامت تحصیل میکنند با دانشجویان سایر رشته ها وجود دارد.
[۱] Media Literacy
[۲] Health Literacy
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده