رابطه نسبت انگشت دوم به چهارم (۲D: 4D) دست با نیمرخ ویژگی¬های پیکرسنجی، فیزیولوژیکی و زیست حرکتی بازیکنان فوتسال زن نخبه و غیرنخبه
- پس از پرداخت لينک دانلود هم نمايش داده مي شود هم به ايميل شما ارسال مي گردد.
- ايميل را بدون www وارد کنيد و در صورت نداشتن ايميل اين قسمت را خالي بگذاريد.
- در صورت هر گونه مشگل در پروسه خريد ميتوانيد با پشتيباني تماس بگيريد.
- براي پرداخت آنلاين بايد رمز دوم خود را از عابربانك دريافت كنيد.
- راهنماي پرداخت آنلاين
- قيمت :390,000 ریال
- فرمت :Word
- ديدگاه :
دانلود پروپوزال آماده: رابطه نسبت انگشت دوم به چهارم (۲D: 4D) دست با نیمرخ ویژگی¬های پیکرسنجی، فیزیولوژیکی و زیست حرکتی بازیکنان فوتسال زن نخبه و غیرنخبه
قسمت هایی از پروپوزال:
بیان مسأله:
فرایند كشف ورزشكاران با استعداد از مهمترین موضوعاتی است كه امروزه در ورزش قهرمانی مطرح میباشد. دستیابی به سطوح بالای نخبگی در ورزش، فرایندی بسیار پیچیده است كه نیازمند شناسایی و گزینش افراد با استعداد و برخوردار از ویژگیهای جسمانی، مهارتی و رفتاری خاص میباشد (آقا علي نژاد، ۱۳۸۰).
از آن جا که کشف و شناسایی افراد مستعد یکی از سختترین مراحل فرایند استعدادیابی محسوب میشود، به همین خاطر از بدو پیدایش استعدادیابی از بلوک شرق اروپا تا به کنون پژوهشگران علوم ورزشی و مربیان استعدادیاب در پی شناخت معیارها و شاخصهای مورد نظر افراد مستعد در ورزش بودهاند که در این رابطه میتوان به شاخصهای پیکرسنجی، ترکیب بدنی، بیوانرژیکی، زیست حرکتی ویژه هر رشته ورزشی و وجود نورمهای خاص آن اشاره کرد (بياتي و همكاران، ۱۳۹۰، فرامرزي و همكاران، ۱۳۸۹، ميرزايي و صادقي، ۱۳۸۸، آقا علي نژاد و همكاران ، ۲۰۱۰-بياتي و همكاران، ۲۰۱۰). همچنین، با پیشرفت تکنولوژی در کشورهای پیشرفته از آزمونهای ژنتیک برای کشف افراد مستعد بهره میگیرند. با این حال، هنوز پژوهشگران بر سر این موضوع که از کدام شاخصها و در چه مرحله از فرایند استعدادیابی بهره گیرند، توافق نظر ندارند، ولی مشخص است که ویژگیهای مورد بررسی باید دارای پیش زمینه وراثتی و باثبات بوده، در عین حا!ل نحوه ارزیابی آنها ساده، کم هزینه و نیاز به داشتن تجهیزات خاص نداشته باشد. در این راستا مطالعات گسترده برای کشف شاخصهای نوین که پیشگوی قوی برای استعدادیابی ورزشی باشد، همچنان ادامه دارد.
به تازگی پژوهشهایی نسبت طول انگشت دوم به انگشت چهارم (۲D: 4D)[1] دست را بهعنوان یک پیش بینی کننده قوی و شاخصی قدرتمند برای استعداد و توانایی ورزشی معرفی کردهاند (مهدي زاده و همكاران، ۱۳۹۰، منينگ و همكاران، ۲۰۱۰، ووراسك و همكاران، ۲۰۱۰). نسبت ۲D: 4D بهعنوان یک شاخص در معرض بودن به اندروژنها در دوره جنینی میباشد، به گونهای که نسبت ۲D: 4D بازتابی از سطوح بالاتر تستوتسترون به نسبت استروژن در رحم میباشد، به این معنا که مردان به طور میانگین نسبت ۲D: 4D پایینتری به نسبت زنان دارا میباشند (منينگ و همكاران، ۲۰۰۰، پيترز و همكاران، ۲۰۱۳). این اختلاف جنسیتی حداقل تا اوایل هفته نهم زندگی جنینی برقرار است (مالاس و همكاران، ۲۰۰۶) و در کودکان هم وجود دارد (منينگ و همكاران، ۲۰۰۴) و با بلوغ خیلی کم تحت تاثیر قرار میگیرد. در حقیقت مطالعات طولی نشان دادهاند نسبت ۲D: 4D با رشد کودکان نسبتا ثابت باقی میماند که نشان میدهد نسبت ۲D: 4D کودکان با نسبت ۲D: 4D در اواخر نوجوانی و اوایل دوران بزرگسالی مرتبط است و ثابت باقی میماند (مك اينتاير و همكاران، ۲۰۰۵، تريورز و همكاران، ۲۰۰۶).
شواهدی وجود دارد مبنی بر این که نسبت ۲D: 4D زنان در طول دوره قاعدگی به دلیل تغییرات بافتهای نرم نوسان دارد (مايهيو و همكاران، ۲۰۰۷). گزارش شده نسبت ۲D: 4D به گونه منفی با نسبت بین تستوسترون به استروژن مایع آمونیون[۲] همبستگی دارد (لاتچمايا و همكاران، ۲۰۰۴) و این نسبت به گونه مثبتی با عدم حساسیت به تستوسترون که به وسیله ساختار ژن گیرنده اندروژنها اندازهگیری میشود، همبستگی دارد (منينگ و همكاران، ۲۰۰۳).
مطالعات زیادی همبستگیهایی بین نسبت ۲D: 4D و انواع وضعیتهای فیزیولوژیکی و روان شناختی از جمله میزان باروری، تواناییهای ورزشی، خطر چاقی و بیماری قلبی، رفتارهای اجتماعی و تمایلات جنسی پیدا کردهاند(منينگ و همكاران، ۲۰۰۰، فينك و همكاران، ۲۰۰۶، منينگ، ۲۰۱۱، ژنگ و چون، ۲۰۱۱). گزارش شده نسبت ۲D: 4D به گونهی منفی با عملکرد فوتبال (موگان و علیجانی، ۱۳۸۴)، اسکی (منينگ، ۲۰۰۲)، قایقرانی بادبانی (كيلداف و كمپبل، ۲۰۰۷) در مردان و عملکرد فوتبال، راگبی و بسکتبال در مردان و زنان (تستر و كمپبل، ۲۰۰۷) و عملکرد زنان در تعدادی از رشتههای ورزشی ارتباط دارد (پوكريوكا و همكاران، ۲۰۰۵، پائول و همكاران، ۲۰۰۶). به علاوه نسبت ۲D: 4D به گونه منفی با جنبههای متفاوتی از آمادگی جسمانی در هر دوی مردان و زنان همبستگی دارد (هونكور و همكاران، ۲۰۰۶).
بازیکنان حرفهای به طور قابل توجهی نسبت ۲D: 4D پایین تری (به دست آمده از دست چپ و راست) در مقایسه با گروه کنترل داشتند. بازیکنان بین المللی به طور قابل توجهی میانگین نسبت ۲D: 4D پایین تری از بازیکنان غیر بین المللی دارند. این نسبت رابطه منفی با تواناییهای جسمانی در ورزشهایی دارد كه مانند اسکی، فوتبال، دوی استقامت و نیمه استقامت، وابسته به سیستم قلبی عروقی کارآمد هستند.
مانینگ و تیلور (۲۰۰۱)، با بررسی فقط مردها نشان دادند که نسبت پایین ۲D: 4D با عملکرد بالا در یک نمونه آماتور از بسیاری از ورزشها و نمونهای از فوتبالیستهای حرفهای رابطه دارد.
عملکرد عالی ورزشکاران ممکن است ناشی از ویژگیهایی مانند سیستمهای قلبی عروقی کارا، تواناییهای دیداری- فضایی، آمادگی جسمانی بالا و حس رقابت جویی در تمرینات باشد که میتواند بهوسیله سطوح بالای آندروژنهای دوران جنینی بهبود یابد (علیجانی، ۱۳۸۴). در برخی مطالعات، این ارتباط در زنان تنها برای نسبت ۲D: 4D دست چپ و نه برای نسبت ۲D: 4D دست راست و برای مردان عکس این معنادار بوده است. مطالعات دیگر ارتباط معناداری تنها در مردان پیدا کردند و نه برای زنان(لانگمن و همكاران، ۲۰۱۲، ژائو و همكاران، ۲۰۱۲) و برخی دیگر از مطالعات تنها ارتباط معنادار را در زنان پیدا کردند و نه برای مردان (ووراسك و همكاران، ۲۰۱۰). با این حال، در بسیاری از مطالعات تواناییهای ورزشی به گونه عینی اندازهگیری نشده و تنها بر اساس اطلاعات گزارش شده به وسیله خود آزمودنیها بوده است(تستر و كمپبل، ۲۰۰۷، پائول و همكاران، ۲۰۰۶). اگرچه برخی از نتایج هم اغلب چالش برانگیز و مبتنی بر اندازه اثر پایین بودهاند. به علاوه خیلی از مطالعات منتشر یافته در مورد تواناییهای ورزشی و نسبت انگشت دوم به چهارم بر یک جنبه از آمادگی جسمانی تمرکز کردهاند (بیشتر بر قدرت ایستا با اندازهگیری قدرت پنجه دست) (ژائو و همكاران، ۲۰۱۲، ون آندرس، ۲۰۰۷)، ولی بررسی جامع و عینی از پارامترهای آمادگی حرکتی و آمادگی مرتبط با سلامت و ارتباط آنها با نسبت ۲D: 4D دست خیلی محدود میباشد (پيترز و همكاران، ۲۰۱۳).
در ایران در رشته فوتبال و فوتسال در زنان هنوز تحقیقی صورت نگرفته است. بنابراین با توجه به موارد گفته شده بر آن آمدم تا ابتدا نیمرخ ویژگیهای پیکری، فیزیولوژیکی و زیست حرکتی را بررسی و سپس ارتباط این عوامل را با نسبت ۲D: 4D دست ارزیابی كنیم. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی نیمرخ ویژگیهای پیکری، فیزیولوژیکی، زیست حرکتی و ارتباط آن با نسبت ۲D: 4D دست در بازیکنان فوتسال زن نخبه و غیرنخبه میباشد.
[۱] Second to Fourth Digit Ratio
[۲] Amniocentesis
……………………………
۲- اهمیت و ضرورت تحقیق:
……………………………
۳- پیشینه تحقیق:
……………………………
۴- اهداف تحقیق:
…………………………………….
۵- فرضيه هاي تحقیق:
…………………………………….
۶- مدل تحقیق
…………………………
۷- سوالات تحقیق:
…………………………………….
۸- تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی):
…………………………………….
۹- بیان جنبه نوآوری تحقیق:
………………………….
۱۰- روش شناسی تحقیق:
الف: شرح كامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده ها و نحوه اجراء (شامل مواد، تجهيزات و استانداردهاي مورد استفاده در قالب مراحل اجرايي تحقيق به تفكيك):
………………………….
ب- متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:
…………………………………….
ج – شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها :
…………………………………….
د – جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان):
…………………………………….
ر- روش نمونه گیری و حجم نمونه:
…………………………………….
ز- ابزار تحقیق:
…………………………………….
هـ – روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها:
…………………………………….
منابع :
…………………………………….
آسان داک: www.Asandoc.com
دانلود نمونه پروپوزال تکمیل شده، پروژه پر شده، طرح پیشنهادیه آماده