شاخص های آنتروپومتریک بازیکنان پست های مختلف فوتبال و هندبال و رابطه آنها با سرعت و چابکی
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: شاخص های آنتروپومتریک بازیکنان پست های مختلف فوتبال و هندبال و رابطه آنها با سرعت و چابکی
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
شناخت کافی از علوم مختلف ورزش در رسیدن به اوج موفقیت اهمیت بسیاری دارد، اما به کارگیری این علوم بدون تعیین پیش نیازهای اولیه فرصت به کارگیری مفید علوم را محدود می کند. با توجه به این، از جمله وظایف مربیان، غیر از آگاهی از علوم ورزشی، توانایی در انتخاب نیروی مستعد برای رشتة مورد نظر است، که به نظر بیشتر صاحب نظران و متخصصان فن، عاملی فوق العاده مهم و پیش نیاز اولیه و لازم برای موفقیت درورزش است. بی شک بی توجهی به برخی از عوامل یا پیش نیازهای اولیه و تعیین کننده که تحت عنوان استعدادیابی مطرح است، اگرچه احتمال موفقیت را ناممکن نمی سازد، بی تردید احتمال آن را محدود و ضعیف خواهد کرد. این پیش نیازها ممکن است دارای جنبه های آنتروپومتریکی، فیزیولوژیکی[۱]، مهارتی، روانشناختی و … باشد(۱۵). آنتروپومتری نیز مانند دیگر بخش های علمی به قوانین خاص اندازه گیری بستگی دارد، که توسط شاخص های استاندارد ملی و بین المللی مشخص می شود(۳۸). در زمینة کسب پیروزی و موفقیت برای ورزشکاران، دو عامل وراثت و محیط مطرح است. با توجه به این مسئله، دست یافتن به مقام های قهرمانی در سطوح مختلف نیز می تواند ریشه در رابطة انسان با عوامل مذکور داشته باشد، ازاین رو شناخت تفاوت های فردی، لازم و ضروری است. رشته های ورزشی و مهارت های خاص هر رشته مستلزم ترکیبی از عواملی همچون ساختار بدنی، قدرت، استقامت، توان، چابکی، سرعت واکنش و… است(۱۵).
در مطالعه ای شاخص های تیپ بدنی در تعدادی از ورزشکاران مرد اندونزیایی در تعدادی از ورزش ها گزارش کردند، این افراد از ورزش های بدمینتون، فوتبال، والیبال انتخاب شده بودند و در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال قرار داشتند. گروه کنترل نیز از دانشجویان غیر ورزشکار انتخاب شدند. بنابر نتایج به دست آمده، فوتبالیست ها متوزان بودند، بازیکنان بدمینتون نسبتاٌ تیپ بدنی متوسطی داشتند و بازیکنان والیبال عضلانی– لاغر و دانشجویان (گروه کنترل) لاغر– عضلانی بودند. در مقایسه با میانگین جهانی در هر یک از ورزش ها، بازیکنان اندونزی یایی کوتاه تر و سبک تر بوده و در مقابل بازیکنان بدمینتون جنوب استرالیا که تیپ عضلانی بودند، این بازیکنان پیکر متوسطی داشتند. بازیکنان والیبال در سطح جهانی از نظر تیپ بدنی به دو گروه لاغر- عضلانی و عضلانی – لاغر تقسیم شده که والیبالیست های اندونزی یایی در گروه دوم قرار گرفتند(۴۱).
بازیکنان نخبه فوتبال به طور نسبی از ابعاد بدنی یکسانی برخوردار نیستند. میانگین قد و وزن ۹ گروه فوتبالیست حرفه ای به ترتیب ۱۵/۰ ± ۷۷/۱ متر و ۶/۱ ± ۷۴ کیلوگرم گزارش شده است(۴۸). بازیکنان قدبلند با هدف مشخصی و در پست های مشخصی مانند دروازبان، دفاع میانی و مهاجم میانی بکار می روند. در یک مطالعه که روی ۶۵ بازیکن نخبه دانمارکی انجام شد، دروازه بان ها و مدافعان میانی از سایرین بلندتر و سنگین تر بودند و میانگین قد و وزن بازیکنان هافبک، مهاجمان و مدافعان کناری مشابه بود(۱۱). مشاهدات مشابهی در مطالعات دیگر گزارش شده است هر گروه از بازیکنان دانمارکی دامنه بزرگی از یک متغیر مشاهده شد (بلند ترین مهاجم ۹۰/۱ متر، کوتاه ترین مهاجم ۱٫۶۷ متر). این پراکندگی در اندازه ها ممکن است ناشی از نقش تاکتیکی باشد که به هریک از بازیکنان اختصاص داده می شود. بازیکنان با قد بلند می تواند هدفی برای ارسال پاس های بلند و بازیکنان با قد کوتاه برای حمل توپ در عمق دفاع حریف بکار گرفته شوند(۴۴). در مطالعات دلامار[۲] وهمکاران (۱۹۸۷) هندبال ورزشی با مهارتهای پیچیده است که بازیکنان آن نیاز به سطح بالایی از آمادگی هوازی و غیر هوازی دارند. توانایی های حرکتی، سرعت، پرش، انعطاف پذیری و سرعت پرتاب از ویژگی های اصلی فعالیت در این رشته ورزشی است که می تواند عملکرد تیمی را تحت تاثیر قرار دهد. عملکرد موفق با توان انفجاری دست ها و پاها، سرعت و سطح مطلوبی از حس حرکت در کنترل توپ، مرتبط است(۱۴).به عبارت دیگر، بازیکنان مدرن هندبال امروز به ابعاد طولی قابل توجهی از قبیل قد، طول دو دست (آرم اسپن) و طول و عرض کف دست نیاز دارند(۵۱). به طوری که نیمرخ آنتروپومتریک می تواند نقش حمایتی برای بازیکنان در شرایط واقعی رقابت داشته باشد(۵۵). طول بلند تر اندام فوقانی می تواند با پرتاب های سریع تر همراه باشد.و طول و عرض بیشتر کف دست مهارت های بازیکن را در دریبل زدن، پاس دادن، دریافت و پرتاب توپ افزایش می دهد(۵۳). زاپارتیدیس و همکاران در مطالعه ای به مقایسه آمادگی جسمانی و شاخص های آنتروپومتری بازیکنان جوان هندبال در سطوح مختلف پرداختند. در این مطالعه مشاهده شد که بازیکنان زن و مرد انتخاب شده به لیست اولیه تیم ملی یونان نسبت به انتخاب نشده ها به طور معنا داری از قد بلندتر و طول دو دست بیشتری برخوردارند. این تفاوت در بین بازیکنان پست عقب به طور چشمگیری نمایان بود. این متغیرها در تیم هندبال از اهمیت بالایی برای عملکرد بهتر برخوردارند. بازیکنان عقب بطور قابل توجهی از قدهای بلندتر و اندام های بزرگتری برخوردارند. این بازیکنان نقش سازماندهی تیم، دفاع در مقابل بازیکنان حریف هنگام شوت زدن، اجرای شوت های از راه دور و اجرای شوت از روی دست های بازیکنان حریف را دارند(۶۱). نسبت طول دودست به قد بازیکنان نخبه باید بین ۰۵/۱ تا ۰۶/۱ باشد(۳۵،۵۴).به علاوه، گزارش شده است که بازیکنان با طول دو دست بیشتر از پرتاب های سرعتی تری برخوردارند(۵۳).
همچنین نشان دادند که طول و عرض کف دست بازیکنان انتخاب شده نیز بالاتر بود اما این تفاوت به لحاظ آماری معنا دار نبود. این متغیر با کنترل توپ و اجرای پرتاب های سریعتر مرتبط است. این محققان بیان می کنند که طول کف دست آزمودنی هایشان در حد قابل قبولی قرار داشت چراکه طول کف دست مطلوب باید حداقل به اندازه قطر توپ باشد(۶۱).
چابکی یکی از فاکتورهای مهم آمادگی جسمانی محسوب می شود که در بسیاری ار ورزش ها فاکتوری تعیین کننده است. به توانایی تغییر سریع وناگهانی جهت حرکت وسرعت همراه باحفظ تعادل گفته می شود(۴۲). اهمیت سرعت تا جایی است که دویدنهای با شدت بالا و فعالیتهای سرعتی فاکتورهای تعیین کنندهای در عملکرد بازیکنان فوتبال هستند. هندبال نیز يك بازي گروهي است كه بازيكنان براي موفقيت به ويژگي ها و مهارت هاي مهمي چون درك موقعيت، درايت، دقت[۳]، چابكي، سرعت عمل و عكس العمل در اجراي مهارت ها در حد بسيار مطلوبي نياز دارد(۵).
مطالعات انجام شده در زمینه رابطه بین آنترو پومتری وفاکتورهای آمادگی جسمانی اندک می باشد. با این حال مطالعات انجام شده در این زمینه محدود می باشند. بنابراین در مطالعه حاضر برآنیم تا به بررسی تفاوت برخی از شاخص های آنتروپومتریک بازیکنان فوتبال و هندبال در پستهای مختلف بپردازیم. همچنین رابطه این شاخص ها با دو فاکتور سرعت و چابکی مورد بررسی قرار می گیرد.
[۱] Physiological
[۲] Dalmar at all
[۳] Accuracy
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده