دانلود پروپوزال آماده: تحليل نظريه مقداري پول (ديدگاه موريس اله)
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: تحليل نظريه مقداري پول (ديدگاه موريس اله)
قسمت هایی از پروپوزال:
۱- بیان مسأله:
در طول تاريخ دانش اقتصاد، بسياري از انديشمندان در مورد معنا و مفهوم پول، وظايف، اهميت، انواع، عوامل تعيين کننده تقاضا، و آثار پول بر متغيرهاي اقتصادي، تحقيقاتي نموده و نظريههايي ارائه کردهاند. به جرأت ميتوان گفت نظريه مقداري پول، معروفترين نظريهاي است که در اين زمينه توسط انديشمندان مختلف ارائه شدهاست. نطفه نظريه مقداري پول را ميتوان در کتاب ژان بدن جستجو کرد. او اين کتاب را در سال ۱۵۶۸ نوشت و در آن مسئوليت ترقي قيمتها را به عهده هجوم طلاي خارجي انداخت. اين ديدگاه در مورد ترقي قيمتها در نيمه دوم قرن هفدهم نيز توسط برخي ديگر از انديشمندان بيان شد، که از ميان آنان ميتوان به بريسکوئه(۱۶۹۴) اشاره کرد. هيوم نيز در مقاله مهم خود، « در مورد پول»(۱۷۵۲) اشارهاي آشکار به اين قضيه داشتهاست. در طي ساليان طولاني اين قضيه همچنان در ذهن انديشمندان مختلف بوده و بسياري از آنان آن را مورد بازبيني و تغيير و تحول قرار دادهاند. از ميان آنان ميتوان به ريکاردو، پتي، لاک، کانتيلون، ميل، مارشال، فيشر، پيگو، هايک و حتي کينز اشاره کرد. مثلا پتي، لاک و کانتيلون هر کدام در مورد مفهوم سرعت گردش پول بحث کردهاند. نتيجه کار نيوکامب و فيشر، رابطه معروف مبادله فيشر است که توسط اقتصاددانان کمبريج همچون پيگو مورد بازبيني قرار گرفت و رويکرد ديگري از اين نظريه را تحت عنوان رويکرد کمبريج ارائه دادهاند.(شومپيتر، ۱۳۷۵و قديري اصلي، ۱۳۳۴).
در واقع اين انديشمندان تلاش کردهاند تا ويژگيهايي را مشخص کنند که به کمک آنها برابري جرياني از پرداختهاي پولي را با جرياني از مبادلات کالاها و خدمات بيان کنند. هرکدام از آنها تمرکز خود را بيشتر بر روي يکي از متغيرهاي معادله متوجه ساختهاند (فرهنگ پالگريو[۱]). از آخرين اقتصادداناني که هرکدام به طريقي متفاوت به بيان اين نظريه پرداختهاند ميتوان به فريدمن، موريس اله و کاگان اشاره کرد. هرچند ميتوان بزرگترين و مهمترين پيام نظريه مقداري پول را رابطه حجم پول و سطح قيمتها دانست، اما نوع، نسبت و اندازه اين رابطه، ثبات و متغير بودن اين نسبت و عوامل مؤثر بر آن توسط اقتصاددانان مذکور و طي ساليان درازي بيان و بررسي شدهاست.
اين موضوع که يک رابطه تابعي باثبات بين تقاضاي ماندههاي حقيقي و تعداد محدودي از متغيرهاي تعيينکننده آن وجود دارد، نکته اصلي رويکرد نظريه مقداري جديد به تحليل اقتصاد کلان ميباشد. اگر تابع تقاضاي پول باثبات باشد، آنگاه سرعت گردش پول نيز باثبات خواهد بود و اگر بعضي از اين متغيرهاي محدود تغيير نمايند، ميتوان تغييرات متناظر را پيش بيني کرد. فريدمن نظريه مقداري پول را چنين توصيف ميکند:« تعميم نتيجه تجربي آن است که ماندههاي حقيقي مطلوب (در تقاضاي پول) معمولا به کندي و به تدريج حرکت ميکند يا معمولا ناشي از مجموعه وقايعي است که سلسلهوار به دنبال تغيير اوليه در عرضه پول بهوجودميآيند، در حالي که تغييرات عمده در عرضه اسمي ماندههاي حقيقي ميتواند مستقل از هر تغييري در تقاضا بهوجودآيد و غالبا چنين است. نتيجه اين است که تغييرات عمده در قيمتها يا درآمد اسمي تقريباً نتيجه تغييرات عرضه اسمي پول است ( راهنماي نوين اقتصاد کلان،ترجمه خليلي عراقي و سوري، ۱۳۸۳).
از آنجا که مطالعات موريس اله در ادبيات اقتصادي داخل کشور، ناشناختهبوده و همچنين مطالعه وي در زمينه نظريه مقداري پول، شامل نکات و پيامهاي بسيار ظريفي ميباشد، لذا اين پژوهش به بررسي و تحليل ديدگاه موريس اله در زمينه نظريه مقداري پول ميپردازد. در اين پژوهش با تکيه بر مقاله « بيان مجدد نظريه مقداري پول » موريس اله (۱۹۶۶) سعي شده تا از طريقي متفاوت با کارهاي ديگر، به بيان اين نظريه و بازبيني پيامهاي آن، تفاوت ديدگاهها در مورد تقاضاي پول، مسئله شکلگيري ذهنيت، و ريشه تورم پرداختهشود. در واقع با بررسي عوامل موثر بر تقاضاي پول و بهدستآوردن روابط رياضي بين اين متغيرها، نسبت و اندازه رابطه حجم پول و رشد آن با تورم، و همچنين ثبات يا عدم ثبات اين نسبت در طول زمان مورد بررسي قرار ميگيرد.
موريس اله به دنبال مقالههاي پيشين خود، در مقاله مذکور، با وارد کردن چند اصل روانشناسي در اقتصاد و بهويژه در حوزه اقتصاد پولي، نظريه مقداري پول را معرفي کرد، آنگاه تفاوتهاي اين نظريه را با ديگر نظريات پولي در چارچوب نظريه مقداري پول مقايسه کرد. اصول روانشناسي فوق عبارتاند از: اصل موروثي، اصل نسبيتي زمان، و اصل منطقي.
۱-اصل موروثي[۲]: تقاضاي واقعي پول در هر دوره، تابعي از ميانگين وزني نرخهاي رشد درآمد ملي اسمي است.
۲-اصل نسبيتي[۳]: با عنايت بهوجود دو مقياس زماني فيزيکي و روانشناختي، مقياس زماني روانشناختي تابعي از مقياس زماني فيزيکي ميباشد؛ بهطوري که اگر بيانگر مقياس زماني روانشناختي و t مقياس زماني فيزيکي باشد، رابطه زير برقرار است:
(۱-۱)
بهعبارت ديگر درک ذهني افراد از زمان، تابعي از واقعيت فيزيکي زمان است.
۳-اصل منطقي[۴]: تقاضاي واقعي پول، تابع لاجيت (لجيستيک)[۵] از ميانگين وزني نرخ رشد درآمد ملي اسمي است.
نتايج حاکي از اين است که در هر زمان معين، يک رابطه نسبي بين سطح قيمتها و مقدار پول برقرار است. اما ضريب اين نسبت ثابت نيست، بلکه مقدار آن در هر زمان به نرخهاي رشد مخارج اسمي کل گذشته بستگي دارد. همچنين سرعت گردش پول ثابت نميباشد، اما تابع ثابتي از نرخ رشد مخارج اسمي کل است.
[۱] Palgrave dictionary
[۲] Hereditary Postulate
[۳] Relativistic Postulate
[۴] Logistic Postulate
[۵] Logistic Function
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده