رابطه شاخص توده بدنی و چرخش ذهنی در دانش آموزان دختر فعال و غیرفعال شهر ارومیه
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه شاخص توده بدنی و چرخش ذهنی در دانش آموزان دختر فعال و غیرفعال شهر ارومیه
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
آنچه مسلم است با افزایش سن تواناییهای افراد کاهش مییابد. این تواناییها هم از نظر حرکتی و هم از نظر شناختی میتواند در سطوح متفاوت و با دلایل مختلفی دچار کاستیهایی شود. به نظر میرسد سرعت چرخشذهنی با افزایش سن کاهش مییابد. هرچند اگر به زمان، دقت و صحت توجه کافی شود، نباید به زمانواکنش[۱] به عنوان یک فاکتور مؤثر نظرکرد، زمانواکنش ممکن است یک عنصر مهم کاربردی در موقعیتهای دنیای واقعی مثل راهرفتن در طول محیط حرکت باشد. چند مطالعه اثر مثبت حرکت را بررسی کردهاند (برگ ، هرتزوگ وهانت[۲]، ۱۹۸۲). تواناییفضایی، جز مهمی از هوشسیال است. چرخشذهنی جزءکلیدی از تواناییفضایی است. محققان مختلف از تواناییهایفضایی تعاریف متفاوتی ارائهکردهاند، اما تعریفی که اغلب محققان بر آن اتفاق نظر دارند (دیوان وجاکوبی[۳]،۱۹۹۹؛کوهن و همکارانش[۴]۱۹۹۶) ، تعریف لین و پترسون میباشد. آنها تواناییهایفضایی را به سه دسته تقسیم کرده اند:
الف- ادراکفضایی[۵]؛ ب- چرخشذهنی؛ ج- تصویرسازیفضایی(لویین ،تیلور و لنگروک[۶]، ۱۹۹۹).
الف) ادراکفضایی: توانایی استنتاج جهت یک شیء با درنظرگرفتن جهت خود فرد میباشد.
ب) چرخشذهنی: توانایی تجسم چرخش یک محرکبصری[۷] میباشد و یا بر اساس تعریف جاست و کارپنتر[۸] ( کامپ[۹]،۲۰۰۰) به توانایی تولید بازنماییذهنی[۱۰] از یک ساختار دو یا سهبعدی و سپس ارزیابی ویژگیهای آن بازنمایی یا تغییر توانایی چرخشذهنی گفته میشود.
ج) تصویرسازیفضایی قدری پیچیدهتر میباشد و عبارت است از توانایی دستکاری اطلاعاتفضایی ارائه شده(دیوان وجاکوبی،۱۹۹۰).
تواناییفضایی نقش زیادی در توانایی ما در حرکت در محیط اطراف، آمادهسازیحرکت و روابط تقابلی ما با اشیاء در جهان دارد.توانایی چرخشذهنی کمک به مردم برای جلوگیری از خطرات جانی/ موانع و حرکت در محیطهای خود را به نحو احسن فراهم میکند(اسکوت،۱۹۹۹).استفاده مؤثر و سریع از مهارتهایفضایی حتی ممکن است به پیشگیری از برخی از صدمات به علت سقوط، اتفاقات ناگوار عابرپیاده، و تصادفات رانندگی کمککند(مکوبی وجاکلین،۱۹۷۴).
اگرچه عوامل زیادی همچون استفاده از دارو[۱۱]، افسردگی[۱۲]، کاهش توانایی حرکتی میتواند باعث این گونه سوانح برای افراد شود، اما کاهش مهارتشناختی مانند تواناییفضایی نیز ممکن است دلیلی بر آن باشد. آمارها نشان میدهد تواناییهای فضایی مطمئنانقش مهمی در سوانح رانندگی دارد. این استدلال نشان میدهد که افراد مسن ممکن است از افزایش عملکرد چرخشفضایی بهرهمند شوند تا از بروز حوادث ناگوار جلوگیری شود. تحقیقات کمی روی چنین برنامههایی انجام شده است.(مکوبی & جاکلین،۱۹۷۴).
نوجوانی از مهمترین و بحرانی ترین دوران رشد و تکامل زندگی انسان است وبه عنوان دوره انتقال از کودکی به بزرگسالی محسوب می گردد به نحوي که آخرین دوره رشد و متابولیسم سریع طی این سال ها اتفاق می افتد.لاغري و چاقی از مشکلات عمده این دوران نیز می باشد. چاقی در دوران کودکی و نوجوانی نه تنها به دلیل عوارض جسمی وروانی زودرس بلکه به دلیل افزایش چاقی در بزرگسالی، مرگ ومیر و بار هزینه اقتصادي سنگین آن بر اجتماع نیز حائز اهمیت است(لینوپترسون،۱۹۸۵). تواناييهای شناختی امكان ندارد كه از تواناييهای حركتیِ پايه جدا باشند(خرازیوحجازی[۱۳]،۱۳۷۸). ارتباط بین رشد حرکتی و رشد شناختی در کودکی و همچنین در کهنسالان بررسی شده است. از این گذشته نشان داده شده که اختلال در رشدحرکتی اغلب با یک اختلال در رشد شناختی و بهطور معکوس در ارتباط است. در علم ورزش، ارتباط بین رشد حرکتی و شناختی با یک فراتحلیل آزمایش شده و یک همبستگی دوطرفه مثبت را نمایان ساخته است، اگرچه نتایج به عنوان یک قاعده منحصراً برای بزرگسالان بیان شده است. از آنجایی که افراد دارای اضافه وزن عملکرد حرکتی کمتری دارند و با توجه به رابطه بین توانایی های حرکتی و تواناییهای شناختی ،به نظر می رسد رابطهای بین تواناییهایحرکتی، شروع اضافهوزن وعملکردفضایی وجود دارد.
از آنجایی که حرکت و توانایی فعالیتهایحرکتی میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر عوامل شناختی اثرگذار باشد، این امکان وجود دارد که با بکارگیری مهارتهای خاص حرکتی، بر عوامل شناختی تأثیر گذاشت. باتوجه به اینکه کودکان دارای اضافه وزن و چاق در خطر بیماری های جسمانی مختلفی هستند(اگوون[۱۴]،۲۰۰۷) ، مشخص نیست که تا چه اندازه از نظر ذهنی نیز دچار اختلال می باشند. بنایراین سوال مطرح شده این است که آیا اضافه وزن و چاقی با توانایی شناختی مرتبط است؟ به عبارت دیگر آیا افراد دارای اضافه وزن، در توانایی های فضایی مثل چرخش ذهنی، بدتر یا بهتر از افراد با وزن نرمال هستند؟ لذا امید است با انجام چنین تحقیقاتی تعامل بین حرکت و شناخت بیش از پیش مشخص شده و قبل از اینکه اختلالی در فرد و زندگی روزمره او ایجاد شود، با ارائه برنامه های مناسب، به بهداشت جسمانی و روانی جامعه، به خصوص در گروه کودک و نوجوان، کمک شایانی شود.
[۱]Reaction Time
[۲]Berg, Hertzog & Hunt
[۳]Dywan & Jacoby
[۴]Cohen,
[۵]SpatialPerception
[۶]Levin, Taylor, Langrock
[۷]VisualStimulus
[۸]Just &Carpenter
[۹]Campos
[۱۰]MentalRepresentation
[۱۱]Drug
[۱۲]Depression
[۱۳]Kharazi & Hejazi
[۱۴]Aggoun
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده